reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Mi tez naduszono na brzuch przy pierwszym porodzie. Dziecko było małe i poród przebiegał idealnie. Przy partych tez było spokojnie do momentu aż tętno dziecku zaczęło spadać i tylko słyszałam ze maja wzywać neonatologa, w 10 sekund może jedna mnie nacięła, druga nadusiła na brzuch i dziecko było na zewnątrz. Nic mi się wtedy nie stało, nawet tych problemów z nietrzymaniem moczu po pierwszym porodzie nie miałam a dziecko zdrowe wiec chyba jestem wdzięczna. Inna decyzja i może byłby inny wynik.
Drugie dziecko dużo większe i nikt nigdzie nie dusił ale tez nie było problemów z ktg.

reklama
Dziewczyny a myślicie już coś o pokoiku dla dziecka ,wystrój, mebelki??ja już bym wszystko robila tylko od razu też tak kasy nie ma.więc wszystko musimy jakoś stopniowo organizować 😄ale już w glowie tyyle planów nie mogę się doczekać 😀
Chyba nam się syndrom wicia gniazda załącza 😊 My wczoraj sypialnię zaczęliśmy ogarniać 😄

U nas na szkole rodzenia przy szpitalu dziewczyna spytała czy to jest dozwolone, na to położna sie zmieszała trochę, ale powiedziała, ze tak😐 i ze rzadko sie to robi, ale jak dziecko nie chce wyjść, a na cc za pozno to jakoś trzeba zaradzić...
No bo jak uziemiaja przy porodzie kogos na lezaco to jaka to fizjologia porodu...
Przy 1 lezalam jakies 15min pod ktg,przy drugim nie dalam sie polozyc ani na chwile, nawet do badania czy ktg, caly czas wertykalnie i w ruchu, sam porod tak samo,mloda urpdzona na jednym partym :)
Warto sie przygotowac, jest sporo fajnych ksiazek :)

Od tego jest proznociag albo kleszcze... Nie chcesz wiedzieć jakie mogą być konsekwencje wypychania dziecka. I nie rozumiem dlaczego powiedziała , że jest dozwolony skoro tak nie jest od wielu lat.
No właśnie tez nie wiem czemu tak powiedziała, bo pozniej poczytałam i tez sie dowiedziałam, ze wcale nie można. Pewnie tak powiedziała, bo u nich w szpitalu sie to zdarza... tak samo jak mówiła o masażu szyjki, ze dużo dobrego przynosi i ze sie robi czasem. Jak kobieta świadomie sie na to zgodzi to ok, ale ja np.w życiu bym nie chciała i tego sie najbardziej bałam leżąc ba wywołaniu.

Dziewczyny a myślicie już coś o pokoiku dla dziecka ,wystrój, mebelki??ja już bym wszystko robila tylko od razu też tak kasy nie ma.więc wszystko musimy jakoś stopniowo organizować 😄ale już w glowie tyyle planów nie mogę się doczekać 😀
Taaak, u nas wlasnie kładą chlopaki płyty na ściany, potem hydraulik panele malowanie i będzie pokoik dla dwójki i próbuje to rozgryźć jak pogodzić poki co chłopca i dziewczynkę

No bo jak uziemiaja przy porodzie kogos na lezaco to jaka to fizjologia porodu...
Przy 1 lezalam jakies 15min pod ktg,przy drugim nie dalam sie polozyc ani na chwile, nawet do badania czy ktg, caly czas wertykalnie i w ruchu, sam porod tak samo,mloda urpdzona na jednym partym :)
Warto sie przygotowac, jest sporo fajnych ksiazek :)
Jaka książkę polecasz? Na 3 poród się przygotuje. Nigdy nie jest zbyt późno na naukę 😄

No właśnie tez nie wiem czemu tak powiedziała, bo pozniej poczytałam i tez sie dowiedziałam, ze wcale nie można. Pewnie tak powiedziała, bo u nich w szpitalu sie to zdarza... tak samo jak mówiła o masażu szyjki, ze dużo dobrego przynosi i ze sie robi czasem. Jak kobieta świadomie sie na to zgodzi to ok, ale ja np.w życiu bym nie chciała i tego sie najbardziej bałam leżąc ba wywołaniu.
Ja mialam i kopałam ordynatorke z bolu... Ale ja byłam nieświadoma nawet tego co robię:) ja chyba mialam przy moim porodzie wszystko co możliwe 😉 oprócz wypychania lokciem, tyle że mój syn zablokował się w kanale i tylko główkę jego czuli a dalej nie mógł przejść i przy cc doktorka mowila do drugiej ze jest oplatany wokół brzucha kilka razy pępowina

Ja tez już bym bardzo chciała wszystko kompletować, ale podjęliśmy decyzje, że zaczniemy od stycznia i tez już nie mogę się doczekać !! <3

reklama
Jaka książkę polecasz? Na 3 poród się przygotuje. Nigdy nie jest zbyt późno na naukę 😄
Jesli moge sie wtrącić to ja kiedyś polecalam książki z serii „Natuli” i w tej serii maja „Poród naturalny”. Słyszałam, ze warto ja poczytać. Ja nie czytałam, bo do tych książek dotarłam dopiero po porodzie, wiec korzystałam z innych z tej serii.

Do góry