reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Mam pytanie do mam, które karmiły a mimo to waga nie spadała. Miałyście cukrzycę ciążowa?
Właśnie też zaczęłam się zastanawiać od czego to zależy. Wcześniej nie słyszałam o tym żeby dopiero po odstawieniu waga leciała w dół i powiem szczerze że trochę mnie to zaniepokoiło bo mam w planach odstawić mojego cycoholika ale nie chcę chudnąć...

reklama
Kochana patrz co dzisiaj odebrałam ;)
Już sobie wszystko uzupełniłam wyczekując sobotniej wizyty 😁
A przypinkę ‚,Jestem w ciąży” będę zakładać do diagnostyki na badania żeby w kolejce nie stać 😋

Zobacz załącznik 1184475
Myślę, że taka przypinka to fajna sprawa w podróży. W razie wypadku ktoś przynajmniej weźmie pod uwagę ewentualną ciążę

Ja w pierwszej ciąży na początku traciłam na wadze. Zaczęłam przybierać dopiero od 16 tygodnia i do końca ciąży przystałam 10 kg. W tej ciąży mam już 3 (albo i więcej) na plusie. Totalnie zmienił mi się apetyt. Myślę, że duże znaczenie mają tutaj indywidualne predyspozycje i schorzenia kobiety. I nie dotyczy to tylko ciąży, bo są kobietki, które mogą jeść wszystko, w każdej ilości i są chude jak patyki. A są i takie, które dosłownie tyją na widok jedzenia. Moja siostra przytyła 30 kg ale miała jakieś problemy bodajże z tarczycą (?).
Co do mieszkania z rodzicami. Mieszkałam przez wiele lat z moimi najcudowniejszymi i najukochańszymi rodzicami. Ich pomoc we wszystkim - NIEOCENIONA. Jednakże zakładając swoją rodzinę jest wyraźnie zarysowana ta potrzeba autonomii i intymności. Jest takie powiedzenie „jeść suchy chleb ale być na swoim”, i zgadzam się z tym. Inaczej zawsze będzie ten dyskomfort, dużo różnych niedomówień (bo pewnych rzeczy rodzicom nie chcemy mówić aby ich nie urazić) albo wręcz przeciwnie, w nerwach wyrwie nam się za dużo. I chociaż tęskni mi się jak diabli za rodzinnym domem to wiem, że taki układ jest zdrowy dla wszystkich, a ja czuję się swobodnie i komfortowo jako pani własnego domu 🙂

Co do tycia w ciazy to ja w pierwszej przytyłam jakies 15-16kg przy wzroście 158cm... Ale głównie czułam po tyłku, biodrach i ramionach. Natomiast wszyscy, którzy mnie widzieli zachwycali sie, ze mam sam brzuch, a tak to nic po mnie nie widać. Po ciazy zeszło 10kg, potem powoli jeszcze 3kg, a 3 niestety mi zostały. W każdym razie temat kg w ciazy jest okropny i ciężki. Nie wiem czemu ludzie sobie dają jakies prawa do pytań na ten temat. I tak, nawet osoby nie będące z nami blisko potrafią wywalić:”ile juz przytyłaś?” I naprawdę tworzy sie nagonka na ciężarne, potem wszystkie tylko wyszukują w necie ile jaka gwiazda przytyła będąc w ciazy... mi zostały te 3kg co przy moim wzroście jest wyczuwalne, ale i tak w spodnie sprzed ciazy weszłam po 3 miesiącach.

z kolei koleżanka przez cała ciąże nie tyla zbyt wiele, wszystko w normie. Na koniec 8 miesiąca miała +10kg. Aż w ostatnim miesiacu mając juz dość wszystkiego codziennie sobie dogadzała i jadła takie słodkie ciasto bezowe z kremem z cukierni. I przytyła w miesiąc 10kg! Także przede wszystkim trzeba pamietac, ze przemiana materii w ciazy to jest temat w ogóle odrębny, nie można przewidzieć jak nasze organizmy bedą reagowały, wiec zdecydowanie trzeba uważać i sie obserwować

Hej [emoji6]
Wstałam o 4 na siku ale udało mi się zasnąć i cały czas w kółko śniły mi się wyniki Pappa a to raz były wyniki raz nie [emoji17][emoji17] jak ja bym chciała już mieć to za sobą [emoji17][emoji17]

A co do relacji z mamą to moja nawet nie wie o ciąży .... Od zawsze Nasze relacje były " średnie" nigdy co bym nie zrobiła nie było zbyt dobre żeby docenić córkę [emoji1745] dodam że wyprowadziłam się z domu mając 18 lat , więc nie w tym rzecz [emoji6]
Na szczęście rodzice K są cudowni oni dają mi rodzicielską miłość i zrozumienie [emoji7][emoji3590] i oczywiście mega się cieszą, że zostaną dziadkami [emoji4][emoji4]
U nas podobnie ❤️❤️

reklama
W poprzednich ciążach zaczynałam przybierać w 5 miesiącu. Nie chudłam bo nie miałam mdłości. W tej ciąży pierwszy raz mam coś takiego jak mdłości i wymioty i schudłam 3 kg w ostatnim miesiącu.
Czekam na wieści z dzisiejszych wizyt.

Do góry