reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Biedna twraz masz nerwa,a z nifty to harmony bedziesz robic?bo z tego co ja ogladalam jak taki wydruk wyglada to tam jest tylko ze np trisomia 18 1<10000 ,nie ma konkretnych numerow tylko przedzialy duze.no i mi wyszla z pappa 1-5500 i sie zastanawiam czy z harmony bedzie tez 1<5500 czy 1<10000 zakrecilam troche
Nie wiem nawet czy Harmony czy inne i nie pytałam. Ja mam tak: T21 1:432 a T13 1:679. Ryzyko średnie bo mówili ze wysokie to niby przedział 1:250 a niskie to 1:1000 i lepiej. Mówił ze trysomie 13 on da radę mi wypatrzeć i potwierdzić/odrzucić na 100% na usg w ciągu 4 tyg bo to daje obraz. Jednak o 21 mówił ze tak się potrafi ukryć ze usg tego może nie wyłapać. Ten wynik tez jest właśnie średni i dla spokoju poleca robić NIPT bo tam mam mieć już tylko albo wysokie albo niskie ryzyko i bardziej wiarygodne. Znowu tylko przedziały. No i tez zaznaczył ze to jest tylko na trysomie a chorób jest mnóstwo 😐

reklama
Cześć Dziewczyny! Podczytuję Was trochę :) u mnie 13t4d, ciąża bardzo wystarana po in vitro, czekam właśnie na wyniki pappa i już się stresuję 😬 po usg prenatalnym wyszło wszystko ok, prawdopodobnie dziewczynka 🥰
Cześć kochana 😘
Ciekawa jestem czy inne nasze dziewczynki również się tutaj pojawią 🙂 bo przecież jest nas sporo🥳

Czy któraś z was miala już może, albo planuje kupić cybexa priama? 😘
Miała. Spacerówkę Spring Blossom Dark na ramię rose Gold. Fajna. Gondola też fajna, ale 2.0.
Dziewczyny a co myślicie o tych wózkach kubełkowych właśnie ? Miała któraś już ?
Nie miałam. Oglądałam w sklepie Mima Xari. Gondola malutka, spacerówka płytka- może roczniak się zmieści? Do tego rama z plastiku. Skrzypi jak taki zmęczony już życiem. Poza tym w kubełku nie wydaje mi się, żeby dziecku było wygodnie podczas spania. Moim zdaniem tylko rozkładany na płasko.
Co do Priama to ma wersję Light- kubełkowe siedzisko spacerówki. Jak Priam to 2.0 lub w wersji Lux.
Hej tak się zastanawiam, macie opory przed powiedzeniem o ciąży wokół? :) ja najbliższym, najbliższym powiedzialam już wcześniej, jednej koleżance dopiero wczoraj jak potwierdziło się, że wszytsko z dzidzia ok, ale takiej dalszej rodzinie czy też sąsiadom itp to chyba dopiero jak sami się domyśla 😅😅😅 bo jakoś mam opory przed chwaleniem się światu :) mimo, że się ogromnie cieszę i mówią mi, że przecież to powód do dumy i radości jakos nie mam ochoty żeby dużo osób wiedziało :) też tak macie?
U nas mąż rozpeplal na urlopie rodzinie. Byliśmy większą ekipa i tak rozlało się. Chyba już nawet Pani Beata z pobliskiego sklepiku wie 😅
Byłoby bosko ;) a powiedzcie proszę... jak to dzisiaj jest w tych covidowych czasach... można wejść z mężem na badania prenatalne ? 🤔
Nam udało się razem wejść, ale wiem, że mój gin teraz nie przyjmuje z osobami towarzyszącymi. Możesz wziąść pamięć, żeby nagrać całe badanie.

Muszę w końcu zwlec się z łóżka. Obudziłam się o 10 🙈 jak tak można? Moaz wszystko ogarnia a ja leżę i pachnę 🤦‍♀️ dziś wizyta u chirurga w związku z rozejściem. Idę pod prysznic, bo nie wyglądam! 😁

Nie wiem nawet czy Harmony czy inne i nie pytałam. Ja mam tak: T21 1:432 a T13 1:679. Ryzyko średnie bo mówili ze wysokie to niby przedział 1:250 a niskie to 1:1000 i lepiej. Mówił ze trysomie 13 on da radę mi wypatrzeć i potwierdzić/odrzucić na 100% na usg w ciągu 4 tyg bo to daje obraz. Jednak o 21 mówił ze tak się potrafi ukryć ze usg tego może nie wyłapać. Ten wynik tez jest właśnie średni i dla spokoju poleca robić NIPT bo tam mam mieć już tylko albo wysokie albo niskie ryzyko i bardziej wiarygodne. Znowu tylko przedziały. No i tez zaznaczył ze to jest tylko na trysomie a chorób jest mnóstwo 😐
Masakra , ja już chce mieć to za sobą :(

Ja jestem w ciąży razem z bratową męża, 1,5 miesiąca różnicy :D Pierwszą ciążę miałam razem z kuzynką, chłopcy są jak bliźniaki! 2 dni różnicy 😀
Ja z bratowa męża mamy pierwsze dziecko 4 miesiące różnicy a drugie dziecko tylko 3 dni różnicy. Płeć zawsze odwrotnie. Jak była w 3 ciąży to wszyscy u mnie brzucha wypatrywali 😂

Czy któraś z was miala już może, albo planuje kupić cybexa priama? 😘
Byliśmy w sklepie z wózkami i zdecydowanie nam odradzali cybex i anex. Jest sporo wózków lepiej wykonanych i w podobnej cenie. Te są po prostu świetnie rozreklamowane. Ale oczywiście każdy ma swoje zdanie :) żeby mi se tu nikt urażony nie poczuł :)
My po prostu, zrezygnowaliśmy, po tym jak wygląda cybex znajomych po roku... A mała i tak nie była wózkowa i większość na rękach 🤷‍♀️

Ostatnia edycja:
reklama
Byłam w 3 klinikach i w każdej musiałam być sama [emoji1751][emoji1751][emoji17] nawet na amnio K nie może wejść ze mną nawet do poczekalni [emoji17][emoji17][emoji22]

Tak myślałam, że tak będzie.. ehh.. Przykre to jest, że trafiłyśmy na takie czasy.. :( USG to jeszcze nic.. żeby tylko porody rodzinne mogły być...i odwiedziny...

Do góry