reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Naszą forumową Wróżkę nie ma prawa nic boleć 😄❤ A tak serio z tymi bólami, to np. u mnie są takie epizody. Jak nie boli to nie boli, jakbym w ciąży nie była. A jak się zacznie to tu zakłuje, tam strzyknie, za chwilę dźgnie i pociągnie i wtedy oczywiście głupoty do głowy przychodzą. Tak źle i tak nam niedobrze, książkowe baby w ciąży 😂
Dooookładnie jak sa dni, ze NIC nie czuje w inne rwie ,ciągnie, kluje. No i tak rano brzuch mniejszy, wieczorem zacny.
A jak jest zaparcie to dopiero jest brzuchal 😂😂🙈🙈

reklama
11t5d i pierwszy paw 🤮🤦‍♀️ Normalnie nie mogę jeść sałaty 😭 mąż się stara, robi mi sałatki, by dzidziol dostawał coś zdrowego, a u mnie takie cyrki. Do tej pory jakoś udawało mi się zjeść, a dziś coś chyba nie spasowało i momentalnie wyszło :/
No ja nie próbuje salatek na zimno, bo juz maialam taz cofke ze szpinakiem z pomidorami, papryka, serem! Coś jest na rzeczy. Surowki do obiadu tak, ale salatki NO WAY! 😝

Wiesz co on mówi tzn jego sekretarka czy ktoś tam... Ze ja mogłam już dzwonić we wtorek tydz temu.. Bo wyniki są od dawna a jak jest ok to lekarz nie dzwoni tylko przekazuje na połówkowych wyniki 🙄 i teraz nie wiem czy on mi to mówił a ja ze stresu zapomniałam
A tam najważniejsze ze jest Ok, i śpisz dzis jak królowa spokojna o swoje królestwo 👸❤!

Dooookładnie jak sa dni, ze NIC nie czuje w inne rwie ,ciągnie, kluje. No i tak rano brzuch mniejszy, wieczorem zacny.
A jak jest zaparcie to dopiero jest brzuchal 😂😂🙈🙈
Kiedyś jak byłam w 1 ciąży to mój lekarz powiedział jeszcze przeróżnych boli brzucha Pani doświadczy w ciąży 😀 i teraz jak coś zaboli to tak szczerze aż tak się bardzo nie przejmuje chyba że bardzo lub by skurczowo bolało:)
Pokażcie swoje brzuszki :)
U mnie 12 tydzień wygląda tak
A drugie zdjęcie w 12 tygodniu z synkiem w ciąży :)
Mowia, że w 2 ciąży szybciej widać brzuch :) u mnie to się nie sprawdza bo mialam w pierwszej ciąży brzuch za dwoje 😅

Załączniki

• IMG_20201013_191540.jpg
    IMG_20201013_191540.jpg
    476,5 KB · Wyświetleń: 85
  • IMG_20201013_195723.jpg
    IMG_20201013_195723.jpg
    133,6 KB · Wyświetleń: 83
Ostatnia edycja:
Ostatnio przypadkowo zobaczyłam na necie, ze są jakies barierki ochronne na lozko. Wtedy dziecko mogłoby spac miedzy taka barierka a mama😉 może sie komuś przyda. Ja na początek albo lozeczko dostawne wezme albo sama nie wiem co... pierwszego po miesiacu w jego pokoiku kładliśmy i było ok, ale on ma dość czujny sen, a na razie nie mamy na tyle pokoi, żeby drugiemu zrobić swój... wiec pewnie trochę dłużej będzie musiał z nami zostac
Ale to barierka do dostawnego łóżeczka?

E ja pomalowalam perłowymowym blondem plus stosuje plukanki rozowa i niebieska :) kolor wygląda tak
Mi szkoda na fryzjera bo mam Odrosty w 3 tyg :p tak mi szybko wlosy rosna i to samo paznokcie hybrydy sama robie bo rosna w 2 tyg potężny odrost 😅 a teraz w ciąży to mam tak twarde paznokcie ze ciezko je nawet obciąć 😅
O paniii jak ładnie, brawo! Ślicznie wyglądasz 😍🤩😍

reklama
Kiedyś jak byłam w 1 ciąży to mój lekarz powiedział jeszcze przeróżnych boli brzucha Pani doświadczy w ciąży 😀 i teraz jak coś zaboli to tak szczerze aż tak się bardzo nie przejmuje chyba że bardzo lub by skurczowo bolało:)
Pokażcie swoje brzuszki:)
U mnie 12 tydzień rano tak wygląda
A myslalam ze juz bede chodzić z pokaźnym brzuszkiem
Na 2 zdjęciu brzuszek z pierwszej ciąży w 12tyg
Oczywiście wieczorem mam trochę większy ale teraz też już mi mdłości przeszły inaczej jem i tak wzdecia nie mecza bardzo :)
Ale mówią że w drugiej ciąży szybciej widać brzuch hehe a u mnie to się nie sprawdza bo w pierwszej mialam brzuch za dwoje 😅😅😅
O kurczę, jaka różnica 😄 Teraz to masz fit brzuszunio! Kolejne zaprzeczenie ciążowych stereotypów, że w drugiej ciąży brzuch musi szybciej rosnąć 😊

Do góry