reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

O wow nie spotkalam sie z czyms takim,mojemu czesto obcinam,moze jakas konsulatcja?.ja sie u mojego martwie postacia paznokcia bo jest taki pofalowany z gruzdkami nie gladki,doczytalam ze to moze byc oznaka luszczycy,ma troszke w pewnych momentach sucha skore
No właśnie spytam jak będę przy okazji u lekarza albo na bilansie na dwa latka, bo raczej teraz w koronę mnie nie przyjmą z tym że dziecku paznokcie nie rosną i to jedyny objaw.. Paznokietki ładne płaskie bez czegoś dziwnego. U nas zaczyna się z korona szczyt od tygodnia i zaczyna się znów panika, obostrzenia, myślę że nawet na święta nie pojedziemy do jego rodziców do Niemczech bo będzie zakaz albo kwarantanna.. 🤦‍♀️

reklama
Tak, no właśnie u rąk i z włosami problemu nie ma.. Tylko te nogi, dla mnie to nie był kłopot bo wiadomo łatwiej [emoji1787]no ale teraz zaczęłam sie zastanawiać, podaję mu tran, witaminy, w tamtym miesiącu miał robiona morfologie i żelazo i żadnych braków nie było [emoji2372]jak będę u lekarza to się spytam, bo nic innego się nie dzieje.. tak mnie zaciekawiło.. [emoji848]
Mojej młodej też słabo rosną paznokcie na nogach obcinam jej raz na pół roku a może i jeszcze dłużej [emoji6] jakoś nigdy się tym nie przejmowałam [emoji6] mi też dosyć wolno odrastają 1,5 miesiąca temu miałam robioną hybrydę na stopach i mam minimalne odrosty [emoji4]

Mama jest już u Ciebie? 😊 We wtorek masz USG, dobrze pamiętam? To będzie razem z wizytą czy samo badanie?
Dziękuję 😘 Czuję się jak na kacu 😅 Mam zawalone zatoki i głowa mi pęka. W związku z tym również mam dzień lenia. Chłopcy posprzątali, zrobili obiad i troszczą się o mnie przynosząc herbatkę.
Fajnie, że mężczyźni działają!! Bidula, że zatoki męczą, wiem co to znaczy, bo to jedyna chorobsko, ktora potrafiła mnie dopaść nawet w czerwcu po żaglach 🙈🙈🙈! Chodzenie po schodach to jakis kosmos dla mnie był 🙈! Leż i pachnij, a chlopaki niech walcza o Twoja uwagę 😍!

Tak Mama jest od wtorku dogadza mi, pyszne zupy, dziś ciasto drożdzowe 😋, spedzamy razem czas, wspaniale mi z nią, bo M.nie ma (dzis tesciowa wróciła do szpitala, rozwalila szwy po operacji ).

Tak, we wtorek mam USG przed czwartkowa wizytą, lekarka chce pomiary ginekologiczne, a ja się cieszę że zobaczę Dzidzię ❤!
A Ty kiedy teraz wizytujesz😃?

Mam pytanie do dziewczyn, które już mają poród/porody za sobą ... czy korzystałyście ze szkoły rodzenia ? Polecacie czy może raczej odradzacie i uważacie, że to niepotrzebne ? Oczywiście w czasie pandemii większość zajęć odbywa się zapewne online, ale ciekawa jestem Waszych opinii czy warto się taką szkołą rodzenia zainteresować :)

reklama
Mam pytanie do dziewczyn, które już mają poród/porody za sobą ... czy korzystałyście ze szkoły rodzenia ? Polecacie czy może raczej odradzacie i uważacie, że to niepotrzebne ? Oczywiście w czasie pandemii większość zajęć odbywa się zapewne online, ale ciekawa jestem Waszych opinii czy warto się taką szkołą rodzenia zainteresować :)
Ja bardzo polecam. O wielu rzeczach nie miałabym pojęcia, a czytając wyrywkowo artykuły w necie nie miałabym tak usystematyzowanej wiedzy jak po szkole rodzenia😉 wiadomo, pewnie są lepsze i gorsze szkoły, lepsze i gorsze prowadzące, ale ja byłam bardzo zadowolona. Chodziłam do szkoły przyszpitalnej, prowadzonej przez położna, dzieki czemu od razu jakies znajomosci sie zawarło i potem w szpitalu rodziłyśmy w jednych terminach, w jednej sali leżałam z koleżanka ze szkoły, a położna ze szkoły nam dużo pomagała😉

Do góry