reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Hej dziekuje za kciuki wszystko jest ok,mialam usg w szpitalu,polozna odrazu powiedziala ze to pewnie od sexu.Na usg nic nie znalezli niepokojacego,serce bije,mam dosc nisko lozysko i moze zachcaczac o szyjke,jest jeszcze czas zeby sie podnioslo do gory,ale jak sie nie podniesie to moga byc krwawienia z tego.ogolnie panika byla straszna ale jest ok,mam odpoczywac wzielam sobiebwolne w pracy do poniedzialku
Ufff bo cały ranek odświeżam w nerwach. Odpoczywaj, jakieś rarytasy sobie zafunduj 😍

reklama
Tu jest dobrze napisane

"Samo USG – nawet najlepiej wykonane wykryje maksymalnie 60-70% dzieci z zespołem Downa i innymi wadami chromosomalnymi – robiąc razem z USG „test pappa” – zwiększamy współczynnik czułości do 95%"

Z drugiej stony pappa to tylko statystyka 😐
Jak mi wyszedł średni wynik po Pappa to lekarz powiedział właśnie ze ZD nie da rady mi na 100% sprawdzić usg bo często obraz i pomiary mogą być idealne. O T13 za to już mowil ze da radę ocenic. O T18 nie pytałam bo tam mam niskie ryzyko.

Hej dziekuje za kciuki wszystko jest ok,mialam usg w szpitalu,polozna odrazu powiedziala ze to pewnie od sexu.Na usg nic nie znalezli niepokojacego,serce bije,mam dosc nisko lozysko i moze zachcaczac o szyjke,jest jeszcze czas zeby sie podnioslo do gory,ale jak sie nie podniesie to moga byc krwawienia z tego.ogolnie panika byla straszna ale jest ok,mam odpoczywac wzielam sobiebwolne w pracy do poniedzialku
Cieszę się, że wszytsko jest ok. Oby było już tylko dobrze :*

Dziewczyny, która dzisiaj ze mną wizytuje? 🤔🤔 ja mam na 19:00 wizytę w Luxmedzie, nie odwołali mi na szczęście 💪😁😊
Mam nadzieję, że już dzisiaj potwierdzi mi, że to córka, bo chce kompletować powoli wyprawkę 😊😊🤗
Jestem też ciekawa jak moja waga 🤔🤔...23.09 na prenatalnych miałam +1kg, teraz wrócił mi apetyt i stale coś podjadam, brzuszek też urósł, więc coś czuję, że mogę się zbliżać do kolejnego +1kg 🙈🙈🙈

A u mnie było z gola na odwrót. Kosciotrup z wielką piłką zamiast brzucha. Nasłuchałam się niemiłych uwag, że dziecko będzie chore. Nawet usłyszałam od szwagierki, że mam się nie odchudzać w ciąży! A co ja na to mogę?? Wymiotów nie powstrzymam. Powiedziałam jej w końcu, że ma sprd i patrzeć na siebie!!!
Chyba najważniejsze, że dzieci są zdrowe, prawda? A to czy utyjemy 6 czy 36 kg nie powinno nikogo obchodzić!
Oczywiście.. Z synem przytylam 30kg i zrzuciłam bardzo szybko.. Wróciłam do wagi 55kg.. Więc waga się nie przejmuje.

ja urodziłam na początku października, więc też te ostatnie miesiące męczyłam się w upały...pamietam, że głównie to leżałam z włączonym wiatrakiem, bo nie dawałam rady funkcjonować przy ponad 30 stopniach...teraz trochę się cieszę, że te ostatnie miesiące nie będą w upały i że urodzę akurat na wiosnę :)
I będziemy spacerowac wiosna 😊z wózeczkiem...

Dziewczyny, która dzisiaj ze mną wizytuje? [emoji848][emoji848] ja mam na 19:00 wizytę w Luxmedzie, nie odwołali mi na szczęście [emoji123][emoji16][emoji4]
Mam nadzieję, że już dzisiaj potwierdzi mi, że to córka, bo chce kompletować powoli wyprawkę [emoji4][emoji4][emoji847]
Jestem też ciekawa jak moja waga [emoji848][emoji848]...23.09 na prenatalnych miałam +1kg, teraz wrócił mi apetyt i stale coś podjadam, brzuszek też urósł, więc coś czuję, że mogę się zbliżać do kolejnego +1kg [emoji85][emoji85][emoji85]
Trzymam kciuki żeby dzidziol się pokazał [emoji16][emoji4] ja u swojego mam dopiero 28.10 wizytę , przy amnio będzie USG to przynajmniej usłyszę serducho.

@M_P_90 trzymam kciuki. Daj znać! 🙂

Kurczę, chyba naprawde będzie nauczanie zdalne. Na WhatsApp mamy forum klasowe i szkolne trójek (jestem skarbnikiem szkolnym) i tam piszą, że nauczyciele się na to szykują. Podobno w każdej chwili mają być gotowi.
Może dlatego tak cisnęli z materiałem? Syn miał po 2 lub 3 sprawdziany w tygodniu, po kilka kartkówek. Z polskiego i matematyki ma po 9 ocen a jest w 3 klasie.

reklama
Do góry