reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Byłam dzisiaj na USG u lekarza prowadzącego serduszko bije i wszystko dobrze, ale proszę Was powiedzcie co myślicie. Według kalendarza jestem dzisiaj 14+2 i poród 8 kwietnia. Tydzień temu w srode mialam prenatalne w 13+1 i dziecko miało 7,3cm wiek ciazy wyszedł 13+3 i termin porodu 4 kwietnia.
Dzisiaj wychodzę z USG patrzę na zdjęcie a tam CRL 6,9cm (dziecko zmalało?) wiek ciazy 13+1 (a tydzień temu było juz starsze) i termin porodu 14 kwietnia. Od początku na wszystkich badaniach dziecko było "do przodu" a nagle co? Myślicie ze lekarz po prostu mógł źle zmierzyć? Dodam że zdjęcie jest bardzo słabej jakości i pierwszy raz mi robił przez brzuch. Co myślicie?
Lekarz podczas basania powinien z 3 pomiary zrobić. Wiadomo Dzidzia ❤ rosnie, ja zawsze dopytuje jak tam i oni mówią sami, ze zależy jak sie ulozy, ze trzeba poczekać, sprawdzić kilka razy.
Spytałas o to lekarza, ja mialam tak ze Dzidzia❤ do przodu a na USG mowi ze juz jak OM, to pytam czy zwonilo? A lekarz gdzie tam taki, pomiar, a następny pokazal ze ma już 8,9cm. Zatem drąż zawsze sprawę podczas badania!!! A jak chcesz sie uspokoić idz na prywane badanie, gdzie maja dobry sprzet!!!!👍

a ja musze 30 min w autobusie wytrzymac kazdego dnia . Nawet sie przyzwyczailam
Ja tez sie przyzwyczaiłam do maseczki, w Warszawie do komunikacji miejskiej nie wsiadam, ale w taxi zawsze maseczka.
Dzis weszlam na.1 piętro po schodach o zadyszka fest 😜!
Jakoś ja często nie wychodzę więc nie narzekam na maseczki. Najwazniejsze by opieka zdrowotna działała.

Dziewczyny, czy która z Was stosowała jakieś krople do oczu z antybiotykiem w ciąży?
Mój szalony dwulatek kilka dni temu pacnął mnie ręką przypadkiem w oko, a noszę soczewki. Myślałam, że wszystko ok, ale wczoraj wstałam z czerwonym okiem jak wampir. Diagnoza to zapalenie rogówki... Dostałam krople Vigamox na początek.. póki co leczenie bez sterydów. Te krople niby dopuszczone do stosowania w ciąży, kategoria C..... No i to już drugi trymestr, a krople z oczu raczej nie rozprzestrzeniają się na cały organizm, a działają miejscowo... Niby powinno być bezpieczne, ale wiadomo, że sie martwię... Któraś z Was miała w ciąży zapalenie w oku, spojówce, rogówce czy coś?
Oko to to świetny przewodnik, zatem przez oko wiele do organizmu może sie dostac. Nie wiem jak jest z kroplami antybiotykiem.

Kurde wiecie właśnie oglądałam brzydule 2 i stwierdziłam że nieeee ja nie chce tak po ciąży wyglądać muszę jakoś jeść zdrowiej ale co zrobić jak nie mogę patrzeć na zdrowe jedzenie??????? Też bym chętnie jadla słodycze, ciastka, paczki obiad to w siebie wmuszam i to w małej ilości, całe szczescie ze od 16 nie mam ochoty na jedzenie 😳😳
Jakieś rady jak zacząć zdrowiej się odżywiać? Co tu zrobić żeby nie jeść tych wszystkich słodyczy a zaczac jeść zdrowiej itp :)
Jej jak ja sie cieszę ze nie ciągnie mnie do słodkiego!!! A jem ser żółty, biały, pomidory, jajka, brokoly, kalafior, mięso. Słodyczy nie mam w domu, chyba ze ktoś przyniesie 😋😃

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry