To jak pójdę na L4, to mam powiedzieć właścicielowi mieszkania "sorry, zapłacę za 3 m-ce, bo ZUS ma opóźnienia"??? Sama utrzymuję mieszkanie... W 3 m-ce odetną mi prąd i gaz, a ja umrę z głodu... To chore jest!!!Zus ma meeeega opoznienia z wyplacaniem zasilku, wlasnie nawet do 3 msc i dluzej...
reklama
Czarna 36
Fanka BB :)
Dramat....takie kobiety sa tak psychicznie stłamszone ze boją sie oddychać. Dla Nas sprawa prosta zabrac bydlaka i do pierdla....Ona boi sie ze jak wroci to ja zabije. Nahlepszym wyjsciem jest wyprowadzka od takiego smiecia,ale kobiety czesto sie uzalezniają od takich oprawcow....ciezki temat bardzoKtoś wprowadził się obok mnie. Jaki dym tam dzisiaj był... laska wyła, darła się, bił ją. Lał ją jak mokre żyto słuchajcie. Przyjechała policja. Chcą go zabrać. Tłumaczą jej, żeby złożyła zeznania, dla dobra dziecka. A ta że nie. Zostawiła go w tym pieprzonym domu!
Nie rozumiem, jak można jeszcze bronić swojego oprawcę.. pozwalać na to, żeby dziecko patrzyło na taką patologię..
Nie wiem czy to dziecko jest w domu, bo żadnego płaczu dzieciaczka nie słyszałam.
Ale zastanawia mnie podejście policji. Dlaczego sami z siebie go nie zabrali chociażby na 24h na ogarnięcie sie..?
Czarna 36
Ja pitolę co za gość.....Ja bym go chyba rozerwała.Nommm...raz byl na 1h wydrukować wyniki matki ze szpitala. Dalej u niej siedzi, ma L4 na opiekę nad nia i nie ma czasu dla mnie....! Zapowiedziałm, ze jak przyjedzie na 2h i zaraz telefon od mamusi, to niech mnie nie denerwuje i w ogóle sie nie pojawia!
Czarna 36
poczekajcie. ZUS ma 30 dni na wyplate swiadczenia od momentu zlozenia dokumentow. Cos mi tu niegra.Moze pracodawca nawalil i stad opuznienie? Moze warto spraedzic na portalu Zus i u kadtowrj o co chodzi bo to troche tak jakby US wyplacil zwrot po terminie. Moze sie zdazyc ale tu juz sie klania dyscyplina finansowa.To jak pójdę na L4, to mam powiedzieć właścicielowi mieszkania "sorry, zapłacę za 3 m-ce, bo ZUS ma opóźnienia"??? Sama utrzymuję mieszkanie... W 3 m-ce odetną mi prąd i gaz, a ja umrę z głodu... To chore jest!!!
mangusta87
ja wczoraj miałam spotkanie ze znajomymi z okazji urodzin
impreza się dość szybko skończyła bo zmęczenie dało znać o sobie
a na zakończenie wielki ból glowy
impreza się dość szybko skończyła bo zmęczenie dało znać o sobie
a na zakończenie wielki ból glowy
Mama2018mama
Z tego co pamiętam jak przechodziłam najpierw na l4 w poprzedniej ciąży potem na macierzyński to też musialam sie o czekać i duzo właśnie mam było w takiej sytuacji jak Ty ze sie denerwowały bo rachunki u nas na szczęście bylo to bez znaczenia ale pamietam ze duzo osob poprostu sie stresowało , ja zawsze tez dzwonilam na infolinię tam tez mi mówili kiedy zaplanowany jest przelewTo jak pójdę na L4, to mam powiedzieć właścicielowi mieszkania "sorry, zapłacę za 3 m-ce, bo ZUS ma opóźnienia"??? Sama utrzymuję mieszkanie... W 3 m-ce odetną mi prąd i gaz, a ja umrę z głodu... To chore jest!!!
Fajnie, że ktoś chociaż wezwał policję...Ktoś wprowadził się obok mnie. Jaki dym tam dzisiaj był... laska wyła, darła się, bił ją. Lał ją jak mokre żyto słuchajcie. Przyjechała policja. Chcą go zabrać. Tłumaczą jej, żeby złożyła zeznania, dla dobra dziecka. A ta że nie. Zostawiła go w tym pieprzonym domu!
Nie rozumiem, jak można jeszcze bronić swojego oprawcę.. pozwalać na to, żeby dziecko patrzyło na taką patologię..
