reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Ostatnio przypadkowo zobaczyłam na necie, ze są jakies barierki ochronne na lozko. Wtedy dziecko mogłoby spac miedzy taka barierka a mama😉 może sie komuś przyda. Ja na początek albo lozeczko dostawne wezme albo sama nie wiem co... pierwszego po miesiacu w jego pokoiku kładliśmy i było ok, ale on ma dość czujny sen, a na razie nie mamy na tyle pokoi, żeby drugiemu zrobić swój... wiec pewnie trochę dłużej będzie musiał z nami zostac

reklama
I co urodzilas przy takiej zgadze?
Męczą mnie, że to na syna..
Pytanie było nie do mnie, ale odpowiem jak to u mnie było 🙂 pierwsza ciąża nic oprócz wymiotów.
Druga już gorzej. Zgagi od 4 miesiąca na przemian z pawiami. Pawie do końca 7 miesiąca. Zgagi skończyły się z tydzień po porodzie. Urodziłam córeczkę.

Teraz nie dość, że pawie, to jeszcze sraczka 🙈, zgaga czasami, no i brzuch do wymiany 🤦‍♀️🙈🤦‍♀️🙈
Czwartej ciąży chyba nie przeżyję 😅

11 lat temu w ciąży też miałam okropną zgagę ale ja na przemian ostre z kwaśnym jadłam na nic innego nie mogłam patrzeć [emoji1751] i wtedy można było rennie i to mega ulga była , ale nie wiem jak teraz [emoji6]
Mi rennie pozwoliła w poprzedniej ciąży ginekolog a było to niedawno bo 2 lata temu. Gdy było bardzo źle to brałam i nic mi i brzdącowi nie było.

Jak ja bym chciała pomalować sobie sama włosy. Mam jasne i nie lubię odcieni miodowych, a platyna jest moim zdaniem tandetna. Majątek u fryzjera ostatnio zostawiłam 😒
E ja pomalowalam perłowymowym blondem plus stosuje plukanki rozowa i niebieska :) kolor wygląda tak
Mi szkoda na fryzjera bo mam Odrosty w 3 tyg :p tak mi szybko wlosy rosna i to samo paznokcie hybrydy sama robie bo rosna w 2 tyg potężny odrost 😅 a teraz w ciąży to mam tak twarde paznokcie ze ciezko je nawet obciąć 😅

Załączniki

• IMG_20201013_184226.jpg
    2,9 MB · Wyświetleń: 50
  • USER_SCOPED_TEMP_DATA_orca-image--1064121765.jpeg
    USER_SCOPED_TEMP_DATA_orca-image--1064121765.jpeg
    135 KB · Wyświetleń: 69
Koleżanka moja mowi ze przy 3 synów aż wymiotowała taką zgage miala [emoji33]
To nie od płci raczej zależy [emoji6] dzieciaczek uciska na narządy i łatwiej żeby kwas się wracał , ja i bez ciąży rennie w torebce nosiłam bo mniej więcej raz w miesiącu mnie gadzina dopadała [emoji1751][emoji1751]

reklama
Lejdis każda Mama ma juz jakies doświadczenia, nie wiem czy sa dobre czy zle, bo nie mi to oceniać, jedna przekazuje to bardziej subtelnie, druga bardzie apodyktycznie i juz pojawiaja sie emocje!

JA czytam wiernie formum z mimo że nie zawsze ze wszyskim sie zgadzam, albo czasami mam ambiwalenty stosunek, ale ważny jest jak to w życiu szacunek.
Lubię z Wami kontakt, lubie zabawne i merytoryczne posty! O tego sie trzymajmy, bez ocen.👍
Proszę Was o mniej emocji i będzie nam tu baby fajnie! (Nie mówić mi o hormonach, nie tu gdzie ich poziom dawno eksplodował). 😝
Musze isc do apteki w tą pogodę OMG 🙈🙈!
O Pani! A weź mi nic nie mów... Przed chwilą zaliczyłam atak płaczu słuchając muzyki z lat 80-tych 😂😄 Jak nie mówić o hormonach kiedy one sprawiają, że samej ze sobą ciężko mi wytrzymać?! 😂😂😂🙈

Do góry