reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Mi tez naduszono na brzuch przy pierwszym porodzie. Dziecko było małe i poród przebiegał idealnie. Przy partych tez było spokojnie do momentu aż tętno dziecku zaczęło spadać i tylko słyszałam ze maja wzywać neonatologa, w 10 sekund może jedna mnie nacięła, druga nadusiła na brzuch i dziecko było na zewnątrz. Nic mi się wtedy nie stało, nawet tych problemów z nietrzymaniem moczu po pierwszym porodzie nie miałam a dziecko zdrowe wiec chyba jestem wdzięczna. Inna decyzja i może byłby inny wynik.
Drugie dziecko dużo większe i nikt nigdzie nie dusił ale tez nie było problemów z ktg.

reklama
Dziewczyny a myślicie już coś o pokoiku dla dziecka ,wystrój, mebelki??ja już bym wszystko robila tylko od razu też tak kasy nie ma.więc wszystko musimy jakoś stopniowo organizować 😄ale już w glowie tyyle planów nie mogę się doczekać 😀
Chyba nam się syndrom wicia gniazda załącza 😊 My wczoraj sypialnię zaczęliśmy ogarniać 😄

U nas na szkole rodzenia przy szpitalu dziewczyna spytała czy to jest dozwolone, na to położna sie zmieszała trochę, ale powiedziała, ze tak😐 i ze rzadko sie to robi, ale jak dziecko nie chce wyjść, a na cc za pozno to jakoś trzeba zaradzić...
No bo jak uziemiaja przy porodzie kogos na lezaco to jaka to fizjologia porodu...
Przy 1 lezalam jakies 15min pod ktg,przy drugim nie dalam sie polozyc ani na chwile, nawet do badania czy ktg, caly czas wertykalnie i w ruchu, sam porod tak samo,mloda urpdzona na jednym partym :)
Warto sie przygotowac, jest sporo fajnych ksiazek :)

Od tego jest proznociag albo kleszcze... Nie chcesz wiedzieć jakie mogą być konsekwencje wypychania dziecka. I nie rozumiem dlaczego powiedziała , że jest dozwolony skoro tak nie jest od wielu lat.
No właśnie tez nie wiem czemu tak powiedziała, bo pozniej poczytałam i tez sie dowiedziałam, ze wcale nie można. Pewnie tak powiedziała, bo u nich w szpitalu sie to zdarza... tak samo jak mówiła o masażu szyjki, ze dużo dobrego przynosi i ze sie robi czasem. Jak kobieta świadomie sie na to zgodzi to ok, ale ja np.w życiu bym nie chciała i tego sie najbardziej bałam leżąc ba wywołaniu.

Dziewczyny a myślicie już coś o pokoiku dla dziecka ,wystrój, mebelki??ja już bym wszystko robila tylko od razu też tak kasy nie ma.więc wszystko musimy jakoś stopniowo organizować 😄ale już w glowie tyyle planów nie mogę się doczekać 😀
Taaak, u nas wlasnie kładą chlopaki płyty na ściany, potem hydraulik panele malowanie i będzie pokoik dla dwójki i próbuje to rozgryźć jak pogodzić poki co chłopca i dziewczynkę

No bo jak uziemiaja przy porodzie kogos na lezaco to jaka to fizjologia porodu...
Przy 1 lezalam jakies 15min pod ktg,przy drugim nie dalam sie polozyc ani na chwile, nawet do badania czy ktg, caly czas wertykalnie i w ruchu, sam porod tak samo,mloda urpdzona na jednym partym :)
Warto sie przygotowac, jest sporo fajnych ksiazek :)
Jaka książkę polecasz? Na 3 poród się przygotuje. Nigdy nie jest zbyt późno na naukę 😄

No właśnie tez nie wiem czemu tak powiedziała, bo pozniej poczytałam i tez sie dowiedziałam, ze wcale nie można. Pewnie tak powiedziała, bo u nich w szpitalu sie to zdarza... tak samo jak mówiła o masażu szyjki, ze dużo dobrego przynosi i ze sie robi czasem. Jak kobieta świadomie sie na to zgodzi to ok, ale ja np.w życiu bym nie chciała i tego sie najbardziej bałam leżąc ba wywołaniu.
Ja mialam i kopałam ordynatorke z bolu... Ale ja byłam nieświadoma nawet tego co robię:) ja chyba mialam przy moim porodzie wszystko co możliwe 😉 oprócz wypychania lokciem, tyle że mój syn zablokował się w kanale i tylko główkę jego czuli a dalej nie mógł przejść i przy cc doktorka mowila do drugiej ze jest oplatany wokół brzucha kilka razy pępowina

Ja tez już bym bardzo chciała wszystko kompletować, ale podjęliśmy decyzje, że zaczniemy od stycznia i tez już nie mogę się doczekać !! <3

reklama
Jaka książkę polecasz? Na 3 poród się przygotuje. Nigdy nie jest zbyt późno na naukę 😄
Jesli moge sie wtrącić to ja kiedyś polecalam książki z serii „Natuli” i w tej serii maja „Poród naturalny”. Słyszałam, ze warto ja poczytać. Ja nie czytałam, bo do tych książek dotarłam dopiero po porodzie, wiec korzystałam z innych z tej serii.

Do góry