reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Ech, dostałam smsa o odwołanej wizycie w luxmedzie w czwartek. A to usg genetyczne, prenatalnego nie robię. Nie ma żadnych innych terminów przed listopadem, a muszę zrobić do 23 października. Będę dzwonić na infolinię. Jakie mam prawa? Muszą zorganizować mi wizytę w tym mięscie, w innym czy w ogóle nie muszą?

Ostatnia edycja:
reklama
Spadłaś mi z nieba bo myślałam nad anexem i może cybexem. Rezygnuje bo wcale nie są tanie a skoro szybko się niszczą to używki też nie chcę.
Miałam anex sport z 2016 roku i będę używać przy drugiej córce też. Jest ok dawał radę i w lesie i przy roztopach wiosennych. Ze spacerówki mało korzystaliśmy bo przy naszym trybie lepiej sprawdzała się przyczepka Thule z kołem biegowym

Moja młoda od początku spała w swoim łóżeczku , na palcach jednej ręki mogę policzyć ile razy spaliśmy razem. Spiąc w Naszym łóżku budził mnie każdy jej ruch , więc kończyło się tym że nie spałam w ogóle [emoji1751][emoji1751] z juniorem planuje zrobić tak samo [emoji6]
Nie mam dzieci jeszcze ale zawsze się zastanawiałam czy mamy które śpią z dziećmi małymi nie boją się że je zdusza, przycisną, uderza ręka przypadkiem? Ja się we śnie wciąż wiercę więc mam nadzieję że moja dziecko będzie umiało samo spać w łóżeczku. Tak planuje je nauczyć i mam nadzieję że się uda :)

Mi w sobotę na wizycie lekarz mówił, ze teraz juz mały będzie ostro rósł i ze może mnie mocno bolec, zwłaszcza pod blizna... na razie w ogóle mnie nie boli, ale jestem przygotowana na najgorsze😕
No to właśnie pod tą blizną tak ciągnie i wg blizna taka bordowa się zrobiła...za dwa dni mam wizytę to muszę zapytać lekarza, czy nie ma powodów do niepokoju...ja się panicznie boję, że coś mi tam popęka...bede też pytać, czy nie powinnam mieć z góry wskazania do drugiego

Nie mam dzieci jeszcze ale zawsze się zastanawiałam czy mamy które śpią z dziećmi małymi nie boją się że je zdusza, przycisną, uderza ręka przypadkiem? Ja się we śnie wciąż wiercę więc mam nadzieję że moja dziecko będzie umiało samo spać w łóżeczku. Tak planuje je nauczyć i mam nadzieję że się uda :)
no właśnie ja tego się bardzo bałam i jak synek po powrocie ze szpitala spał z nami 2 noce to była dla mnie tragedia...to nie było spanie tylko czuwanie, cały czas w jednej pozycji, obolała po cc, nawet obrócić się nie mogłam, dlatego spanie z dzieckiem jest totalnie nie dla mnie...ja się jeszcze bałam, że dziecko się udusi

Ech, dostałam smsa o odwołanej wizycie w luxmedzie w czwartek. A to usg genetyczne, połówkowego nie robię. Nie ma żadnych innych terminów przed listopadem, a muszę zrobić do 23 października. Będę dzwonić na infolinię. Jakie mam prawa? Muszą zorganizować mi wizytę w tym mięscie, w innym czy w ogóle nie muszą?
nawet mnie nie strasz, bo też mam wizytę w luxmedzie w czwartek i nawet nie chce słyszeć, że zostanie ona odwołana 😱😡 nie wiem jak jest w przypadku takiej wizyty jak Twoja, bo luxmed typowych prenatalnych nie robi, a to genetyczne to nie wiem, czy obowiązkowe są...musisz zadzwonić na infolinię i zapytać

No to właśnie pod tą blizną tak ciągnie i wg blizna taka bordowa się zrobiła...za dwa dni mam wizytę to muszę zapytać lekarza, czy nie ma powodów do niepokoju...ja się panicznie boję, że coś mi tam popęka...bede też pytać, czy nie powinnam mieć z góry wskazania do drugiego
Tez sie boje o blizne, zwłaszcza, ze mam nisze w bliznie (taki jakby trójkątny mały ubytek, który powodował u mnie plamienia miedzy miesiączkami i po stosunku)... Ja bede chyba prosić mojego gina o cesarkę kolejna właśnie ze względu na ta nisze... poprawia sie ja tylko operacyjnie, kobiety robią sobie specjalne operacje korekty blizny pod tym katem, a uważam, ze po co u mnie za x lat robic specjalnie operacje skoro można by zrobić korektę w ramach kolejnego porodu... a nie chce az do menopauzy użerać sie z plamieniami. zreszta mój mały sie urodził 3950g, ja mam wzrostu 158cm i bardzo bym sie bała o masę kolejnego dziecka, zwłaszcza ze chłopak...

Tez sie boje o blizne, zwłaszcza, ze mam nisze w bliznie (taki jakby trójkątny mały ubytek, który powodował u mnie plamienia miedzy miesiączkami i po stosunku)... Ja bede chyba prosić mojego gina o cesarkę kolejna właśnie ze względu na ta nisze... poprawia sie ja tylko operacyjnie, kobiety robią sobie specjalne operacje korekty blizny pod tym katem, a uważam, ze po co u mnie za x lat robic specjalnie operacje skoro można by zrobić korektę w ramach kolejnego porodu... a nie chce az do menopauzy użerać sie z plamieniami. zreszta mój mały sie urodził 3950g, ja mam wzrostu 158cm i bardzo bym sie bała o masę kolejnego dziecka, zwłaszcza ze chłopak...
Ja mojego wręcz będę cisnąć żeby mi dał takie skierowanie, bo u mnie z kolei jest ciąża po ciąży, minęło 9msc po pierwszym cc jak zaszłam w drugą ciążę i uważam, że jest to wskazanie do drugiej cesarki z automatu

reklama
Ja jakoś nawet sie nie bałam... zreszta z noworodkiem nie spaliśmy, chyba, ze zasnęłam przy karmieniu😜 ale pierwszy raz małego wzięłam do lozka jak miał może 2 miesiące, rano żeby jeszcze dospać. I spałam bardzo czujnie. Pozniej jak był większy to mąż nie chciał, bo sie bal, a jak mały zaczął z nami spac właśnie w nocy to miał juz niewiele poniżej roku, wiec juz sie nie bałam. Teraz bardziej sie boje o siebie i swój brzuch😜 ale niedługo zacznę spac z poduszka „c” wiec sie trochę odgrodze od nich

Do góry