Nie wiem czy to dziecko jest w domu, bo żadnego płaczu dzieciaczka nie słyszałam.
Ale zastanawia mnie podejście policji. Dlaczego sami z siebie go nie zabrali chociażby na 24h na ogarnięcie sie..?
Ja jak z tatusiem tego malucha w brzuszku wprowadziłam się do mieszkania, to awantury codzienne, ja się darłam, a sąsiedzi nic... A sama bałam się gdziekolwiek dzwonić, bo mój próbował się wieszać... Po 2 m-cach wyprowadziłam się jak był w pracy, a 2 dni później dowiedziałam się o ciąży...
Chichuni
Ja rozumiem, że mogą być zależne finansowo od takiego ścierwa. Ale dziewczyny, nie oszukujmy się, mops zapewnia naprawde realną pomoc dla takich kobiet.
Boi się go. Okey. Doskonale rozumiem, ale skoro w tym związku jest dziecko, to na co czeka? Aż zrobi krzywdę dziecku? Moja mama też żyła z katem i miała nas 4. Zamknęła go w więzieniu i dostała zakaz zbliżania się do nas.
Koleżanka niedawno też wygrała sprawę ze swoim oprawcą. Poszedl siedziec, a nim poszedl siedziec prokuratura ogarnęła jej zakaz zbliżania się do niej i dzieci na odległość 50mi kontaktowania się na 7 lat.
Znam mnóstwo kobiet, które uciekły od tyranów, policja może nie może pomóc, ale realna pomoc dla takich kobiet jest, istnieje..
Nie mam pojecia kto tam mieszka, nie widzialam tych ludzi na oczy. Dopiero wczoraj w nocy dali się 'poznać', że w ogóle tam ktoś mieszka.
Boi się go. Okey. Doskonale rozumiem, ale skoro w tym związku jest dziecko, to na co czeka? Aż zrobi krzywdę dziecku? Moja mama też żyła z katem i miała nas 4. Zamknęła go w więzieniu i dostała zakaz zbliżania się do nas.
Koleżanka niedawno też wygrała sprawę ze swoim oprawcą. Poszedl siedziec, a nim poszedl siedziec prokuratura ogarnęła jej zakaz zbliżania się do niej i dzieci na odległość 50mi kontaktowania się na 7 lat.
Znam mnóstwo kobiet, które uciekły od tyranów, policja może nie może pomóc, ale realna pomoc dla takich kobiet jest, istnieje..
Nie mam pojecia kto tam mieszka, nie widzialam tych ludzi na oczy. Dopiero wczoraj w nocy dali się 'poznać', że w ogóle tam ktoś mieszka.
Chichuni
Mnie mój eks mąż raz chciał nastraszyć samobójstwem. Wezwałam policję, zabrali go i tyle było więcej jego wieszania.Fajnie, że ktoś chociaż wezwał policję...
Ja jak z tatusiem tego malucha w brzuszku wprowadziłam się do mieszkania, to awantury codzienne, ja się darłam, a sąsiedzi nic... A sama bałam się gdziekolwiek dzwonić, bo mój próbował się wieszać... Po 2 m-cach wyprowadziłam się jak był w pracy, a 2 dni później dowiedziałam się o ciąży...
Współczuję Ci i bardzo mi przykro. Ale jesteś silną kobietą i odważną
reklama
Betty.kj
Zaangażowana w BB
ZUS wypłaca teraz nieterminowo i niestety nic z tym zrobić nie można...
Byłam na L4 ze złamaną nogą, pierwsza wypłata przyszła terminowo 6.07 kolejna miała przyjść w sierpniu, a przyszła z miesięcznym opóźnieniem...
Zasłaniają się wypłatami za lockdown i nie można żądać odszkodowań za opóźnienia...
Byłam na L4 ze złamaną nogą, pierwsza wypłata przyszła terminowo 6.07 kolejna miała przyjść w sierpniu, a przyszła z miesięcznym opóźnieniem...
Zasłaniają się wypłatami za lockdown i nie można żądać odszkodowań za opóźnienia...
poczekajcie. ZUS ma 30 dni na wyplate swiadczenia od momentu zlozenia dokumentow. Cos mi tu niegra.Moze pracodawca nawalil i stad opuznienie? Moze warto spraedzic na portalu Zus i u kadtowrj o co chodzi bo to troche tak jakby US wyplacil zwrot po terminie. Moze sie zdazyc ale tu juz sie klania dyscyplina finansowa.