reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Ostatnio przypadkowo zobaczyłam na necie, ze są jakies barierki ochronne na lozko. Wtedy dziecko mogłoby spac miedzy taka barierka a mama😉 może sie komuś przyda. Ja na początek albo lozeczko dostawne wezme albo sama nie wiem co... pierwszego po miesiacu w jego pokoiku kładliśmy i było ok, ale on ma dość czujny sen, a na razie nie mamy na tyle pokoi, żeby drugiemu zrobić swój... wiec pewnie trochę dłużej będzie musiał z nami zostac

reklama
I co urodzilas przy takiej zgadze?
Męczą mnie, że to na syna..
Pytanie było nie do mnie, ale odpowiem jak to u mnie było 🙂 pierwsza ciąża nic oprócz wymiotów.
Druga już gorzej. Zgagi od 4 miesiąca na przemian z pawiami. Pawie do końca 7 miesiąca. Zgagi skończyły się z tydzień po porodzie. Urodziłam córeczkę.

Teraz nie dość, że pawie, to jeszcze sraczka 🙈, zgaga czasami, no i brzuch do wymiany 🤦‍♀️🙈🤦‍♀️🙈
Czwartej ciąży chyba nie przeżyję 😅

11 lat temu w ciąży też miałam okropną zgagę ale ja na przemian ostre z kwaśnym jadłam na nic innego nie mogłam patrzeć [emoji1751] i wtedy można było rennie i to mega ulga była , ale nie wiem jak teraz [emoji6]
Mi rennie pozwoliła w poprzedniej ciąży ginekolog a było to niedawno bo 2 lata temu. Gdy było bardzo źle to brałam i nic mi i brzdącowi nie było.

Jak ja bym chciała pomalować sobie sama włosy. Mam jasne i nie lubię odcieni miodowych, a platyna jest moim zdaniem tandetna. Majątek u fryzjera ostatnio zostawiłam 😒
E ja pomalowalam perłowymowym blondem plus stosuje plukanki rozowa i niebieska :) kolor wygląda tak
Mi szkoda na fryzjera bo mam Odrosty w 3 tyg :p tak mi szybko wlosy rosna i to samo paznokcie hybrydy sama robie bo rosna w 2 tyg potężny odrost 😅 a teraz w ciąży to mam tak twarde paznokcie ze ciezko je nawet obciąć 😅

Załączniki

• IMG_20201013_184226.jpg
    2,9 MB · Wyświetleń: 60
  • USER_SCOPED_TEMP_DATA_orca-image--1064121765.jpeg
    USER_SCOPED_TEMP_DATA_orca-image--1064121765.jpeg
    135 KB · Wyświetleń: 79
Koleżanka moja mowi ze przy 3 synów aż wymiotowała taką zgage miala [emoji33]
To nie od płci raczej zależy [emoji6] dzieciaczek uciska na narządy i łatwiej żeby kwas się wracał , ja i bez ciąży rennie w torebce nosiłam bo mniej więcej raz w miesiącu mnie gadzina dopadała [emoji1751][emoji1751]

reklama
Lejdis każda Mama ma juz jakies doświadczenia, nie wiem czy sa dobre czy zle, bo nie mi to oceniać, jedna przekazuje to bardziej subtelnie, druga bardzie apodyktycznie i juz pojawiaja sie emocje!

JA czytam wiernie formum z mimo że nie zawsze ze wszyskim sie zgadzam, albo czasami mam ambiwalenty stosunek, ale ważny jest jak to w życiu szacunek.
Lubię z Wami kontakt, lubie zabawne i merytoryczne posty! O tego sie trzymajmy, bez ocen.👍
Proszę Was o mniej emocji i będzie nam tu baby fajnie! (Nie mówić mi o hormonach, nie tu gdzie ich poziom dawno eksplodował). 😝
Musze isc do apteki w tą pogodę OMG 🙈🙈!
O Pani! A weź mi nic nie mów... Przed chwilą zaliczyłam atak płaczu słuchając muzyki z lat 80-tych 😂😄 Jak nie mówić o hormonach kiedy one sprawiają, że samej ze sobą ciężko mi wytrzymać?! 😂😂😂🙈

Do góry