reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Powiem tak, gdyby w tym naszym babińcu nie było żadnych sporów to musiałybyśmy zacząć się martwić 😄
A co do ubranek ja kupiłam synkowi 56 i 62 na początek, i tych na 56 ani razu mu nie ubrałam bo urodził się duży bobas 😄 Narazie jeszcze nic nie kupuję, choć coś tam sobie już oglądam 😊
A ja nie wiem jak to możliwe, ale mój sie urodził 58cm, a ubranka w rozmiarze 56 nosił spokojnie ze 2 miesiące... mimo, ze rósł tez szybko. Nie wiem czy ja go w za
male ubierałam czy on ma jakies proporcje dziwne...😂

Jak ide po syna do szkoly to go z daleka widac zima bo ma wszystko ubrane,czapke rekawiczki szalik,do tego kurtka zapieta pod szyje i jeszcze wszystkie rzepy rowna zaklejone.Dodam tylko ze w Uk nie jest tak zimno jak w Pl,i maz ubiera syna rano do szkoly jakbysmy ci najmniej na Syberii mieszkali.Na tle innych dzieci bez czapek i rozpietymi kurtkami wyglada dosc slodko.

A ja nie wiem jak to możliwe, ale mój sie urodził 58cm, a ubranka w rozmiarze 56 nosił spokojnie ze 2 miesiące... mimo, ze rósł tez szybko. Nie wiem czy ja go w za
No to w tym wypadku podziwiam raczej Twoją zwinność w ubieraniu maleństwa. Mój pewnie też na początku wlazłby w 56 ale ja pociłam się przy ubietaniu Go w 62..

Ja uwielbiam tego mema, ostatnio pokazałam mojej mamie jak mi truła, żebym małemu czapeczkę ubrała😁

F0583936-DAE9-4FF5-9D0D-304CCBA65387.jpeg

Może Twoje były bardziej elastyczne 😄😂 Ile Twój maluch ważył? Pamiętam też, że kupiłam becik i to była strata kasy bo jak młody ryczał i zaczął się prostować to cały ten bet się rozkładał 😂😂😂

Ja nigdy nie wiem, jak ubierać dzieci. Ale jedno wiem na 100% - jeśli sama mam krótki rękaw, to dziecka nie ubieram w kombinezon. A znam kilka takich przypadków. Moi przyjaciele taką metodę mieli - maj; oni porozbierani, a Marysia w kombinezonie, czapce i pod kocem. Gorączki dostała z przegrzania :( I teraz też jakieś zdjęcia jak podsyłają, to zawsze Marysia poubierana jakby na Syberię się wybierała.
O niee najgorzej [emoji17] dopóki dziecko nie chodzi to jedną warstwę więcej niż ja a te dreptajace to tak samo jak siebie , zawsze można sprawdzać kark czy jest gorący czy zimny [emoji4] młoda zazwyczaj jako jedyna na placu zabaw bez czapki i udało jej się przeżyć [emoji23][emoji23]

Może Twoje były bardziej elastyczne 😄😂 Ile Twój maluch ważył? Pamiętam też, że kupiłam becik i to była strata kasy bo jak młody ryczał i zaczął się prostować to cały ten bet się rozkładał 😂😂😂
Ważył 3950. I pamietam, ze te body z lidla na 56/62 ostatni raz mi ubrałam chyba jak miał pół roku😂 a becik to samo, w nocy mały w nim spał i rano miał tylko kokardkę na biodrach, reszta rozkopana😜 i jakoś nigdy nie był zmarznięty

U mnie podobnie, z tym że różnica będzie 15 lat. Pierwsze pytanie gdy młody dowiedział się o ciąży brzmiało: „a gdzie to dziecko będzie mieszkało?” 😂🙈
Córka ma tylko 7 i zaraz powiedziała ze chce kolejnego brata żeby przypadkiem nikt do jej pokoju i do jej zabawek się nie przyczepił 🤦‍♀️

reklama
Do góry