reklama
Patii_666
Fanka BB :)
I najlepiej już czuła ruchy dziecka i była spokojnaA macie tak ze jak sie polozycie to nic was brzuch nie boli??zawsze wieczorem cos tam mnie bolalo a dzis nicjak ja bym juz chciala zeby kazda z nas byla w 12 tyg i miala te poczatki za soba,i te objawy lub ich brak
Patii_666
Dlatego my obstawiamy dziewczynki, bo obie mamy synów i ciąże były bezobajowowe hehe zobaczymyMam syna. Rzygalam jak prosiak, także to zależy od kobiety i znowu - każda ciąża jest inna. Nie chodzi o to, czy to chłopiec, czy dziewczynka
Kaarcia
Poczekaj, zacznie sie - „dziś nie czułam ruchów” albo „strasznie dziś sie rusza, może okręca sie pępowina?” Poza tym dojdą u niektórych przedwczesne skurcze, twardnienia brzucha itp. Mi twardnial juz w 16 tygodniu w poprzedniej ciazy, mnóstwo razy w ciagu dnia i o dziwo szyjka sie nie skracała, a poród po terminie i tak btw.kolejny ukłon dla mojego lekarza, który nie faszerował mnie żadnymi nospami, luteinami itd., tylko kontrolował wszystko i uświadomił, ze taki mój urok i ze chyba tylko w Polsce (robił doktorat w USA) sie tak faszeruje ciężarne lekami i ze często jest to w ogóle niepotrzebne.I najlepiej już czuła ruchy dziecka i była spokojna
Olka2729
Mialam progesteron 27,9 w 28dc i lekarz powiedzial ze to bardzo mało. Norma jest chyba jakos powyżej 10Wyszlo mi dzis (29dc) beta 466,ale progesteron tylko 6,8
Jak zacznę suplementacje od jutra, to powinno dac rade?
magnolia1505
Ja juz też się cieszę z podobnego podejścia na Is. W pierwszej ciąży się stresowałam, teraz już mniej, bo są rzeczy na które wpływu nie mam. Zastanawia mnie tylko jedna rzecz, czemu na is większość dzieci jaką znam urodziła się +/- 50 cm a w Polsce zazwyczaj rodzą się duzo większe dzieci, bywa że i ponad 60cm. Dziewczyny z UK jak to jest u was? Myślę czy to może przez te różne tabletki którymi matki są faszerowane?Poczekaj, zacznie sie - „dziś nie czułam ruchów” albo „strasznie dziś sie rusza, może okręca sie pępowina?” Poza tym dojdą u niektórych przedwczesne skurcze, twardnienia brzucha itp. Mi twardnial juz w 16 tygodniu w poprzedniej ciazy, mnóstwo razy w ciagu dnia i o dziwo szyjka sie nie skracała, a poród po terminie[emoji12] i tak btw.kolejny ukłon dla mojego lekarza, który nie faszerował mnie żadnymi nospami, luteinami itd., tylko kontrolował wszystko i uświadomił, ze taki mój urok i ze chyba tylko w Polsce (robił doktorat w USA) sie tak faszeruje ciężarne lekami i ze często jest to w ogóle niepotrzebne.
Dziewczyny mam dwie córki i żadnych mdlosci nie było ale trzymam kciuki za córeczki u Was ;-)Dlatego my obstawiamy dziewczynki, bo obie mamy synów i ciąże były bezobajowowe hehe zobaczymy [emoji85]
Byłam z dziećmi na trolach w kinie. Obawiam się, że za chwile znów wszystko pozamykają :-(
M_P_90
Tak, ale podobno duże przyrosty bety są głównie na dziewczynke, a ja miałam bardzo duże przyrosty, co prawda wyszło, że były dwa pęcherzyki i został jednak jeden, ale mam nadzieję, że mimo wszystko beta i moje dolegliwości zwiastują córeczkeMam syna. Rzygalam jak prosiak, także to zależy od kobiety i znowu - każda ciąża jest inna. Nie chodzi o to, czy to chłopiec, czy dziewczynka
M_P_90
Kurcze, niziutki ten progesteron...jakbyś tej bety nie zrobiła to nawet bym była skłonna przypuszczać, że nie miałaś owulacji, bo po owulacji progesteron jest powyżej 10...nawet nie wiem co Ci doradzić, ale myślę, że tu jest potrzeba pilna konsultacja z lekarzem i na pewno luteina albo duphaston na podniesienie progesteronuWyszlo mi dzis (29dc) beta 466,ale progesteron tylko 6,8
reklama
Loli05
Ja mialam w dniu okresu duzooo mniejsza bete,a progresteron 10.8 i polecialam do ginekologa przed wylotem 24h po jakies leki i dala mi dushpaston ×2 dziennie.jak masz jakies leki to moze wezWyszlo mi dzis (29dc) beta 466,ale progesteron tylko 6,8