reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Dziewczyny a ja mam głupie pytanie i wstyd się przyznać! Byłam dziś u koleżanki z małym, mały zdjął skarpetki i wkoncu sobie przypomniałam żeby się jej) kogokolwiek) spytac czy jej dziewczynka rosną paznokcie u nóg, ona powiedziała że tak normalnie że co dwa tyg musi obciąć, a mojemu uwaga... Od urodzenia(prawie dwa lata) nie obcięłam paznokci.. Poprostu mu nie rosną.. U rąk normalnie mu rosną u nóg nie.. Ktoś się spotkał z takim czymś? Nigdy się tym nie przejmowałam do teraz.. Na necie nie mogę nic znalesc..

reklama
RTG w porządku. Coś ma w nosie uszkodzone, może się z tego zrobić krwiak - najpóźniej we wtorek mamy iść na konsultację do laryngologa. Jeśli powstanie krwiak, to hospitalizacja.
Super że rtg wyszło dobrze. Wierzę że laryngolog upora się z uszkodzeniem w nosku i żadnej hospitalizacji nie będzie.

@Monika2211 jak sie czujesz? Zdrówka kochana i @jaguar taksamo kuruj sie 😘
😘
Mama jest już u Ciebie? 😊 We wtorek masz USG, dobrze pamiętam? To będzie razem z wizytą czy samo badanie?
Dziękuję 😘 Czuję się jak na kacu 😅 Mam zawalone zatoki i głowa mi pęka. W związku z tym również mam dzień lenia. Chłopcy posprzątali, zrobili obiad i troszczą się o mnie przynosząc herbatkę.

Dziewczyny a ja mam głupie pytanie i wstyd się przyznać! Byłam dziś u koleżanki z małym, mały zdjął skarpetki i wkoncu sobie przypomniałam żeby się jej) kogokolwiek) spytac czy jej dziewczynka rosną paznokcie u nóg, ona powiedziała że tak normalnie że co dwa tyg musi obciąć, a mojemu uwaga... Od urodzenia(prawie dwa lata) nie obcięłam paznokci.. Poprostu mu nie rosną.. U rąk normalnie mu rosną u nóg nie.. Ktoś się spotkał z takim czymś? Nigdy się tym nie przejmowałam do teraz.. Na necie nie mogę nic znalesc..
Cooo? ;) Ciekawe 😁 ja swojej obcinam też tak co dwa tygodnie. Kurczę, a u rąk i włosy mu rosną normalnie?

Nie chcę straszyć świrusami, no ale mało takich? Podobno tamta przypadkiem podala swój nr telefonu, zaraz skasowała, a to wystarczyło, żeby ją nękał telefonicznie. Podobno sprawa otarła się o policję. To było wcześnie, mnie jeszcze nie było na forum. Tak że piszę tylko ku przestrodze ;) lepiej mieć na uwadze, co się pisze.

O wow nie spotkalam sie z czyms takim,mojemu czesto obcinam,moze jakas konsulatcja?.ja sie u mojego martwie postacia paznokcia bo jest taki pofalowany z gruzdkami nie gladki,doczytalam ze to moze byc oznaka luszczycy,ma troszke w pewnych momentach sucha skore

Hmm to ja jakas bez objawowo,mdlosc to moze jedna dziennie,bole glowy oststnio mialam 2 dni ale przeszly,drzemki czasem robie,i w sumie tylko sikanie zostalo w duzych ilosciach.dzis sluchalam serca dopplerem zeby sie upewnic ze jest bo malo ciazowow. Aaa zapachy no denerwuja mnie,ale tez jakos szalu nie ma.12+3
Ja też nie mam objaowo, ani mdłości, ani nic. Senna ze zmęczenia, sikam często, w ciagu dnia w opor w nocy 2 razy. A ja 14+2! 😃👍

Dziewczyny mam pytanie do tych które się niedawno przeprowadziły. Nie przeszkadzają wam zapachy nowego domu? W sensie nowych mebli, farb itp.? Ja jak tylko wejdę do nowego domu do którego będziemy się za chwilę przeprowadzać to wymiotuje od razu od zapachów ! Przeraża mnie ta wyprowadzka ze względu na te zapachy [emoji33]
Może wietrzyć cały czas i dać jakiś zapach/świeczkę czy coś. Kawa jeszcze pochłania zapachy.

Pati pisałaś o wózku. Jeśli masz okazję, wiesz ze na pewno taki chcesz, masz gdzie trzymać to na co czekać? ;-)

Gratuluję szczęśliwych wizyt :*

Brzuszki też macie piękne [emoji173]
Mój coraz większy, waga w miejscu stoi. Czuje jakbym była po 20 tyg :-D ale u mnie brzuch rośnie tylko na środku, na bokach nadal mam wcięcie. W każdej ciąży tak miałam. Niektóre rosną cale naokoło, wtedy brzuch nie wydaje się tak duży. Jaki będzie taki będzie, to ostatni raz wiec trzeba się cieszyć :-)

reklama
Cooo? ;) Ciekawe 😁 ja swojej obcinam też tak co dwa tygodnie. Kurczę, a u rąk i włosy mu rosną normalnie?
Tak, no właśnie u rąk i z włosami problemu nie ma.. Tylko te nogi, dla mnie to nie był kłopot bo wiadomo łatwiej 🤣no ale teraz zaczęłam sie zastanawiać, podaję mu tran, witaminy, w tamtym miesiącu miał robiona morfologie i żelazo i żadnych braków nie było 🤷🏼‍♀️jak będę u lekarza to się spytam, bo nic innego się nie dzieje.. tak mnie zaciekawiło.. 🤔

Do góry