reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Tak przezierność karku, ale powiedziała jak zobaczyła odrazu czy chora byłam przez ten czas. Wyjdzie na wyniku
No dobrze kochana,ale jesli jej chodzi o przeziernosc karku i masz sie badac pod katem genetycznym na pn Z.Downa to ja to rozumiem przeciez jako chorobe genetyczna,to sie dzieje podczas zaplodnienia a nie ze masz przeziebienie i sie genetyka psuje w zarodku?to sa chromosony,stare komorki jajowe itp a nie ze katar,ja mam nonstop katar od 3 miesiecy

reklama
was wszystkie z tymi czarnymi myślami to normalnie tylko przełożyć przez kolano i na tyłek dać za to wymyślanie, naprawdę...to jest ciąża, a w ciąży zdarzają się różne bóle zarówno brzucha jak i pleców, czy krocza...przestańcie panikować i zaraz się zadręczać, że coś jest nie tak...mnie też zaczęło pobolewać raz z prawej raz z lewej strony, zwłaszcza jak się zerwę za szybko z kanapy, ale to jest normalne, tam się wszystko rozciąga i ma prawo boleć
Dokładnie, masz rację. Wczoraj jak byłam u lekarza, to pytałam i opisywałam swoje bóle. To jak za szybko wstanę z łóżka i aż mnie zgina z bólu, to normalne i będzie bolało!!
Nawet dostałam ochrzan, bo mówię, że czasem tak się boje, bo piersi prawie wcale mnie bolą, a Ona na to że jakby mogła to by przez kolano przełożyła :D, że trzeba się cieszyć, że ciąża tak łagodnie przechodzi , zwłaszcza po moich przejściach :D uśmiałam się i musiałam obiecać, że nie będę myśleć o głupotach :D

was wszystkie z tymi czarnymi myślami to normalnie tylko przełożyć przez kolano i na tyłek dać za to wymyślanie, naprawdę...to jest ciąża, a w ciąży zdarzają się różne bóle zarówno brzucha jak i pleców, czy krocza...przestańcie panikować i zaraz się zadręczać, że coś jest nie tak...mnie też zaczęło pobolewać raz z prawej raz z lewej strony, zwłaszcza jak się zerwę za szybko z kanapy, ale to jest normalne, tam się wszystko rozciąga i ma prawo boleć
Życie boli...😁

No dobrze kochana,ale jesli jej chodzi o przeziernosc karku i masz sie badac pod katem genetycznym na pn Z.Downa to ja to rozumiem przeciez jako chorobe genetyczna,to sie dzieje podczas zaplodnienia a nie ze masz przeziebienie i sie genetyka psuje w zarodku?to sa chromosony,stare komorki jajowe itp a nie ze katar,ja mam nonstop katar od 3 miesiecy
Tak, takie choroby jak piszesz owszem, ale jak moje dziecko ( nie chce straszyć oczywiście absolutnie autorki posta i proszę nie odnoś się do mojej sytuacji bo każda z nas ma inną sytuację) miało wlasnie zla przeziernosc również pytano mnie czy nie byłam chora przez te 3 miesiące i pytało mnie 3 lekarzy, może to być powód ze na jakimś etapie coś idzie nie tak ale nie musi, druga sprawa to tylko usg to tylko sprzęt trzeba powtarzać badania, pamiętam jak martwiłam się że moje dziecko ma na usg za krótkie nogi niż reszta ciała a Teraz to wysoki chłopak z długimi nogami :)
A teraz przeczytałam, że ma badac pod względem genetycznym, a może te badania pokazują też wady w rozwoju ogólnie? Hm? 🤷‍♀️Nie bardzo się znam na tym

Cześć,
o ile mogę chciałabym do Was dołączyć. Po cichu Was podgladałam, ale stwierdziłam, że napiszę :) Termin mam na 16.04, mam 24 lata i jest to moja 3 ciąża (synuś z 2017, 2019- poroniłam w 7 tc i teraz się udało 🥰). Pewnie będę się mało udzielać, bo planuję pracować tak długo jak tylko będę mogła (uroki własnej działalności...). W poniedziałek mam prenatalne (mega późno moim zdaniem, bo wychodzi 13 tc i 4 dni, ale jeszcze podobno się mieszcze w normy). Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie ❤
Hej, mamy taki sam termin :)

reklama
Do góry