reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

@Monika2211 @Czarna 36 @Kamiśka :) @magdula36 koko kulki sa Wasze! Zapraszam 😘😘😘

@magdula36 dobrze, ze ugotuje, a co on taki rozrywkowy🥳? Mój by zaprosił, a nie umie gotować 😂 więc bym go na ścianie rozsmarowala, ale on by kupił gotowe, a ja bym się wstydziła podać 🙈🙈🙈

Ja Wam mówię tam jescze gdzieś mogą byc poukrywane siusiaki😝Ja mam na 70% dziewczynkę,ale 30% to siusiak.Wszystko sie moze zdarzyć 😅
Jak wykrakasz to będzie czad 😂, ja też 70% Córcia ❤
Ja będę pierwsza😝🤪😜
No masz parę ulic, nawiguj Dziewczny a ja blenduje daktyle 😘😘😘

reklama
Lilka macha rączka do ciotek z Babyboom 😁😁😁😍
Potwierdzone dzisiaj, że to dziewczynka, także "a nie mówiłam!" 😁😁😁❤❤❤
Pięknie współpracowała, pokazała i rączki i nóżki i główkę i nawet co ma między nóżkami i jest na 200% mała kobietka! 😍😍😍😍💖💖💖
Tak się cieszę, że chyba dzisiaj nie zasnę 🙈🙈🙈😂😂😂
Wohoo!!! Przeleciałam całe forum żeby dotrzeć do Twojej wiadomości 😊 aleee suuuper!!! Bardzo gratuluje córci!!! 👧🤩❤️ Bardzo się cieszę, że się potwierdziło! I znowu ten chiński kalendarz się sprawdza 😈
A Lilka był jednym z naszych dwóch typów, a teraz będzie Kornelia (jeśli się potwierdzi na 100% baby girl) 😀 a Lilka będzie kolejna! 😎

Ja też mam taką nadzieję , bo żeby rodzić w prywatnej klinice ciąża musi być bezproblemowa i donoszona. Ja od początku prowadzę ciążę w klinice w której chce urodzić.
Czy dobrze rozumiem? Jeśli mogą być problemy, to już w takiej prywatnej klinice nie urodzisz..?
Z porodem przedwczesnym też odeślą?
To co to za klinika skoro boją się komplikacji jakichkolwiek? Jacyś słabo wykwalifikowani czy jak? Bo nie rozumiem 🤷‍♀️

Czesc Dziewczyny, odnosnie traktowania w duzym szpitalu klinicznym w Poznaniu to jak bylam na laparoskopii- lekarze naprawde ok, wiekszosc poloznych spoko, jedna miala potencjal do bycia troche zolzowata, ale nie najgorzej, za to jeszcze inna byla istnym aniolem z powolaniem- do dzis milo wspominam. Z kolei przy poronieniu (samoistnym) 2 razy bylam na IP w tym samym szpitalu i mimo mega oblozenia polozne w rejestracji byly mile i pomocne (ale akurat mloda kadra byla), dwoch lekarzy na IP konkretnych, szybkich, ale kulturalnych i milych. Na kontroli z kolei w poradni przyszpitslnej trafilam do pani dr o opiniach mocno srednich jezeli chodzi o kontakt z pacjentem, ale o dziwo po badaniu jeszcze mi zyczyla wszystkiego dobrego. Duzo wydaje mi sie zalezy od tego na kogo sie trafi, mlodsza kadra poloznych widac ze sa to czesciej kobiety po studiach z powolaniem. Szlam tez do szpitala z nastawieniem ze moze byc roznie, wiec nawet milo sie zaskoczylam. Ale do porodu jezeli szczesliwie dotrwam bede organizowac i szukac swojej poloznej. Nie chce akurat trafic na jakiegos babsztyla 😉

Bardzo wspolczuje tym z Was ktore byly zle potraktowane, czym sobie czlowiek zasluzyl zeby w takiej sytuacji jak poronienie czy pierwsze chwile z dzieckiem jeszcze byc obrazanym, nie otrzymac pomocy i wsparcia. Taka kadra nie powinna pracowac, bo empatia w zawodzie medycznym jest wg mnie rownie wazna jak wiedza. Czlowiek jej pozbawiony nie wyslucha pacjenta i moze np przeoczyc objawy czy sygnaly ze cos zlego sie dzieje.

reklama
Czy dobrze rozumiem? Jeśli mogą być problemy, to już w takiej prywatnej klinice nie urodzisz..?
Z porodem przedwczesnym też odeślą?
To co to za klinika skoro boją się komplikacji jakichkolwiek? Jacyś słabo wykwalifikowani czy jak? Bo nie rozumiem [emoji2368]
Jeżeli dziecko jest chore czy rodzi się jako wcześniak no to nie przyjmą to nie jest klinika neonatologiczna tylko położniczo-ginekologiczna tak jest w większości prywatnych klinik [emoji1745][emoji6] przecież wcześniaki czy dzieci chore od razu po porodzie wymagają konsultacji z wieloma specjalistami a to nie jest na tyle duży oddział , żeby to pomieścić , takie realia [emoji6]

Do góry