reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Ja już miałam 3 ;) potwierdzające ciążę , później w 10 TC przy wizycie , prenatalne , za chwilę kolejne przy amnio , 28.10 wizyta u mojego gin więc też USG będzie , nie wiem jak po amnio czy kontrolnego nie będzie w klinice, a to jeszcze połowy ciąży nie będzie. No ale jak trzeba to trzeba.
Ja to miałam już chyba z 5, bo jedno potwierdzające potem serduszko potem u gina i raz w przychodni i raz teraz genetyczne więc wychodzi na to że 5 😊 ale to taki trochę zbieg okoliczności bo na każdej wizycie Moj gin robi usg :)

Byłam dzisiaj na prenatalnych na NFZ i teraz mam stres, bo przy CRL 7,8 wyszła przezierność 2,47 co jest troszkę poniżej 95 centyla. Wcześniej robiłam prenatalne prywatnie i były dobre bo NT było 1,2 przy CRL 6,5 Nifty są bardzo ok i co o tym myślicie?

Byłam dzisiaj na prenatalnych na NFZ i teraz mam stres, bo przy CRL 7,8 wyszła przezierność 2,47 co jest troszkę poniżej 95 centyla. Wcześniej robiłam prenatalne prywatnie i były dobre bo NT było 1,2 przy CRL 6,5 Nifty są bardzo ok i co o tym myślicie?
Nifty masz ok i przezierność też w w granicach bo norma do 2,5 także ja bym nie brała do głowy [emoji4] mój fasolek miał 2,8mm przy 6,8.

A jak bardzo ok sa nifty?ktory to tydzien?co mowil lekarz?

Ja na szczęście nie miałam problemów z mdłościami praktycznie w ogóle ale wiem wlansie że cola dziewczynom pomaga :) u mnie po prostu była nagła chciaca na cole ;P. Bratowa mi opawiadala jak będąc w drugiej ciąży miała straszną ochotę na lody, tak wielka że zjadła całe litrowe opakowanie a potem miała wyrzuty sumienia bo nie zostawiła nic starszej córce. No po prostu musiała wszytko zjeść 🤣🤣🤣
Hehehe
W poprzedniej ciąży zeżarłam ulubiona czekoladę syna. Potem pomagałam mu jej szukać 🙈
Skończyłam już 40 lat
Nie jestem najstarsza 😁 oddaję podium koleżance 😏
A tak całkiem na poważnie, to cieszę się, że mamy tu kilka prawie równolatek. Zresztą w ogóle cieszę się, że odkryłam takie forum 😄
Ja już miałam 3 ;) potwierdzające ciążę , później w 10 TC przy wizycie , prenatalne , za chwilę kolejne przy amnio , 28.10 wizyta u mojego gin więc też USG będzie , nie wiem jak po amnio czy kontrolnego nie będzie w klinice, a to jeszcze połowy ciąży nie będzie. No ale jak trzeba to trzeba.
Ja miałam 7 razem z prenatalnym, w tym 3 na IP.

reklama
Do góry