Tak po poronieniu, badanie genetyczne z kosmówki. A trisomia była 16. Ale ta ciąża od początku źle się rozwijała.A skad kochana wiesz ze byla trisomia 13?byly jakies badania czy ci wyszlo z usg;(?
reklama
Moich nigdy nie mogę dobudzić do szkoły/przedszkola i mało ważne jak wcześnie pójdą spać. Za to w weekend same się budzą nawet wcześniej i szaleją. Maja jakiś czujnik na szkole. Ale kocham te leniwe poranki kiedy wskakują do naszego łóżka i się tulimy, czytamy, opowiadamy.Dzień dobry, ja mam dzisiaj jechać oddać krew i mocz na badania ale chyba mi się to troszke w czasie opóźni - moji mężczyźni śpią a ja nie mam serca ich budzić. Jak to jest że Nasz synuś zawsze grzecznie śpi jak mamy coś załatwić??? A jak można poleniuchować to o 5 rano już bryka???
Trzymam kciukasy za wizytujące dziś Mamusie
mangusta87
Fanka BB :)
ja dziś po badaniach krwi
nawet nie było tak źle ale śniadania ie wzięłam do pracy
nawet nie było tak źle ale śniadania ie wzięłam do pracy
magnolia1505
@magnolia1505 niestety często tak jest on jedynak i matka mu na psyche odpowiedzialności wjechała, miala 19 lat straszcego męża(dla prestiżu), wiec od 16 lat wdowa i on ma na głowie jej pomysły, bo ma.84 lata.Od listopada jest 6 opiekunka, bo kto z ta baba wytrzyma!!!
Ja mu oczy otwieram ich rodzina jest pełna uznaniadla mnie, że umialam to znosic (bo tamta potrafila szpile wbić prosto w oczy) i doprowadziłam do ślubu. On dobry człowiek, ale zdominowała go, a teraz demencja i on totalnie juz wie, ze ona jest na jego barkach. Jutro ma nocować, zobaczę ...!
Dobranoc kochana
Wiem, że ludzie mają różne podejście do tekich spraw, ale nie mysleliście o tym żeby ją oddać do domu opieki? Tam są inni ludzie w jej wieku, może by się z kimś zaprzyjaźniła. A poza tym opiekę miałaby czały czas. Za chwilę urodzi Wam się dziecko, które potrzebuje też ojca. Współczuję mu, bo czuje się odpoiwedzialny za matkę, nie ma nikogo kto mógłby go zastąpić, a Ciebie zostawia, bo Ty dasz sobie radę. Ale co to za związek?
Właśnie te badania, algorytmy wcale nie są takie dobre, bo potrafią napędzić dużo strachu, a przypuszczam, że u Ciebie wszystko ok. Nawet ryzyko 1:2 nie mówi że będziesz miała chore dziecko. To tylko ryzykoJak mi NIPT wyjdzie ok to już nic innego z krwi nie robię. Nie chce znowu myśleć o jakimś większym czy mniejszym ryzyku. Tez wszystko miałam w normie (poza leciutko szybszym tętnem) ale jak to poobliczali to ryzyko wzrosło. Pappa tez miałam dość niskie ale w normie wiec ja już się w to nie pcham więcej, chyba ze mnie gin zmusi
P
pożegnanie
Gość
Ja wprawdzie nie mam ciągłego bolu, ale jesli sie nie załatwię 2 dni, to TURBO potrafia boleć jelta, az mam takie klucia.Cześć dziewczyny! Wstalam szykować małego do przedszkola, taka ciezka noc zjadlam z mezem sałatkę grecka nawet nie za wiele, kawałek czekolady i mandarynke no o 20.30 gdzieś i wiecie przemęczyłam się calutka noc, brzuch tak bolał i boli i mdłości całą noc, moje dziecko chyba gdzieś porzadnie w jelita wchodzi ze mało co mogę jeść dobrze ze jednak do niczego nie doszło z mezem bo bym się martwiła ze przez to chyba czeka mnie dziś dzień z bólem brzucha czy któraś mama też cierpi tak teraz na bol jelit?
