reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Ja już jestem głupia, w którym tygodniu jestem :/ z aplikacji wychodzi ze 14+5 i to co mówił lekarz na prenatalnych pasowało z apka , wczoraj dopiero miałam założona kartę ciąży to z miesiączki wyszedł 16 , a kurde ten lekarz co mnie prowadzi, u którego wczoraj byłam na NFZ,a wcześniej 2x prywatnie stwierdził,ze 13+4 było wczoraj :/ i bądź tu mądrym 🤷‍♀️🤷‍♀️

Ja już jestem głupia, w którym tygodniu jestem :/ z aplikacji wychodzi ze 14+5 i to co mówił lekarz na prenatalnych pasowało z apka , wczoraj dopiero miałam założona kartę ciąży to z miesiączki wyszedł 16 , a kurde ten lekarz co mnie prowadzi, u którego wczoraj byłam na NFZ,a wcześniej 2x prywatnie stwierdził,ze 13+4 było wczoraj :/ i bądź tu mądrym 🤷‍♀️🤷‍♀️
Dodam, ze na jednych i drugich prenatalnych termin wyszedł na 4-5.04 tak jak mi mój powiedział na drugiej wizycie

Jeśli Twój pracodawca zatrudnia poniżej 20 osób to pierwsze 33 dni płaci pracodawca, potem przejmuje ZUS. Wtedy przynajmniej za pierwszy miesiąc dostanie się w terminie. Ja tak miałam. Teraz boję się co będzie dalej jak już mnie ZUS przejmie.... Sytuację mamy ciężką i bez mojego zasiłku będzie lipa :(
Ja czekałam ponad półtora miesiąca. Pracodawca złożył papiery późno a ZUS ma 30 dni na weryfikację i decyzję. Jako ze z firmy dostawałam na 10tego kazdego miesiaca to po nowym roku przejąl ten obowoazek ZUS a firma dokimentację przesłała 28stycznia gdZie juz w atyczniu nie dostalam od nich nic.....

Jeśli Twój pracodawca zatrudnia poniżej 20 osób to pierwsze 33 dni płaci pracodawca, potem przejmuje ZUS. Wtedy przynajmniej za pierwszy miesiąc dostanie się w terminie. Ja tak miałam. Teraz boję się co będzie dalej jak już mnie ZUS przejmie.... Sytuację mamy ciężką i bez mojego zasiłku będzie lipa :(
Zus ma meeeega opoznienia z wyplacaniem zasilku, wlasnie nawet do 3 msc i dluzej...

Słuchajcie a właśnie sie dowiedzialam ze kolega z pracy meza z którym pracował wczoraj od dziś jest na kwarantannie jakie sa możliwości ze i maz pojdzie? Chodzi o moje badania usg i stresuje sie ciagle ze nie zrobie i chyba pojde w poniedziałek będzie 11+6 lub 12+5

reklama
Ja miałam 11 lat jak się dowiedziałam,ze będę miała rodzeństwo i powiem szczerze,ze dostałam szału 😂😂 teraz tak między nami nie ma jakiejś mega więzi :( byłam tak jakby jedynaczka bo ojciec miał córkę z pierwszego związku , ale kontakt był taki znikomy bo widziałam ja dwa razy do roku , teraz mamy lepszy kontakt :)
A ja miałam 13 jak się dowiedziałam, 14 jak siostra się urodziła, pamiętam, że byłam strasznie zła ale jak ją zobaczyłam w szpitalu to stwierdziłam, że nawet ładna 😂 Potem jak podrosła to chodziła ze mną na zakupy itp, a teraz mamy dobry kontakt, codziennie jakieś pierdoły na Messengerze piszemy :)

Do góry