reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Co do KP to ja się nie spinam [emoji6] co ma być będzie [emoji4] jako , że ja miałam skazę białkową młoda też to jest 80% szans , że junior też ją " odziedziczy" a ja po diecie cukrzycowej nie zamierzam przechodzić na dietę bez nabiału i jajek bo się wykończę [emoji1751][emoji1751] myślę , że spróbujemy się karmić na początku a jak nie wyjdzie to trudno [emoji6]

reklama
@Ejzja u mnie znajome miały takie łóżeczka dostawne i polecały. U mnie mała spała z nami, bo potrzebowała mojej bliskości, więc normalne łóżeczko było nie używane. Teraz pożyczę te dostawne łóżeczko i zobaczę, czy się uda :)

@4Biedronka ja polecam wiaderko do mycia :)

@Patii_666 jak ja chciałam młodą wyeksmitować z naszego łóżka to mąż też do mnie z hasłem, że może jeszcze jedną noc z nami zostanie 😂 i tak została prawie 1,5 roku

@elysia141 u nas to samo - ja pod kołdrą, mąż pod kocem 😂

@Kaarcia u nas temat nocnika to groza - za nic nie potrafię jej przekonać, by siadła i posiedziała choćby z 5 min. Ma książeczki, jest rozwinięta ponad swój wiek, wszystko rozumie, ale za nic nie chce iść na nocnik czy na toaletę :/ Próbowaliśmy z lataniem bez pieluszki i nic to nie dało - mogła latać mokra, bo jej to nie przeszkadza :/

Ja mam wózek Espiro Next i jestem bardzo zadowolona - kupiliśmy go ze względu na dużą spacerówkę i do dzisiaj ją używamy, a młoda ma wzrost 4 latka :o Mam też zwykłą spacerówkę, którą zabieraliśmy jak nam się duża nie mieściła, ale się tylko z nią namęczyłam strasznie.

Co do KP to ja się nie spinam [emoji6] co ma być będzie [emoji4] jako , że ja miałam skazę białkową młoda też to jest 80% szans , że junior też ją " odziedziczy" a ja po diecie cukrzycowej nie zamierzam przechodzić na dietę bez nabiału i jajek bo się wykończę [emoji1751][emoji1751] myślę , że spróbujemy się karmić na początku a jak nie wyjdzie to trudno [emoji6]
Mam identyczne podejście 👍 spróbuję karmić piersią, ale jak znowu coś będzie nie tak to z automatu przechodzę na butle, bo nie będę męczyć ani siebie ani dziecka 😉

Ja nie mówię ze KP jest lepsze. Każdy karmi tak jak chce albo akurat musi. Dla mnie KP było bardzo wygodne. Zawsze gotowe, nic nie trzeba przygotowywać, sprawdzać temp, myć 😀 Moja córka miała alergie na zwykle mleko mm, na białko jajek i na zboża🤦‍♀️a wyszło to dopiero jak próbowałam rozszerzać dietę. Ja przez całe 2 lata jadłam co chciałam i nic jej nie było a jak tylko sama zjadła to zaraz cyrki i puchnięcie albo wysypka. Wiem ze niektóre dzieci są bardzo wrażliwe i nawet przy KP trzeba miec dietę ale my nawet kolek nie mielismy. Te alergie jej później mijały i od 3 rz tolerowała mleko i zboża a od 5 rz i całe jajka chociaż do teraz ma wysypkę jak przesadzi.

Ja też uważam, że KP nie na sile. Przy pierwszym dziecku dałam rade aż sam sie odstawił, ale pierwsze 3 miesiące były bardzo ciężkie😟 ale karmiłam głównie tez dlatego, ze było cieżko przez ciągły nawał mleka. Wiec jakoś żal mi było tego mleka skoro tyle go miałam😜 liczyłam, ze w końcu sie unormuje i przestanie bolec. Zreszta mały mi tak pięknie wyjadał i wtedy w końcu cycki robiły sie miękkie, ze nie wyobrażałam sobie innego rozwiązania😁
No i dla mnie jednak kp było bardzo wygodne ze względu na dostępność mleka, w końcu zawsze było przy mnie. No i jaka to była oszczędność... jak przeszliśmy na mm to kupowałam capricare kozie. Po krowim mały dostawał krostek na policzkach. I nagle doszedł koszt ok.400zl miesięcznie, bo to kozie drogie dość było... także nawet z przyczyn czysto ekonomicznych wolałabym karmić piersią😉 a jak wyjdzie to sie okaze...

reklama
Jejku dziewczyny jak mnie dziś ciągnie lewy jajnik, promieniuje aż do lędźwia...normalnie wypluta jestem jakby zaraz miała przyjść @ :( nie wiem już jak siedzieć :(

Do góry