Mama2018mama
Fanka BB :)
Tak ja nosze kupiłam ciążowe spodnie ale spadają z tyłka i brzucha chodzę w takich spodniach na gumkę i ogólnie nie widzę różnicy w ubraniach tylko jedynie nie zakładam jeansów bo nie chce dzidzi cisnąć hehehehe bo mam takie same obcialeczy któraś z was jeszcze nosi ciuchy sprzed ciąży,
ja jeszcze nic ciazowe go nie mam
Bardzo smutno ale myślę że jak urodzi się wnuk drugi to oszaleje na jego punkcie więc się nie martw, sama mam do siebie pretensje, że w ciąży z synem to czytałam co się rozwija w którym tygodniu, co mogę robić, jak się opiekować a teraz jestem w ciąży i tylko tak myślę zeby było zdrowe a reszta sama przyjdzie i nie mam czasu przy dziecku delektować się tym stanem i rozmyślaćtak, a jak już zajdziesz w ciążę chwilę po pierwszym to są znowu komentarze "czemu tak szybko?"
Mnie np trochę zasmuciła reakcja mojej mamy na drugie dziecko, bo z pierwszym to taki entuzjazm i euforia, ciągle pytała jak się czuję itd, a teraz to niby się cieszy, ale tak tego nie widać...nawet sama nie zapytaj jak tam itd...sama muszę poruszyć temat zawsze...i jeszcze takich słów użyła, że "fajnie, ale Misiu to zawsze będzie Misiu" tak jakbym mi dała do zrozumienia, że synek to takie jej oczko w głowie i drugi wnuk już taki nie będzie...troche smutne
A tak na marginesie myslalam ze jak moj syn miał roczek, dwa to było z nim roboty a teraz ma prawie 3 i ja pierdziele prania to góra bo z przedszkola plus z domu, co posprzatam to za 10 min jeżdżę na tych wszystkich samochodzikach, a przy jedzeniu pod stołem to tyle okruchów i wszystkiego ze nie wyrabiam