reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Biedna twraz masz nerwa,a z nifty to harmony bedziesz robic?bo z tego co ja ogladalam jak taki wydruk wyglada to tam jest tylko ze np trisomia 18 1<10000 ,nie ma konkretnych numerow tylko przedzialy duze.no i mi wyszla z pappa 1-5500 i sie zastanawiam czy z harmony bedzie tez 1<5500 czy 1<10000 zakrecilam troche
Nie wiem nawet czy Harmony czy inne i nie pytałam. Ja mam tak: T21 1:432 a T13 1:679. Ryzyko średnie bo mówili ze wysokie to niby przedział 1:250 a niskie to 1:1000 i lepiej. Mówił ze trysomie 13 on da radę mi wypatrzeć i potwierdzić/odrzucić na 100% na usg w ciągu 4 tyg bo to daje obraz. Jednak o 21 mówił ze tak się potrafi ukryć ze usg tego może nie wyłapać. Ten wynik tez jest właśnie średni i dla spokoju poleca robić NIPT bo tam mam mieć już tylko albo wysokie albo niskie ryzyko i bardziej wiarygodne. Znowu tylko przedziały. No i tez zaznaczył ze to jest tylko na trysomie a chorób jest mnóstwo 😐

reklama
Cześć Dziewczyny! Podczytuję Was trochę :) u mnie 13t4d, ciąża bardzo wystarana po in vitro, czekam właśnie na wyniki pappa i już się stresuję 😬 po usg prenatalnym wyszło wszystko ok, prawdopodobnie dziewczynka 🥰
Cześć kochana 😘
Ciekawa jestem czy inne nasze dziewczynki również się tutaj pojawią 🙂 bo przecież jest nas sporo🥳

Czy któraś z was miala już może, albo planuje kupić cybexa priama? 😘
Miała. Spacerówkę Spring Blossom Dark na ramię rose Gold. Fajna. Gondola też fajna, ale 2.0.
Dziewczyny a co myślicie o tych wózkach kubełkowych właśnie ? Miała któraś już ?
Nie miałam. Oglądałam w sklepie Mima Xari. Gondola malutka, spacerówka płytka- może roczniak się zmieści? Do tego rama z plastiku. Skrzypi jak taki zmęczony już życiem. Poza tym w kubełku nie wydaje mi się, żeby dziecku było wygodnie podczas spania. Moim zdaniem tylko rozkładany na płasko.
Co do Priama to ma wersję Light- kubełkowe siedzisko spacerówki. Jak Priam to 2.0 lub w wersji Lux.
Hej tak się zastanawiam, macie opory przed powiedzeniem o ciąży wokół? :) ja najbliższym, najbliższym powiedzialam już wcześniej, jednej koleżance dopiero wczoraj jak potwierdziło się, że wszytsko z dzidzia ok, ale takiej dalszej rodzinie czy też sąsiadom itp to chyba dopiero jak sami się domyśla 😅😅😅 bo jakoś mam opory przed chwaleniem się światu :) mimo, że się ogromnie cieszę i mówią mi, że przecież to powód do dumy i radości jakos nie mam ochoty żeby dużo osób wiedziało :) też tak macie?
U nas mąż rozpeplal na urlopie rodzinie. Byliśmy większą ekipa i tak rozlało się. Chyba już nawet Pani Beata z pobliskiego sklepiku wie 😅
Byłoby bosko ;) a powiedzcie proszę... jak to dzisiaj jest w tych covidowych czasach... można wejść z mężem na badania prenatalne ? 🤔
Nam udało się razem wejść, ale wiem, że mój gin teraz nie przyjmuje z osobami towarzyszącymi. Możesz wziąść pamięć, żeby nagrać całe badanie.

Muszę w końcu zwlec się z łóżka. Obudziłam się o 10 🙈 jak tak można? Moaz wszystko ogarnia a ja leżę i pachnę 🤦‍♀️ dziś wizyta u chirurga w związku z rozejściem. Idę pod prysznic, bo nie wyglądam! 😁

Nie wiem nawet czy Harmony czy inne i nie pytałam. Ja mam tak: T21 1:432 a T13 1:679. Ryzyko średnie bo mówili ze wysokie to niby przedział 1:250 a niskie to 1:1000 i lepiej. Mówił ze trysomie 13 on da radę mi wypatrzeć i potwierdzić/odrzucić na 100% na usg w ciągu 4 tyg bo to daje obraz. Jednak o 21 mówił ze tak się potrafi ukryć ze usg tego może nie wyłapać. Ten wynik tez jest właśnie średni i dla spokoju poleca robić NIPT bo tam mam mieć już tylko albo wysokie albo niskie ryzyko i bardziej wiarygodne. Znowu tylko przedziały. No i tez zaznaczył ze to jest tylko na trysomie a chorób jest mnóstwo 😐
Masakra , ja już chce mieć to za sobą :(

Ja jestem w ciąży razem z bratową męża, 1,5 miesiąca różnicy :D Pierwszą ciążę miałam razem z kuzynką, chłopcy są jak bliźniaki! 2 dni różnicy 😀
Ja z bratowa męża mamy pierwsze dziecko 4 miesiące różnicy a drugie dziecko tylko 3 dni różnicy. Płeć zawsze odwrotnie. Jak była w 3 ciąży to wszyscy u mnie brzucha wypatrywali 😂

Czy któraś z was miala już może, albo planuje kupić cybexa priama? 😘
Byliśmy w sklepie z wózkami i zdecydowanie nam odradzali cybex i anex. Jest sporo wózków lepiej wykonanych i w podobnej cenie. Te są po prostu świetnie rozreklamowane. Ale oczywiście każdy ma swoje zdanie :) żeby mi se tu nikt urażony nie poczuł :)
My po prostu, zrezygnowaliśmy, po tym jak wygląda cybex znajomych po roku... A mała i tak nie była wózkowa i większość na rękach 🤷‍♀️

Ostatnia edycja:
reklama
Byłam w 3 klinikach i w każdej musiałam być sama [emoji1751][emoji1751][emoji17] nawet na amnio K nie może wejść ze mną nawet do poczekalni [emoji17][emoji17][emoji22]

Tak myślałam, że tak będzie.. ehh.. Przykre to jest, że trafiłyśmy na takie czasy.. :( USG to jeszcze nic.. żeby tylko porody rodzinne mogły być...i odwiedziny...

Do góry