reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Moja pierwsza ciąża 19 lat i mimo, że była powikłana to jakoś tak na luzie do wszystkiego podchodziłam. No ale fakt, że nie czytałam miliona głupot w internecie jak na początku tej ciąży. Może im człowiek starszy tym bardziej się przejmuje 🤷‍♀️ Ja ogólnie teraz jestem jakaś podminowana. A dziś tak się pokłóciłam ze swoim, że udusiłabym go własnymi rękoma 😡🤬
Co do tego „strzykania” i innych bóli brzucha to często mi się zdarzają. Najbardziej stresujące są właśnie te budzące w nocy. No ale kiedyś pytałam lekarza o te dolegliwości i nie kazał się takimi rzeczami przejmować (chyba że to bardzo bolesne skurcze, które nie przechodzą).
Waga +3kg i dziękuję Cioteczce, która napisała o serniku - zaraz śmigam do cukierni we wiadomym celu 😄
Dobrego dnia Kobietki 😘
Ja dzisiaj zakupiłam szarlotkę pychaaa juz dawno miałam chęci😊😊

Hej dziewczyny, bylam dziś na wizycie u pani doktor powiedziała mi że muszę zrobić badania prenatalne bo coś ja niepokoi u dziecka, powiedziała mi też że to może być przez to że chora byłam ostatnio, ale badanie dla pewności trzeba zrobić, to moja 2 ciąża i mam 24 lata, dla mnie to była szokująca wiadomość, może coś mi doradzicie powiecie, będę wdzięczna :) Zobacz załącznik 1185762
A tu nie chodzi o przyziernosc karkową?

Wybacz, to moja pierwsza ciąża, dlatego tak panikuje :)
ja wszystko rozumiem, moja to druga i w tej miałam moment, że się zaczynałam martwić przez czytanie głupot, w pierwszej tego nie robiłam i ani razu nie przyszło mi do głowy, że coś może być nie tak...wy musicie zrozumieć, że stres w ciąży jest najgorszy i trzeba go unikać i ja naprawdę wiem co mówię, bo w pierwszej ciąży miałam dużo stresów i lekarz mi powiedział, że dziecko jest znerwicowane przez to i dlatego dużo płacze i krzyczy...nie mówię tego żeby kogoś straszyć tylko żebyście zrozumiały, że te wasze stresy i obawy mogą nie odbić się tylko echem jeśli chodzi o dziecko

Słyszałyście od soboty w całej Polsce obowiązkowe maseczki nawet na ulicach.... Nie no najlepiej nie wychodzić z domu bo ja w tej maseczce w sklepie mam problem a co dopiero iść w niej itd
Daj spokój... Ja nie mam zamiaru się dusić. Generalnie mam już dość tej pandemii głupoty i hipokryzji rządzących. Czytałam przed chwilą o fali zachorowań wśród lokalnych władz - oczywiście wszyscy przechodzą chorobę bezobjawowo.

Wiecie co Dziewczynki? Te statystyki mnie powalają 🙈 Ja pierniczę, nie miałam dotąd pojęcia, że określają nawet ryzyko przedwczesnego porodu... W jaki sposób to jest badane (zwłaszcza na tym etapie ciąży)?
Ja też jestem w szoku jak to czytam 😱😱😱 mam wrażenie, że moja ciąża rok temu to było 100 lat za murzynami, bo nie miałam żadnych statystyk odnośnie przedwczesnego porodu...🙄😳

reklama
Do góry