reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Dziewczyny ja już po! Przezierność karkowa mierzył dwa razy. Raz wyszło 1,9 a 2 raz 2,3 także już stres!
Co lepsze te moje dziecko się tak schowało, że wszystko pomierzył i cały czas był tyłem lub bokiem i nie pokazał kości nosowej! Także nie to, że jej nie ma, tylko nie pokazał z przodu. Mówił, ze widział kość nosową z boku, ale musi ją zobaczyć z przodu. Lekarz cud naprawdę..

Malenstwo ma 6,5 cm.

I coś co mnie martwi naprawdę mało ruchliwe to dziecko! On je pukał tą głowicą a ta tylko nogami i rękami obracała się jak cgce

Prawdopodobnie dziewczynka ❤

Mega się cieszę 🥰 a tu macie jej nogi i siemka do ciotek!
U mnie też było 1,9 przy crl 6,3 i powiedział że dobrze. Do 2,5 jest w normie 😊

reklama
Ale Was tu dużo dziś, ledwie nadrobiłam czytania 😊 my z rana można powiedzieć u Adiego w szpitalu tzn.wlasciwie pod szpitalem podać ciuchy na zmianę chłopakom.. 2 godziny drogi 10 min. I z powrotem.. ale zostaliśmy jedynymi dostarczycielami w rodzinie, bo drugi brat ze swoimi dziewczynami też w kwarantannie, z tym,że ta bratowa akurat źle znosi covida i mała tak samo..
Po tej trasie czuję się jakby mnie pociąg przejechał więc jak zwykle się przejadlam 🤦 i mała siesta..
Z pozytywnych rzeczy dotarł mi detektor tętna 😁 mój M. Śmiał się,że to g*** i na bank nawet nie znajdę, a udało się za pierwszym razem i cała rodziną sobie słuchawki wyrywała łącznie z babcia i dziadkiem 😁

Ja nigdy nie miałam przeczuć ani snów. W tej ciąży pierwszy raz i śniłam o cudownej dziewczynce a ma być chłopiec podobno. Chociaż to z usg w 12+0 wiec zobaczymy.
Ciekawe 😊 Opowiadałam Wam o mojej kuzynce, u której na kilka tygodni przed porodem okazało się, że będzie chłopiec a nie dziewczynka? Na dodatek dwóch różnych lekarzy za każdym razem utwierdzało ją w przekonaniu, że to będzie dziewczynka 😂 Ja śniłam raz o dziewczynusi. Zobaczymy 😊

Głowa boli z różnych powodow....moze nie warto panikować 😊
Nie panikuje z powodu głowy, tylko pisałam że od wczoraj mam ogólnie osłabienie, bol głowy, uczucie wrzacego ciało, ból gardła miałam wczoraj, dziś miałam 37,2 stopni, ogólne rozbicie.,brak sil 😜 ale myślę że to nie to bo już by mnie rozłożyło, myślę że to zwykle przeziębienie mnie trafilo,

A co robicie w sytuacji jak lekarz robi USG przez brzuch? Mnie ostatnio tak zaskoczył bo pierwsze zrobił dowcinie, a później stwierdził że zobaczymy jeszcze przez brzuch i leżałam z wszystkim na wierzchu, bo miałam na sobie sukienkę, a musiałam odsłonić brzuch 😂
U mnie lekarz kładzie w pewnym miejscu ręcznik papierowy i wszystko zasłania dla komfortu ;) inny lekarz kazał iść założyć dół przed zmianą rodzaju USG ;)

Ciekawe 😊 Opowiadałam Wam o mojej kuzynce, u której na kilka tygodni przed porodem okazało się, że będzie chłopiec a nie dziewczynka? Na dodatek dwóch różnych lekarzy za każdym razem utwierdzało ją w przekonaniu, że to będzie dziewczynka 😂 Ja śniłam raz o dziewczynusi. Zobaczymy 😊
Ja z NIPT się dowiem na 100% za tydzień może. Jedyny pozytyw tego ze trzeba się było dodatkowo badać.

Bardziej martwię się tym6, że to dziecko takie mało ruchliwe e brzuchu! 2 usg i to samo. Ale zapytam Gina co o tym myśli na wizycie
Nie martw się takimi rzeczami 😂 Przecież my też mamy czas siesty 😊 Moje na prenatalnych było bardzo ruchliwe, a na wizycie u gina po dwóch tygodniach wykonywało tylko taki ruch jakby chciało się odbijać się pupą od macicy i tyle. Cieszę się, że wszystko dobrze 😘

reklama
Dziewczyny ja już po! Przezierność karkowa mierzył dwa razy. Raz wyszło 1,9 a 2 raz 2,3 także już stres!
Co lepsze te moje dziecko się tak schowało, że wszystko pomierzył i cały czas był tyłem lub bokiem i nie pokazał kości nosowej! Także nie to, że jej nie ma, tylko nie pokazał z przodu. Mówił, ze widział kość nosową z boku, ale musi ją zobaczyć z przodu. Lekarz cud naprawdę..

Malenstwo ma 6,5 cm.

I coś co mnie martwi naprawdę mało ruchliwe to dziecko! On je pukał tą głowicą a ta tylko nogami i rękami obracała się jak cgce

Prawdopodobnie dziewczynka ❤

Mega się cieszę 🥰 a tu macie jej nogi i siemka do ciotek!

piękne nóżki ❤ ❤ Moje maleństwo tez było mało ruchliwe i kilka razy Pan Doktor musiał puknąć w brzuch głowicą - może trafilysmy na porę kiedy sobie spały? Nie wiem czy to możliwe:)) ale mówił, że wszystko jest dobrze :)

Do góry