Chyba nasiliły mi się objawy zespołu jelita drażliwego i nie pozostaje nic innego jak przejść na odpowiednią dietę
P
pożegnanie
Gość
Moja rodzina uwaza ze finalnie on sobie nie poradzi, ze będzie musiało to nastąpić. Przed operacją, gdy nie mogli znalezc opiekunki, byli w jakims domu i ona uznala, ze to nie dla niej, bo tam sa staruszki w stanie agonalnym i ze to drogo jest.Wiem, że ludzie mają różne podejście do tekich spraw, ale nie mysleliście o tym żeby ją oddać do domu opieki? Tam są inni ludzie w jej wieku, może by się z kimś zaprzyjaźniła. A poza tym opiekę miałaby czały czas. Za chwilę urodzi Wam się dziecko, które potrzebuje też ojca. Współczuję mu, bo czuje się odpoiwedzialny za matkę, nie ma nikogo kto mógłby go zastąpić, a Ciebie zostawia, bo Ty dasz sobie radę. Ale co to za związek?
Właśnie te badania, algorytmy wcale nie są takie dobre, bo potrafią napędzić dużo strachu, a przypuszczam, że u Ciebie wszystko ok. Nawet ryzyko 1:2 nie mówi że będziesz miała chore dziecko. To tylko ryzyko
On nie ogarnia, ze bedzie miał dziecko, chyba przez ciągłą absorbujaca matke zapomina, rozmowa tel.jest nierealna, bo co 2 min go woła. Moja Mama ❤ juz mówi, to będzie Twoje dziecko ❤, mam w Rodzicach pomoc. Nie wiem jak on to sobie wyobraza, ja byłam przeciwna jej opwracji, ale mnie nie słuchali. Porozmawiam z nim jak przyjedzie, przez telefon nawet jak bym chciała to sie nie da.
Chichuni
Z tymi facetami się dogadać, to cholernie ciężki orzech do zgryzieniaMoja rodzina uwaza ze finalnie on sobie nie poradzi, ze będzie musiało to nastąpić. Przed operacją, gdy nie mogli znalezc opiekunki, byli w jakims domu i ona uznala, ze to nie dla niej, bo tam sa staruszki w stanie agonalnym i ze to drogo jest.
On nie ogarnia, ze bedzie miał dziecko, chyba przez ciągłą absorbujaca matke zapomina, rozmowa tel.jest nie realna, bo co 2 min go woła. Moja Mama ❤ juz mówi, to będzie Twoje dziecko ❤, mam w Rodzicach pomoc. Nie wiem jak on to sobie wyobraza, ja byłam przeciwna jej opwracji, ale mnie nie słuchali. Porozmawiam z nim jak przyjedzie, przez telefon nawet jak bym chciała to sie nie da.
Dlatego ja od dziś już nawet nie próbuję.
Załączniki
Gisiaczek 86
Połówkowe tylko samo usg.. Tak mówił gin jak wvzoraj dzwoniłam nie robi się kolejnych badań z krwi one są razZnowu sie obudzilam przez siku i nadrabialam forumowe zaleglosci. Mam pytanie- czy przy okazji badan polowkowych bedziecie tez robily test potrojny? Czy tez jezeli Pappa np byly ok to juz go nie robicie? Na polowkowe na razie sie nie zapisuje bo pewnie moja gin robi skoro robila prenatalne. Zapytam na wizycie ,(za 2 tygodnie), ale nie wiem co z tym potrojnym.
P
pożegnanie
Gość
Chyba juz tak, bo remont gabinetu ma trwać 2 miesiące, zatem chyba zostanę u tej drugiej.Ale tak na stałe się do innej przenosisz?
Ja juz robię tylko USG połówkowe. Mam na 19.11Znowu sie obudzilam przez siku i nadrabialam forumowe zaleglosci. Mam pytanie- czy przy okazji badan polowkowych bedziecie tez robily test potrojny? Czy tez jezeli Pappa np byly ok to juz go nie robicie? Na polowkowe na razie sie nie zapisuje bo pewnie moja gin robi skoro robila prenatalne. Zapytam na wizycie ,(za 2 tygodnie), ale nie wiem co z tym potrojnym.
reklama
Kamiśka :)
Ja też tak myślałam , że samo USG [emoji1745] no i jak u mnie echo serca dziecka. Ale ze test z krwi to pierwsze słyszę.Połówkowe tylko samo usg.. Tak mówił gin jak wvzoraj dzwoniłam nie robi się kolejnych badań z krwi one są raz