reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

t

Dzięki dziewczyny za odpowiedź. Moja ginekolog powiedziała, że musimy kontrolować tą szyjkę i zaleciła "oszczędny tryb życia". Nie powiedziała, że mam leżeć cały czas. I tu mam do Was pytanie.... czy przez ten czas coś robiłyście czy leżałyście codziennie non stop ? Ja jestem na co dzień bardzo aktywna i nie wyobrażam sobie przeleżeć teraz 5 miesięcy :o.... mam psa którego też muszę wyprowadzać codziennie... czy takie wyjście z psem / ugotowanie obiadu/ wykonywanie podstawowych czynności jest ok ? Ginekolog nie wspominała też nic na temat pessara ani szwu, ale już trochę czytałam na ten temat.
Póki co to zdołowałam się dzisiaj strasznie :/

No właśnie w zasadzie nie mam żadnych objawów ciąży od samego początku. Nie wymiotowałam wcale, jak mnie jakiś ból dopadł to taki delikatny który można porównać z takim jak "przed miesiączką". Czuje się na co dzień ok, normalnie funkcjonuje , pracuje itp. Bardzo mnie zdziwiła dzisiaj ta wiadomość o tej szyjce, ale może za bardzo pewnie się poczułam w ciąży w takim sensie, że skoro nic mnie nie boli tzn. że mogę funkcjonować tak jak do tej pory , a tu się okazuje, że to nie do końca prawda 🙄
Ja pierwsze dwa tygodniu po tym jak się dowiedziałam robiłam normalnie obiad, po trochu chodziłam ale nie przemęczałam się, po pobycie w szpitalu leżałam cały czas, mąż sprzątał, gotował i skakał wokół mnie. Teraz też nie wyobrażam sobie leżenia z dwulatkiem w mieszkaniu, ale oszczędzam się od początku żeby nie było powtórki

reklama
Ja też obkupiłam się w lidlu w ciążowe ciuszki 😀 legginsy, jeansy, sukienki, bluzeczki, piżamkę, biustonosze do karmienia i majty 😋 jutro mają przyjść bo zamówiłam online 🙂 ale też dostałam już trochę rzeczy po siostrze, bo mamy podobne rozmiary także ciuchy ciążowe już będę miała na cały okres ciąży 😃 jeszcze tylko jakąś kurtkę albo płaszczyk muszę kupić na zimę, ale ceny za „płaszcz ciążowy” są x2 takie jak Za zwykły xD
Zamawialas online?
A myślałam, że może w Lidlu akurat jest coś. Ciekawe jak rozmiarowka wychodzi tam.
Ja zamówiłam sobie z allegro legginsy ocieplane.

Zamawialas online?
A myślałam, że może w Lidlu akurat jest coś. Ciekawe jak rozmiarowka wychodzi tam.
Ja zamówiłam sobie z allegro legginsy ocieplane.
Tak, zamawiałam online 😊 zamówiłam wszystko w swoim normalnym rozmiarze tj. 36/38 i tak jak jakiś czas temu kupiłam sobie w sklepie stacjonarnym legginsy ciążowe w swoim rozmiarze to pasują idealnie, jestem bardzo zadowolona 😊 no i cenowo wychodzi super w porównaniu z innymi sklepami z modą ciążową...

Witam się z Wami kobietki😘 u nas pierwszy szok po śmierci teściowej powoli opada,ja staram się podchodzić do tego z dystansem ze względu na dziecko wiadomo że mi też ciężko ale nie zamartwiam się tak ,w piątek mamy pogrzeb bo ciało muszą przywieźć z Wrocławia, teściowa jakiś czas mieszkała tam ze swoim partnerem, nie będę wam tu smucić już o tym . Postaram się trochę nadrobić wasze wpisy ☺ przyjemnego wieczoru życzę 😙

Przekonuje się przez zylion stron by trafic na TEN wpis! Wiedziałam moja slodka Monia z Córunia ❤ ma się swiwtnie i wszystko jest dobrze 😍!
Grunt ze USG zrobiła i ze w droga rodnych czysto!
Nospe polecam bardzo, naprawdę daje komfort nawet po nagłym stwardnieniu brzucha po organizmie, a nawet na te durne zaparcia pomaga jak jelita bola, bo drotaweryna dziala na mięśnie gładkie.
Odpoczywaj i tam jie szalej w kuchni czy ze sprzątaniem 😘😘😘!
Dziękuję Gosiu ❤️❤️❤️ Odpoczywam dziś cały dzień i zeszły już ze mnie nerwy 😊 Myślę, że mi tam jakieś mikro naczynko pierdykło, a brzuch może bolał przez to, że tego dupka odstawiłam (?) i jeszcze nerwy nakręciły dodatkowo sytuacje...
Kochana, masz rację z tą nospą 😘 W pierwszej ciąży ciagle ją brałam, a teraz starszej, głupszej babie do głowy nie przyszło żeby sobie nospę strzelić 😄

Tak, zamawiałam online 😊 zamówiłam wszystko w swoim normalnym rozmiarze tj. 36/38 i tak jak jakiś czas temu kupiłam sobie w sklepie stacjonarnym legginsy ciążowe w swoim rozmiarze to pasują idealnie, jestem bardzo zadowolona 😊 no i cenowo wychodzi super w porównaniu z innymi sklepami z modą ciążową...
Muszę wejść w takim razie na stronę. Ja szukam jeansow, kupiłam sobie jedne, ale ja lubię wąskie nogawki, A te są szersze i mnie mega drażnią 🤪 sukienki by się przydały no i kurtka, bo mam z zeszłego roku nową zimowke, ale już długo w niej nie pochodzę...

reklama
Hej dziewczyny ! Byłam dzisiaj na wizycie i mam mieszane uczucia :(
Moja ginekolog zmierzyła mi szyjkę i mam 3 cm w 17 tc.... powiedziała, że taka szyjka jest ok bardziej dla 22 tygodnia i zalecała się oszczędzać. Ja teraz poczytałam trochę o tym i jestem przerażona :( Czy któraś z Was miała może w poprzedniej ciąży skracającą się za szybko szyjkę ? Jak przechodziłyście taką ciąże dalej ? Przeraża mnie wizja leżenia do końca ciąży :(
Z takich pozytywów to u nas Pani doktor znowu widziała chłopca także będzie Janek :)
Gratuluję synka😙mi w pierwszej ciąży się szyjka jakoś koło 19tug zaczęła skracać nie pamietam ile miała i pani doktor zaleciła się oszczędzać a ja taki człowiek że w miejscu nie usiedze, no ale chyba z dzień się położyłam a potem wstałam już wolniej wszystko robiłam mniej chodziłam ,bez paniki 🙂a jak przyszło do porodu to okazało się że bym mogła drugie 9 miesięcy przechodzić 😄nie stresuj się bo to też pewnie źle wpływa i myśl pozytywnie bo musi być dobrze 🤗👍

Do góry