Kamiśka :)
Fanka BB :)
Cukrzyca ciążowaa czemu tak rygorystyczna dieta
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Cukrzyca ciążowaa czemu tak rygorystyczna dieta
Dokładnie [emoji4] mądrego to i dobrze poczytać [emoji3590][emoji3590]I właśnie zdrowy rozsądek powinien wieść prym. Jeśli jest się szczególnie narażonym, powinno się omijać skupiska zarazków. Jeśli jest się chorym, powinno się siedzieć w domu. Jeśli czujesz się bezpiecznie w maseczce to oczywiście ją noś. Ja tego nie krytykuję. Ale ja nie będę nosić maseczki bo jest to dla mnie sprzeczne z jakąkolwiek logiką. Mieszkam na obrzeżach małego miasteczka. Nie jestem fanką spędzania długiego czasu w galeriach itp. Generalnie unikam skupisk. Dlatego wkurza mnie obecna sytuacja. Jeszcze lasy i parki niech pozamykają jak wiosną... Tak samo jestem zła, że ojciec dziecka nie może ze mną wejść na badanie. O sytuacji wcześniaków odseparowanych od rodziców już nie wspomnę, to dla mnie barbarzyństwo... We wszystkim niezbędne jest zachowanie proporcji bo inaczej wylewa się dziecko z kąpielą.
Hahaha, nie o Covid to tematu nie podejmuje, bo się zaraz denerwuje.Aaa 9 to Ci chodzilomyslalam ze o COVID Mysle bardzo cieplo o Inflanckiej. Na drugim miejscu jest Sw zofia a ty?
a bardzo źle cinwyszla krzywaCukrzyca ciążowa
Kochana, mojemu dziecku już się tak odmieniło, że nic mnie już nie zaskoczy...z początku nawet kawałka czekolady nie jadłam, praktycznie zero słodyczy, sporo owoców jadłam. A teraz???? Daj mi kebaba z frytami, czekolada to tylko cała tabliczka moja i najlepiej z karmelowym nadzieniem. A dziś? Zjadłam jedynie bułkę z serem na śniadanie, bigos na obiadek, a tak? Paczek, drożdżówka, batonik, wafelek, jablecznik, bo ktoś tu wspomniał, to przecież musiałam polecieć A najgorsze jest to, że nie pilam alkoholu jakoś tak od 3 lat i wiesz co? Jakbym mogła to chyba duszkiem bym piwo wypila, czuje w buzi normalnie smak...szok i nie dowierzanieja jestem dość wysoka, ale przeraża mnie to parcie na słodkie a na początku ciąży wg nie miałam ochoty na słodycze i co?? I nagle dziecku się odmieniło
Nie pamiętam już ale po godzinie coś ponad 190 a po 2 160 chybaa bardzo źle cinwyszla krzywa
A ja odwrotnie mam mdłości po jedzeniu.....wszystko co smażone jest bleeeNiestety tego tematu nie da się zignorować czy przemilczeć, bo zdominował on absolutnie wszystko... Ja nie zamierzam nikogo przekonywać do swoich racji, ale też każda z nas ma prawo do wyrażania własnego zdania. I to nie tylko w temacie wirusa. Szanujemy się wszystkie
Zmieniając temat, od kilku dni mam mdłości, które mijają dopiero po zjedzeniu czegoś słodkiego. Mogę najeść się do syta, a i tak jest mi niedobrze póki nie spożyję słodkiego
Brawo ty Ja tez chodze w masce bo sie nie chce niczym zarazic nawet przeziebieniemJa odkad jestem w ciazy nosze nawet na glownych ulicach gdzie jest duzo ludzi,jest to niekomfortowe tak jest,ale w Angli jest 15 tys nowych przypadkow dziennie,i ludzie sie stosuja do wytycznych bo sie boja,ja sie boje zarazic, za dlugo sie staralam o ta ciaze zeby jakis wirus mi ja popsol...i tak jak wyżej grypa nadchodzi a ja mysle wciaz czy sie szczepic czy nie.Ja poprostu minimalizuje ryzyko ile sie da i jest mi z tym lepiej.
ser zolty podstawaA no i oczywiście ser żółty