reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Aaa Babcia widziałam, ze zaskoczy, sukieneczki itd. 😍👍
Ooo ja mialam mieć 05.11 u prowadzacej, no ale mam zmianę na inna i kiedy sie umówie, zastanaiwam się bo ostatnie USG mialam 06.10 a połówkowe mam 19.11 czy to dobrze aż tyle czekać? Czy warto isc szybciej? Hm...🤔!
Kurczę, nie wiem 🤔 Klasycznie wizyty powinny co 4 tygodnie się odbywać. I nawet te 4 tygodnie strasznie nam się dłużą... Gosiu, zadaj sobie pytanie czy wytrzymasz do tego 19.11? Jeszcze jednak trochę czasu jest.

Aaa Babcia widziałam, ze zaskoczy, sukieneczki itd. 😍👍
Ooo ja mialam mieć 05.11 u prowadzacej, no ale mam zmianę na inna i kiedy sie umówie, zastanaiwam się bo ostatnie USG mialam 06.10 a połówkowe mam 19.11 czy to dobrze aż tyle czekać? Czy warto isc szybciej? Hm...🤔!
Ja miałam ostatnie 01.10, a kolejne 12.11 więc praktycznie ten sam oczekiwania ;) ja wcześniej nie idę bo uważam, że nie ma takiej potrzeby - w ciąży tak naprawdę powinno się zrobić 3 usg, a reszta to już nasze widzi-mi-się, chyba że są do tego jakieś konkretne wskazania żeby było częściej. Moja przyjaciółka przez cała ciąże miała tylko 4 usg, moja siostra też, także jeśli wszystko jest ok to ja myśle że nie ma potrzeby robić częściej, no chyba że bardzo tęsknisz za Dzidzią, żeby ją znowu zobaczyć 😄

A wg mnie najbardziej jeansy ciążowe podkreslaja. Sukienka jak nie jest obcisła to trochę mi maskuje a jak pierwszy raz weszlam w jeansy ciążowe to od razu taki brzuchol wielki i zauważalny [emoji3]
U mnie jest dokładnie tak samo. Spodnie ciazowe=wiekszy brzuch :-) ale to ostatni raz, wiec cieszę się z niego każdego dnia, bo to się raczej juz nie powtórzy ;-)

Lodówka jednak działa. Przedłużacz sie tylko zepsuł uff :-D
Byłam z córka w zoologicznym. Teraz mi truje że chce koszatniczki. Wzięłabym je, ale obawiam się ze nie potrafiłaby ich w ręce brać bo są za delikatne. Ona uwielbia zwierzaki.

Ja miałam ostatnie 01.10, a kolejne 12.11 więc praktycznie ten sam oczekiwania ;) ja wcześniej nie idę bo uważam, że nie ma takiej potrzeby - w ciąży tak naprawdę powinno się zrobić 3 usg, a reszta to już nasze widzi-mi-się, chyba że są do tego jakieś konkretne wskazania żeby było częściej. Moja przyjaciółka przez cała ciąże miała tylko 4 usg, moja siostra też, także jeśli wszystko jest ok to ja myśle że nie ma potrzeby robić częściej, no chyba że bardzo tęsknisz za Dzidzią, żeby ją znowu zobaczyć [emoji1]
Ja już miałam 3 ;) potwierdzające ciążę , później w 10 TC przy wizycie , prenatalne , za chwilę kolejne przy amnio , 28.10 wizyta u mojego gin więc też USG będzie , nie wiem jak po amnio czy kontrolnego nie będzie w klinice, a to jeszcze połowy ciąży nie będzie. No ale jak trzeba to trzeba.

Ja miałam ostatnie 01.10, a kolejne 12.11 więc praktycznie ten sam oczekiwania ;) ja wcześniej nie idę bo uważam, że nie ma takiej potrzeby - w ciąży tak naprawdę powinno się zrobić 3 usg, a reszta to już nasze widzi-mi-się, chyba że są do tego jakieś konkretne wskazania żeby było częściej. Moja przyjaciółka przez cała ciąże miała tylko 4 usg, moja siostra też, także jeśli wszystko jest ok to ja myśle że nie ma potrzeby robić częściej, no chyba że bardzo tęsknisz za Dzidzią, żeby ją znowu zobaczyć 😄

Ja do tej pory na każdej wizycie miałam robione USG - tych wizyt u mojej ginekolog prowadzącej miałam 3 + 4 USG to było prenatalne w innej placówce. Teraz idę na tydzień i już nie mogę się doczekać :D - ciekawa jestem jak dziecko teraz "wygląda", czy się jakoś zmieniło bo w sumie to będzie miesiąc różnicy od ostatniego USG :D
W sumie ja jakoś nie prosiłam o te badania USG - moja ginekolog sama prosiła żebym przygotowała się do badania ginekologicznego bo chciała sprawdzić jak tam maleństwo się rozwija :)

Ja już miałam 3 ;) potwierdzające ciążę , później w 10 TC przy wizycie , prenatalne , za chwilę kolejne przy amnio , 28.10 wizyta u mojego gin więc też USG będzie , nie wiem jak po amnio czy kontrolnego nie będzie w klinice, a to jeszcze połowy ciąży nie będzie. No ale jak trzeba to trzeba.
A Ty jesteś silna i robisz to przede wszystkim dla siebie i swojego spokoju 😘

reklama
Do góry