reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

To znaczy, ze w enel-med trzymają się standardu, bo nie mają nawet aparatu usg w gabinecie.

Dla mnie to trochę dziwne jak lekarz nie ma usg w gabinecie, pierwszy raz spotkałam się z tym właśnie w enel-med, poszłam zestresowana z plamieniem, a ona mogła mi wystawić tylko skierowanie na usg, mimo, że pokój z usg był obok gabinetu. Niby w trybie pilnym, ale oczywiście brak terminów, najbliższy za 7 dni. Siedziałam pół dnia i odświeżałam stronę, żeby załapać się na coś wcześniej, zwolnił się jeden na następny dzień. Pojechałam więc znów, a mam ponad 20 km, do tej samej placówki, tym razem pokój obok niż ten dzień wcześniej. Po usg lekarka napisała wskazanie - do pilnej konsultacji z lekarzem prowadzącym, i znów polowanie na wizytę do lekarza prowadzącego, gdzie oczywiście brak terminów 🤦‍♀️

reklama
nie wiem jak wy dziewczyny, ale ja to rosnę z dnia na dzień...😱😱😱 dzisiaj jak się zobaczyłam w lustrze to byłam w szoku, że ten brzuszek już jest taki duży 😱😱🙈🙈 chciałam sobie kupić sukienkę na święta, ale no chyba jeszcze się wstrzymam, bo kupię i wyjdzie, że w grudniu się w nią nie zmieszczę 😱😳🙈😂
Oojeeej jaki piękny brzusio 🤩🤩🤩
Zazdro!!!!
A u mnie dalej wyglada jakbym za dużo zjadła 🤪

Czy któraś z Was robi sobie prywatnie dodatkowe usg, tak dla świętego spokoju, bo nie macie na wizytach robione?

Dzisiaj byłam na wizycie kontrolnej i myślałam, że będę mieć usg i poznam płeć..
Jak się zapytałam o usg to lekarz powiedział, że nie ma takiej potrzeby, by robić częściej, bo ciąża rozwija się prawidłowo i, że wystawia skierowanie na połówkowe..
A wiadomo, że połówkowe to za jakiś miesiąc, półtora conajmniej, bo dopiero jest w 15+0.
I zastanawiam się, czy dla świętego spokoju nie iść prywatnie na dodatkowe usg [emoji848]
Ja mam co 3 tygodnie, a jeszcze w międzyczasie prenatalne. A na początki mialam i w 6 i w 8 tygodniu. Myślę że gdybym miała usg rzadziej niż raz w miesiącu to bym czasem poszła prywatnie dla świętego spokoju :)

Hmm...ja tam się cieszę, że co miesiąc mogę zobaczyć malutką i myślałam, że poza UK to wszędzie tak jest, że wizyta = usg + L4 🤔🤔 wiem, że kiedyś było inaczej, ale czasy się zmieniły i nie wiem czemu lekarzom szkoda czasu żeby zrobić usg, tymbardziej że przecież to nie szkodzi dziecku, a skoro nie możemy na tą chwilę zobaczyć dzieci to przykre, że jest to odbierane matce nawet na wizycie u lekarza...oczywiscie to tylko takie moje przemyślenia 😉
Moni w gabinecie nawet nie ma aparatu USG 🤷‍♀️, taka polityka kasowa! Podzielili oddzielnie wizyta, oddzielnie USG (luxmed) i tu mi to rybka mam abonament z pracy, inna priv placówka moze połączyć ale!!!! Ha! Płacisz oddzielnie wizyta 180 PLN + 180 PLN USG = 360 PLN tacy spryciarze💸💸💸

Moni w gabinecie nawet nie ma aparatu USG 🤷‍♀️, taka polityka kasowa! Podzielili oddzielnie wizyta, oddzielnie USG (luxmed) i tu mi to rybka mam abonament z pracy, inna priv placówka moze połączyć ale!!!! Ha! Płacisz oddzielnie wizyta 180 PLN + 180 PLN USG = 360 PLN tacy spryciarze💸💸💸
Co za zdzierstwo! Chociaż dziś znajoma mówiła mi, że ona u swojej ginki w Łodzi płaci 280 zł za wizytę bez usg... Ja z usg w tym samym mieście płacę 180 zł. Przesadzają już trochę 🤦‍♀️

Ja co wizytę place 190 zł ale mam badanie ginekologiczne i usg... Nawet kilka dni po prenatalnych jak poszłam do mojej na kontrol to zrobiła badanie ginekologiczne i usg bo mimo iż było niedawno robione usg chciała sama dzidzie zobaczyc... Wsumie mnie to bardzo pasuje.. Bo jej ufam

nie wiem jak wy dziewczyny, ale ja to rosnę z dnia na dzień...😱😱😱 dzisiaj jak się zobaczyłam w lustrze to byłam w szoku, że ten brzuszek już jest taki duży 😱😱🙈🙈 chciałam sobie kupić sukienkę na święta, ale no chyba jeszcze się wstrzymam, bo kupię i wyjdzie, że w grudniu się w nią nie zmieszczę 😱😳🙈😂
Śliczny brzuszek 😍😍😍 I chyba podobna wielkość jak u mnie, ale nic dziwnego bo i dieta niemalże ta sama 😂 😄

reklama
U nas w luxmedzie zależy od gabinetu. Ja akurat chodzę do takiej lekarz, która ma usg w gabinecie, więc podgląda. 🥰

Ja jestem bez siły.....ogarniam szafę jiż drugi tydzień ale też moj siedmiomiesieczny łobuz wysysa ze mnie energię bo pół dnia na rękach i w dzień mało śpi
Ja też bez sił... Ciekawe czy to się kiedyś kończy, mdli mnie codziennie, zawsze zaczyna się po 16.

Do góry