reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Dobra, dobra 😂😂😂 Mój gin powiedział do mnie „teraz muszę Ci troszeczkę dokuczyć” i stało się 🙈 aż mi łezki poleciały bo nie spodziewałam się po nim takiego „ukłucia” 😄
W sensie przy cc? :)
Ja nie czułam nic dla mnie to było wybawienie, byłam tak obolala ze jakby ktoś mnie wsadził na ring i walił piesciami to pewnie bym to przespała 😝

Co najlepsze w czasie mojego porodu nie zapisał się Ani jeden skurcz na ktg :) przy partych nic a nic i mi nie wierzyly 😝 cały poród ktg czyste 😁

No bo jak uziemiaja przy porodzie kogos na lezaco to jaka to fizjologia porodu...
Przy 1 lezalam jakies 15min pod ktg,przy drugim nie dalam sie polozyc ani na chwile, nawet do badania czy ktg, caly czas wertykalnie i w ruchu, sam porod tak samo,mloda urpdzona na jednym partym :)
Warto sie przygotowac, jest sporo fajnych ksiazek :)
Podaj jakieś tytuły jeśli możesz, bardzo chętnie się wspomogę.
Po moim "wspaniałym" pierwszym porodzie już nawet rozważam hipnoporód.

W sensie przy cc? :)
Ja nie czułam nic dla mnie to było wybawienie, byłam tak obolala ze jakby ktoś mnie wsadził na ring i walił piesciami to pewnie bym to przespała 😝

Co najlepsze w czasie mojego porodu nie zapisał się Ani jeden skurcz na ktg :) przy partych nic a nic i mi nie wierzyly 😝 cały poród ktg czyste 😁
Nie, to był ten sławetny masaż szyki 😋
No co Ty 😄 Ani jeden? Nie do wiary!

Kurcze co tu zrobić mam dzis takie młodości 🤢🤢🤢 zjadlam na obiad rosół na kogucie pyszny, teraz kisiel i jem co 3h i znów od nowa zaczęła się u mnie zgaga i mdłości 🤢🤢🤢 pepsi mam w lodówce myślicie ze pomoze? Ogólnie nie pije tylko maz wczoraj sobie do whiskey kupił 😉
A ogolnie tak się składa że dbam o dietę oprócz 1 dnia obżarstwa i 4kg na plus 🤪🤪🤪 chyba tyje od patrzenia na jedzenie 😝

reklama
Tylko tez chyba nie chciałabym się tak nastawiać krok po kroku z planem porodu co tam nie będę robić, jak skakać na piłce, zmieniać pozycje, pięknie przeć i uniknę nacięcia bo wiadomo jaki jest poród. Widać nawet po naszych komentarzach. Wtedy mogę być rozczarowana bo jednak wiele rzeczy może nas zaskoczyć.
Juz w reklamie tej książki widzę ze „mamy wpływ na to jak przyjdzie na świat nasze dziecko!” Tu bym powiedziała ze mamy częściowy wpływ tylko.

Właśnie, co z tego ze będę wiedzieć jak masaż szyjki ma wyglądać, jak lekarz zrobi po swojemu. 🙁

Do góry