reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Kiedyś jak byłam w 1 ciąży to mój lekarz powiedział jeszcze przeróżnych boli brzucha Pani doświadczy w ciąży 😀 i teraz jak coś zaboli to tak szczerze aż tak się bardzo nie przejmuje chyba że bardzo lub by skurczowo bolało:)
Pokażcie swoje brzuszki:)
U mnie 12 tydzień rano tak wygląda
A myslalam ze juz bede chodzić z pokaźnym brzuszkiem
Na 2 zdjęciu brzuszek z pierwszej ciąży w 12tyg
Oczywiście wieczorem mam trochę większy ale teraz też już mi mdłości przeszły inaczej jem i tak wzdecia nie mecza bardzo :)
Ale mówią że w drugiej ciąży szybciej widać brzuch hehe a u mnie to się nie sprawdza bo w pierwszej mialam brzuch za dwoje 😅😅😅
To mój brzuch teraz 13+5
20201013_200425.jpg
A to gdy wyszły mi 2 kreseczki na teście
1597847376148~2.jpg

reklama
Dziewczynki, ja po wizycie u gina. Wszystko ok. Tylko żelazo muszę zmienić na mocniejsze bo mam niedobór. Dzidzia znowu spała. Ona chyba nie wstaje przed 12.00 🤣 Będzie sowa, po mamusi 🤪 Zdjęcie dostałam ze zbliżeniem półkul mózgowych 🤣 Połówkowe u specjalisty i następna wizyta u gina 10.11. Dobranoc Kochane! A Wam miłego wieczoru 🤗
Super super! Śpiochy i fikolki hulają mamy juz dwa typy Dzidzi ❤😍! Cieszę się bardzo że wszystko jest OK 😘😘😘

Dziewczyny help me ! Zatoki! Głowa chce mi pęknąć...ucho pobolewa aż od tego. Apap poszedł w ruch tylko czy to coś da..
Mi (odpukać) przeszło i gardło i zatoki. Jadłam mega dużo surowego czosnku, piłam dużo herbaty z imbirem, miodem i cytryną, rumianek i jadłam miód. Zatoki to piekło 😬

O kurczę, jaka różnica 😄 Teraz to masz fit brzuszunio! Kolejne zaprzeczenie ciążowych stereotypów, że w drugiej ciąży brzuch musi szybciej rosnąć 😊
Hehehe no ale no nie będę ukrywać w 1 ciąży paczki i drożdżowki szły pełna para a teraz moja córeczka (prawdopodobnie) dba o mame i nie pozwala jeść słodyczy, fast foodów, słodkich napoi i po 18 😅😅😅😅 bo odrazu zgaga i mdłości niemiłosierne 😅😅😅

Ciężko was nadrobić dziewczyny po całym dniu🙈. Ja dzisiaj nabrałam wiatru w żagle bo w końcu czuję brzuch, czuję że rosnie. Przez ostatnie trzy dni nie czułam nic. Wiecie za co się dzisiaj zabrałam? Za naukę szydełkowania 🤣. Takie cuda dziewczyny robią, że podstanowilam zrobić kocyk dla mojego Małego! Kupiłam piękna włóczkę i narazie się uczę ;P
Mamy tu jakieś fanki szydełkowania ?

Wlasnie kumpela mi napisala ze do iej samochodu Polo vw miesicl sie tylko jeden rodzaj wozka bez skladania siedzen,wchodzil stelarz i np gondola.nie pomyslalam o tym a tez mamy Polo! Dla nas 3 jest ok ale z wozkiem to juz ciezko bedzie,chyba ze wymienimy samochod ale watpie bo ten jest w miare nowy i malo pali a maz jezdzi nim w pracy w kolko.wiec moje szukanie wozka teraz sie bedzie zawezac do Quinny Mood
Pisze to tak tylko jak ktos ma male auto
Dlatego warto jednak nie skupiac sie na zestawach 2w1 bo te spacerowki to zazwyczaj giganty, osobno stelaz osobno siedzenie

reklama
No ja nie próbuje salatek na zimno, bo juz maialam taz cofke ze szpinakiem z pomidorami, papryka, serem! Coś jest na rzeczy. Surowki do obiadu tak, ale salatki NO WAY! 😝
Ja też mialam odruch wymiotny na samą myśl o salacie ale na szczęście w 12 tygodniu przeszlo i mogę zjesc ale za to nie potrafię nawet w sklepie kupić soku malinowego dla chłopaków bo to wygląda tak że podbiegam do półki szybko go biore nie patrząc na niego i chowam pod zakupami bo na jego widok a nawet na myśl o nim chce mi się wymiotować 😅😅😅🤪🙃

Do góry