reklama
modesty
Fanka BB :)
Powinnaś mieć bo usg 11-14 tydzień jest obowiązkowe i jest nawet na NFZDziękuję bardzo za odpowiedź . Do lekarza mam 27ego na 14:30 więc jeszcze sporo czasu. Ciekawe czy na tej wizycie będę miala usg(do tej pory miałam tylko jedno, w 8 tygodniu na potwierdzenie ciąży) płci też nie znamy jeszcze a to już 17 tydzień. Jednak ja czuję że będzie syn, mój partner marzy o córce
modesty
Ja też nie używam. Mam zawsze spódnicę. Tylko te buty zakładam żeby na boso nie być ;pDziewczyny czy tylko ja nje używam tych jednorazowych ciuszków do badania u Gina? Nie lubię ich, wolę ubrać coś dłuższego i wtedy nie ubieram tych jednorazowych
Początkująca30
Zaangażowana w BB
A ja nie miałam jedyne co to sprawdzał detektorem tętno i macicę. Zlecił za to badania na prawie 300 zł (hiv, toxo, różyczka itd) mogę się o te usg jakoś ubiegać?Powinnaś mieć bo usg 11-14 tydzień jest obowiązkowe i jest nawet na NFZ
Kamiśka :)
Ja też tylko "papucie" nakładalam sukienki a teraz dłuższe bluzki i nie trzeba już nic na tyłek zarzucać [emoji6]Ja też nie używam. Mam zawsze spódnicę. Tylko te buty zakładam żeby na boso nie być ;p
PałkaZapałka
Teraz w Lidlu ciążowe spodnie po 60 zl@Jagoda88 współczuję
Oj widzę, że to ciężki tydzień u nas. Ale kiedyś wyjdzie słońce!!
Ja za to dziś odkryłam, że nie mogę wciągnąć brzucha Do tej pory myślałam, że mam tylko moje sadełko i jak leżę na plecach to też czuję tylko miękki tłuszczyk, a tam chyba jednak coś rośnie Do pracy chodzę póki co w moich jeansach zwyczajnych, ale odpinam sobie guzik jak siedzę W poprzedniej ciąży kupiłam dwie pary spodni ciążowych za 500 zł Tak bardzo chciałam spodnie z H&M bo w pasie i nogawki super, tylko, że wszystkie spodnie kończyły mi się przed kostką, a ja takich nie lubię, tym bardziej nie w zimie. Z C&A spodnie były za szerokie w nogawkach i tyle było z moich zakupów, że musiałam iść do normalnego sklepu ciążowego i kupić spodnie najdroższe w moim życiu. Za to w C&A dorwałam kurtkę zimową ciążową za ok 150 zł, więc teraz w weekend idę tam zapolować na cokolwiek. Swetry i bluzki kupowałam po prostu większe i takie nosiłam
Kaarcia
Ja tez nienawidzę ich i w nich czułabym sie jeszcze bardziej głupio niż jakbym miała gołym tyłkiem świecić stopy mam w rozmiarze 36, czasem nawet i 35, wiec te jednorazowe kapcie są za duze i spadają mi ze stop. Wiec od łazienki na fotel idę w skarpetkach (latem normalnie w sandałach czy innych lekkich butach). A jesli chodzi o ciuchy to mam kilka długich rozpisanych bluz, wiec i tyłek zakryją, i łatwo brzuch wystawić do usg itd.Dziewczyny czy tylko ja nje używam tych jednorazowych ciuszków do badania u Gina? Nie lubię ich, wolę ubrać coś dłuższego i wtedy nie ubieram tych jednorazowych
Pod koniec pierwszej ciazy były straszne upały. Sukienek nie chciałam na wizyty, bo jakoś przy usg nie lubiłam lezec w majtkach, żeby sobie je gin oglądał z kolei jak miałam krótkie spodenki to wtedy koszulka krótka dość. I jednak swobodniej sie czułam w tych spodenkach do usg, a do fotela isc z gołym tyłkiem niż do usg świecić majtkami
Gisiaczek 86
A moja gin mówi że do końca mam przychodzić w spódniczce albo brać od pielęgniarek taka jednorazowa.. Bo będę mieć zawsze badanie ginekologiczne i usg przez brzuch więc chcąc nie chcac biorę id nich No zawsze jestem w spodniachJa też tylko "papucie" nakładalam sukienki a teraz dłuższe bluzki i nie trzeba już nic na tyłek zarzucać [emoji6]
Myszko
Jeju! Jaki piękny!nie wiem jak wy dziewczyny, ale ja to rosnę z dnia na dzień... dzisiaj jak się zobaczyłam w lustrze to byłam w szoku, że ten brzuszek już jest taki duży chciałam sobie kupić sukienkę na święta, ale no chyba jeszcze się wstrzymam, bo kupię i wyjdzie, że w grudniu się w nią nie zmieszczę
reklama