reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Dobra, dobra 😂😂😂 Mój gin powiedział do mnie „teraz muszę Ci troszeczkę dokuczyć” i stało się 🙈 aż mi łezki poleciały bo nie spodziewałam się po nim takiego „ukłucia” 😄
W sensie przy cc? :)
Ja nie czułam nic dla mnie to było wybawienie, byłam tak obolala ze jakby ktoś mnie wsadził na ring i walił piesciami to pewnie bym to przespała 😝

Co najlepsze w czasie mojego porodu nie zapisał się Ani jeden skurcz na ktg :) przy partych nic a nic i mi nie wierzyly 😝 cały poród ktg czyste 😁

No bo jak uziemiaja przy porodzie kogos na lezaco to jaka to fizjologia porodu...
Przy 1 lezalam jakies 15min pod ktg,przy drugim nie dalam sie polozyc ani na chwile, nawet do badania czy ktg, caly czas wertykalnie i w ruchu, sam porod tak samo,mloda urpdzona na jednym partym :)
Warto sie przygotowac, jest sporo fajnych ksiazek :)
Podaj jakieś tytuły jeśli możesz, bardzo chętnie się wspomogę.
Po moim "wspaniałym" pierwszym porodzie już nawet rozważam hipnoporód.

W sensie przy cc? :)
Ja nie czułam nic dla mnie to było wybawienie, byłam tak obolala ze jakby ktoś mnie wsadził na ring i walił piesciami to pewnie bym to przespała 😝

Co najlepsze w czasie mojego porodu nie zapisał się Ani jeden skurcz na ktg :) przy partych nic a nic i mi nie wierzyly 😝 cały poród ktg czyste 😁
Nie, to był ten sławetny masaż szyki 😋
No co Ty 😄 Ani jeden? Nie do wiary!

Kurcze co tu zrobić mam dzis takie młodości 🤢🤢🤢 zjadlam na obiad rosół na kogucie pyszny, teraz kisiel i jem co 3h i znów od nowa zaczęła się u mnie zgaga i mdłości 🤢🤢🤢 pepsi mam w lodówce myślicie ze pomoze? Ogólnie nie pije tylko maz wczoraj sobie do whiskey kupił 😉
A ogolnie tak się składa że dbam o dietę oprócz 1 dnia obżarstwa i 4kg na plus 🤪🤪🤪 chyba tyje od patrzenia na jedzenie 😝

reklama
Tylko tez chyba nie chciałabym się tak nastawiać krok po kroku z planem porodu co tam nie będę robić, jak skakać na piłce, zmieniać pozycje, pięknie przeć i uniknę nacięcia bo wiadomo jaki jest poród. Widać nawet po naszych komentarzach. Wtedy mogę być rozczarowana bo jednak wiele rzeczy może nas zaskoczyć.
Juz w reklamie tej książki widzę ze „mamy wpływ na to jak przyjdzie na świat nasze dziecko!” Tu bym powiedziała ze mamy częściowy wpływ tylko.

Właśnie, co z tego ze będę wiedzieć jak masaż szyjki ma wyglądać, jak lekarz zrobi po swojemu. 🙁

Do góry