reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Ja już miałam 3 ;) potwierdzające ciążę , później w 10 TC przy wizycie , prenatalne , za chwilę kolejne przy amnio , 28.10 wizyta u mojego gin więc też USG będzie , nie wiem jak po amnio czy kontrolnego nie będzie w klinice, a to jeszcze połowy ciąży nie będzie. No ale jak trzeba to trzeba.
Ja to miałam już chyba z 5, bo jedno potwierdzające potem serduszko potem u gina i raz w przychodni i raz teraz genetyczne więc wychodzi na to że 5 😊 ale to taki trochę zbieg okoliczności bo na każdej wizycie Moj gin robi usg :)

Byłam dzisiaj na prenatalnych na NFZ i teraz mam stres, bo przy CRL 7,8 wyszła przezierność 2,47 co jest troszkę poniżej 95 centyla. Wcześniej robiłam prenatalne prywatnie i były dobre bo NT było 1,2 przy CRL 6,5 Nifty są bardzo ok i co o tym myślicie?

Byłam dzisiaj na prenatalnych na NFZ i teraz mam stres, bo przy CRL 7,8 wyszła przezierność 2,47 co jest troszkę poniżej 95 centyla. Wcześniej robiłam prenatalne prywatnie i były dobre bo NT było 1,2 przy CRL 6,5 Nifty są bardzo ok i co o tym myślicie?
Nifty masz ok i przezierność też w w granicach bo norma do 2,5 także ja bym nie brała do głowy [emoji4] mój fasolek miał 2,8mm przy 6,8.

A jak bardzo ok sa nifty?ktory to tydzien?co mowil lekarz?

Ja na szczęście nie miałam problemów z mdłościami praktycznie w ogóle ale wiem wlansie że cola dziewczynom pomaga :) u mnie po prostu była nagła chciaca na cole ;P. Bratowa mi opawiadala jak będąc w drugiej ciąży miała straszną ochotę na lody, tak wielka że zjadła całe litrowe opakowanie a potem miała wyrzuty sumienia bo nie zostawiła nic starszej córce. No po prostu musiała wszytko zjeść 🤣🤣🤣
Hehehe
W poprzedniej ciąży zeżarłam ulubiona czekoladę syna. Potem pomagałam mu jej szukać 🙈
Skończyłam już 40 lat
Nie jestem najstarsza 😁 oddaję podium koleżance 😏
A tak całkiem na poważnie, to cieszę się, że mamy tu kilka prawie równolatek. Zresztą w ogóle cieszę się, że odkryłam takie forum 😄
Ja już miałam 3 ;) potwierdzające ciążę , później w 10 TC przy wizycie , prenatalne , za chwilę kolejne przy amnio , 28.10 wizyta u mojego gin więc też USG będzie , nie wiem jak po amnio czy kontrolnego nie będzie w klinice, a to jeszcze połowy ciąży nie będzie. No ale jak trzeba to trzeba.
Ja miałam 7 razem z prenatalnym, w tym 3 na IP.

reklama
Do góry