P
pożegnanie
Gość
Trzeba iść zrobić popcorn, obejrzeć Voice of Poland, zacząć 4 sezon Most nad Sundem. Moj plan na weekend!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Wpadaj po moje, mam i nie jezdzeOddaj mnie to prawko kochanie tak bardzo chce jezdzic
Ejj No bo się obrazę na was na mnie już fura czekaWpadaj po moje, mam i nie jezdze
Dodam, ze na jednych i drugich prenatalnych termin wyszedł na 4-5.04 tak jak mi mój powiedział na drugiej wizycieJa już jestem głupia, w którym tygodniu jestem :/ z aplikacji wychodzi ze 14+5 i to co mówił lekarz na prenatalnych pasowało z apka , wczoraj dopiero miałam założona kartę ciąży to z miesiączki wyszedł 16 , a kurde ten lekarz co mnie prowadzi, u którego wczoraj byłam na NFZ,a wcześniej 2x prywatnie stwierdził,ze 13+4 było wczoraj :/ i bądź tu mądrym
Ja czekałam ponad półtora miesiąca. Pracodawca złożył papiery późno a ZUS ma 30 dni na weryfikację i decyzję. Jako ze z firmy dostawałam na 10tego kazdego miesiaca to po nowym roku przejąl ten obowoazek ZUS a firma dokimentację przesłała 28stycznia gdZie juz w atyczniu nie dostalam od nich nic.....Jeśli Twój pracodawca zatrudnia poniżej 20 osób to pierwsze 33 dni płaci pracodawca, potem przejmuje ZUS. Wtedy przynajmniej za pierwszy miesiąc dostanie się w terminie. Ja tak miałam. Teraz boję się co będzie dalej jak już mnie ZUS przejmie.... Sytuację mamy ciężką i bez mojego zasiłku będzie lipa
Zus ma meeeega opoznienia z wyplacaniem zasilku, wlasnie nawet do 3 msc i dluzej...Jeśli Twój pracodawca zatrudnia poniżej 20 osób to pierwsze 33 dni płaci pracodawca, potem przejmuje ZUS. Wtedy przynajmniej za pierwszy miesiąc dostanie się w terminie. Ja tak miałam. Teraz boję się co będzie dalej jak już mnie ZUS przejmie.... Sytuację mamy ciężką i bez mojego zasiłku będzie lipa
A można jakoś założyć konto zeby widzieć jak to przebiega ? Kiedy gdzies czytałam ze właśnie możnaZus ma meeeega opoznienia z wyplacaniem zasilku, wlasnie nawet do 3 msc i dluzej...
A ja miałam 13 jak się dowiedziałam, 14 jak siostra się urodziła, pamiętam, że byłam strasznie zła ale jak ją zobaczyłam w szpitalu to stwierdziłam, że nawet ładna Potem jak podrosła to chodziła ze mną na zakupy itp, a teraz mamy dobry kontakt, codziennie jakieś pierdoły na Messengerze piszemyJa miałam 11 lat jak się dowiedziałam,ze będę miała rodzeństwo i powiem szczerze,ze dostałam szału teraz tak między nami nie ma jakiejś mega więzi byłam tak jakby jedynaczka bo ojciec miał córkę z pierwszego związku , ale kontakt był taki znikomy bo widziałam ja dwa razy do roku , teraz mamy lepszy kontakt