reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Dziewczyny a ja mam głupie pytanie i wstyd się przyznać! Byłam dziś u koleżanki z małym, mały zdjął skarpetki i wkoncu sobie przypomniałam żeby się jej) kogokolwiek) spytac czy jej dziewczynka rosną paznokcie u nóg, ona powiedziała że tak normalnie że co dwa tyg musi obciąć, a mojemu uwaga... Od urodzenia(prawie dwa lata) nie obcięłam paznokci.. Poprostu mu nie rosną.. U rąk normalnie mu rosną u nóg nie.. Ktoś się spotkał z takim czymś? Nigdy się tym nie przejmowałam do teraz.. Na necie nie mogę nic znalesc..

reklama
RTG w porządku. Coś ma w nosie uszkodzone, może się z tego zrobić krwiak - najpóźniej we wtorek mamy iść na konsultację do laryngologa. Jeśli powstanie krwiak, to hospitalizacja.
Super że rtg wyszło dobrze. Wierzę że laryngolog upora się z uszkodzeniem w nosku i żadnej hospitalizacji nie będzie.

@Monika2211 jak sie czujesz? Zdrówka kochana i @jaguar taksamo kuruj sie 😘
😘
Mama jest już u Ciebie? 😊 We wtorek masz USG, dobrze pamiętam? To będzie razem z wizytą czy samo badanie?
Dziękuję 😘 Czuję się jak na kacu 😅 Mam zawalone zatoki i głowa mi pęka. W związku z tym również mam dzień lenia. Chłopcy posprzątali, zrobili obiad i troszczą się o mnie przynosząc herbatkę.

Dziewczyny a ja mam głupie pytanie i wstyd się przyznać! Byłam dziś u koleżanki z małym, mały zdjął skarpetki i wkoncu sobie przypomniałam żeby się jej) kogokolwiek) spytac czy jej dziewczynka rosną paznokcie u nóg, ona powiedziała że tak normalnie że co dwa tyg musi obciąć, a mojemu uwaga... Od urodzenia(prawie dwa lata) nie obcięłam paznokci.. Poprostu mu nie rosną.. U rąk normalnie mu rosną u nóg nie.. Ktoś się spotkał z takim czymś? Nigdy się tym nie przejmowałam do teraz.. Na necie nie mogę nic znalesc..
Cooo? ;) Ciekawe 😁 ja swojej obcinam też tak co dwa tygodnie. Kurczę, a u rąk i włosy mu rosną normalnie?

Nie chcę straszyć świrusami, no ale mało takich? Podobno tamta przypadkiem podala swój nr telefonu, zaraz skasowała, a to wystarczyło, żeby ją nękał telefonicznie. Podobno sprawa otarła się o policję. To było wcześnie, mnie jeszcze nie było na forum. Tak że piszę tylko ku przestrodze ;) lepiej mieć na uwadze, co się pisze.

O wow nie spotkalam sie z czyms takim,mojemu czesto obcinam,moze jakas konsulatcja?.ja sie u mojego martwie postacia paznokcia bo jest taki pofalowany z gruzdkami nie gladki,doczytalam ze to moze byc oznaka luszczycy,ma troszke w pewnych momentach sucha skore

Hmm to ja jakas bez objawowo,mdlosc to moze jedna dziennie,bole glowy oststnio mialam 2 dni ale przeszly,drzemki czasem robie,i w sumie tylko sikanie zostalo w duzych ilosciach.dzis sluchalam serca dopplerem zeby sie upewnic ze jest bo malo ciazowow. Aaa zapachy no denerwuja mnie,ale tez jakos szalu nie ma.12+3
Ja też nie mam objaowo, ani mdłości, ani nic. Senna ze zmęczenia, sikam często, w ciagu dnia w opor w nocy 2 razy. A ja 14+2! 😃👍

Dziewczyny mam pytanie do tych które się niedawno przeprowadziły. Nie przeszkadzają wam zapachy nowego domu? W sensie nowych mebli, farb itp.? Ja jak tylko wejdę do nowego domu do którego będziemy się za chwilę przeprowadzać to wymiotuje od razu od zapachów ! Przeraża mnie ta wyprowadzka ze względu na te zapachy [emoji33]
Może wietrzyć cały czas i dać jakiś zapach/świeczkę czy coś. Kawa jeszcze pochłania zapachy.

Pati pisałaś o wózku. Jeśli masz okazję, wiesz ze na pewno taki chcesz, masz gdzie trzymać to na co czekać? ;-)

Gratuluję szczęśliwych wizyt :*

Brzuszki też macie piękne [emoji173]
Mój coraz większy, waga w miejscu stoi. Czuje jakbym była po 20 tyg :-D ale u mnie brzuch rośnie tylko na środku, na bokach nadal mam wcięcie. W każdej ciąży tak miałam. Niektóre rosną cale naokoło, wtedy brzuch nie wydaje się tak duży. Jaki będzie taki będzie, to ostatni raz wiec trzeba się cieszyć :-)

reklama
Cooo? ;) Ciekawe 😁 ja swojej obcinam też tak co dwa tygodnie. Kurczę, a u rąk i włosy mu rosną normalnie?
Tak, no właśnie u rąk i z włosami problemu nie ma.. Tylko te nogi, dla mnie to nie był kłopot bo wiadomo łatwiej 🤣no ale teraz zaczęłam sie zastanawiać, podaję mu tran, witaminy, w tamtym miesiącu miał robiona morfologie i żelazo i żadnych braków nie było 🤷🏼‍♀️jak będę u lekarza to się spytam, bo nic innego się nie dzieje.. tak mnie zaciekawiło.. 🤔

Do góry