reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Hej dziekuje za kciuki wszystko jest ok,mialam usg w szpitalu,polozna odrazu powiedziala ze to pewnie od sexu.Na usg nic nie znalezli niepokojacego,serce bije,mam dosc nisko lozysko i moze zachcaczac o szyjke,jest jeszcze czas zeby sie podnioslo do gory,ale jak sie nie podniesie to moga byc krwawienia z tego.ogolnie panika byla straszna ale jest ok,mam odpoczywac wzielam sobiebwolne w pracy do poniedzialku
Ufff bo cały ranek odświeżam w nerwach. Odpoczywaj, jakieś rarytasy sobie zafunduj 😍

reklama
Tu jest dobrze napisane

"Samo USG – nawet najlepiej wykonane wykryje maksymalnie 60-70% dzieci z zespołem Downa i innymi wadami chromosomalnymi – robiąc razem z USG „test pappa” – zwiększamy współczynnik czułości do 95%"

Z drugiej stony pappa to tylko statystyka 😐
Jak mi wyszedł średni wynik po Pappa to lekarz powiedział właśnie ze ZD nie da rady mi na 100% sprawdzić usg bo często obraz i pomiary mogą być idealne. O T13 za to już mowil ze da radę ocenic. O T18 nie pytałam bo tam mam niskie ryzyko.

Hej dziekuje za kciuki wszystko jest ok,mialam usg w szpitalu,polozna odrazu powiedziala ze to pewnie od sexu.Na usg nic nie znalezli niepokojacego,serce bije,mam dosc nisko lozysko i moze zachcaczac o szyjke,jest jeszcze czas zeby sie podnioslo do gory,ale jak sie nie podniesie to moga byc krwawienia z tego.ogolnie panika byla straszna ale jest ok,mam odpoczywac wzielam sobiebwolne w pracy do poniedzialku
Cieszę się, że wszytsko jest ok. Oby było już tylko dobrze :*

Dziewczyny, która dzisiaj ze mną wizytuje? 🤔🤔 ja mam na 19:00 wizytę w Luxmedzie, nie odwołali mi na szczęście 💪😁😊
Mam nadzieję, że już dzisiaj potwierdzi mi, że to córka, bo chce kompletować powoli wyprawkę 😊😊🤗
Jestem też ciekawa jak moja waga 🤔🤔...23.09 na prenatalnych miałam +1kg, teraz wrócił mi apetyt i stale coś podjadam, brzuszek też urósł, więc coś czuję, że mogę się zbliżać do kolejnego +1kg 🙈🙈🙈

A u mnie było z gola na odwrót. Kosciotrup z wielką piłką zamiast brzucha. Nasłuchałam się niemiłych uwag, że dziecko będzie chore. Nawet usłyszałam od szwagierki, że mam się nie odchudzać w ciąży! A co ja na to mogę?? Wymiotów nie powstrzymam. Powiedziałam jej w końcu, że ma sprd i patrzeć na siebie!!!
Chyba najważniejsze, że dzieci są zdrowe, prawda? A to czy utyjemy 6 czy 36 kg nie powinno nikogo obchodzić!
Oczywiście.. Z synem przytylam 30kg i zrzuciłam bardzo szybko.. Wróciłam do wagi 55kg.. Więc waga się nie przejmuje.

ja urodziłam na początku października, więc też te ostatnie miesiące męczyłam się w upały...pamietam, że głównie to leżałam z włączonym wiatrakiem, bo nie dawałam rady funkcjonować przy ponad 30 stopniach...teraz trochę się cieszę, że te ostatnie miesiące nie będą w upały i że urodzę akurat na wiosnę :)
I będziemy spacerowac wiosna 😊z wózeczkiem...

Dziewczyny, która dzisiaj ze mną wizytuje? [emoji848][emoji848] ja mam na 19:00 wizytę w Luxmedzie, nie odwołali mi na szczęście [emoji123][emoji16][emoji4]
Mam nadzieję, że już dzisiaj potwierdzi mi, że to córka, bo chce kompletować powoli wyprawkę [emoji4][emoji4][emoji847]
Jestem też ciekawa jak moja waga [emoji848][emoji848]...23.09 na prenatalnych miałam +1kg, teraz wrócił mi apetyt i stale coś podjadam, brzuszek też urósł, więc coś czuję, że mogę się zbliżać do kolejnego +1kg [emoji85][emoji85][emoji85]
Trzymam kciuki żeby dzidziol się pokazał [emoji16][emoji4] ja u swojego mam dopiero 28.10 wizytę , przy amnio będzie USG to przynajmniej usłyszę serducho.

@M_P_90 trzymam kciuki. Daj znać! 🙂

Kurczę, chyba naprawde będzie nauczanie zdalne. Na WhatsApp mamy forum klasowe i szkolne trójek (jestem skarbnikiem szkolnym) i tam piszą, że nauczyciele się na to szykują. Podobno w każdej chwili mają być gotowi.
Może dlatego tak cisnęli z materiałem? Syn miał po 2 lub 3 sprawdziany w tygodniu, po kilka kartkówek. Z polskiego i matematyki ma po 9 ocen a jest w 3 klasie.

reklama
Do góry