reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

A odnośnie wyprawki tobą razie nic nie kupuje. Większe rzeczy mam po synku tylko muszę je przejrzeć co się jeszcze nadaje bo syn na już 6 lat. A ciuszki też będę miała o moja siostra w sierpniu urodziła córeczkę a bratowa w lutym synka. Jak coś będę dokupowacto pewnie w styczniu albo w lutym bo wtedy będę już na L4 wiec bede miała więcej czasu

reklama
Co do, ruchów to hmm chyba raczej, jeszcze nie czuje, w drugiej ciąży byłam chuda mega mega i już w 13tc czulan a teraz dużo dużo więcej ważę więc może dlatego jeszcze nie czuję

My tez msmy małe mieszkanie. Na początku dzidzia będzie z nami w pokoju, a syn będzie miał sam pokoik. Potem dzidzia dołączy do syna i będą mieć ciasnawo. Nie wyobrażam sobie mieszkanie w blokach na dłuższą mete, więc cały czas myślimy o domu. Myślę że to tylko kwestia czasu
Ja tez mam nadzieję że zanim urodzę kiedyś drugie dziecko albo zanim podrosną to już będziemy w wymarzonym domu. Obecnie dopiero rozglądamy się za działka.

To my mamy na ten czas niewiele wieksze, bo 40m. Dwa pokoje. Żyjemy w trójkę, myślę że w czwórkę też się pomieścimy z tym że będzie troche ciaśniej. Pociesza mnie fakt że moi rodzice mieszkali tu z dziadkami i moją siostrą, czyli w 5 osób i dali rade😅
No wlansie moi tez mi mówią jak to mieszkali i dziadkow jak byli młodzi na 2 pokojach i sie pomieścili wszyscy w 5 osób :D Mam wrażenie że jednak kiedyś były inne czasy :p

reklama
Ja już czuję ruchy zwłaszcza wjieczorem i jak leże na plecach. Ale u mnie już druga ciąża więc jakiś w miarę szybko wyczułam.

Pisaliście o sklepach z używaną odzieżą. Ja osobiście bardzo lubię bo zawsze wyszperam jakaś perełkę za grosze a nie lubię przepłacać za ubrania. Tylko ostatnio nie mam czasu chodzić bo sklepy czynne w godzinach mojej pracy a w soboty to już mi się nie chce jeździć specjalnie.
Też już czuje:) Codziennie ale to tak raz, dwa razy :) 3 Ciąża i to na pewno nie są jelita:) Cudowne uczucie :*

Do góry