reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Dziewczyny jak to jest , na l4 można iść od początku ciąży a potem jest rok macierzyński ? Bo znajoma mi powiedziała,ze im szybciej na l4 to krótszy macierzyński :(
W Australii nie można iść na L4 z powodu ciąży. Do tego, ponieważ nie mam jeszcze pobytu stałego nie należy mi się żadne wsparcie ani od rządu ani od pracodawcy. Tak, że od 8 miesiąca ciąży mogę mieć 52 tyg bezpłatnego urlopu w nagrodę za ciężką pracę i 4,5 roku płacenia podatków i haraczu w postaci opłat wizowych, ale to tylko kasa :) I tak wolę być w ciąży i trochę pobiedować, niż nie być :)

Ostatnia edycja:
Ojj u mnie dzisiaj piękna pogoda była, więc oczywiście pranie wylądowało na dworze :) przywieźli też nam dzisiaj łóżko, ale było za duże żeby zmieścić się na schodach, próbowali przez okno na piętrze 😱😱 ale niestety nie utrzymali, spadło i się rozdarł materiał na rogu i koniec końców pojechało z powrotem do warsztatu i będzie w środę 🙄🙄🙄 także dalej musimy spać na kanapie w salonie 🙄😭
...ale chociaż łóżko śliczne i mega wygodne, więc tyle dobrego 🙈🙈
Jak tam wasze brzuszki? Ja już nie wchodzę w żadne spodnie sprzed ciąży i zostały mi sukienki i ciążówki 🙈🙈🙈😳😂

Ale masz piękny brzuszek! 🤩😍🤩😍🤩😍🤩 Ja na razie chodzę w tych samych ciuchach.

Hej,
u mnie kiepska sobota. Nie dość, że pokłóciłam się ostro z moim M., który ostatnio doprowadza mnie coraz częściej do szału, to spadła mu Lilianka z huśtawki w parku, zaczęła jej iść krew z nosa no i od dwóch godzin na IP siedzą.

Nudności dopadają mnie cały czas, a właśnie kończę 12 tc. Do tego mega senność - dziś znowu zasnęłam na półtorej godziny ot tak sobie. We wtorek mam wizytę, marzę, żeby usłyszeć, że wszystko jest dobrze, bo pełno głupich myśli w głowie krąży.

Ojj u mnie dzisiaj piękna pogoda była, więc oczywiście pranie wylądowało na dworze :) przywieźli też nam dzisiaj łóżko, ale było za duże żeby zmieścić się na schodach, próbowali przez okno na piętrze 😱😱 ale niestety nie utrzymali, spadło i się rozdarł materiał na rogu i koniec końców pojechało z powrotem do warsztatu i będzie w środę 🙄🙄🙄 także dalej musimy spać na kanapie w salonie 🙄😭
Jak tam wasze brzuszki? Ja już nie wchodzę w żadne spodnie sprzed ciąży i zostały mi sukienki i ciążówki 🙈🙈🙈😳😂
Nie mogę się nadziwić jaki Ty masz już duży brzuszek!!! 😱
U mnie ledwo co widać, ale wciągnąć się już nie da 🤪 póki co mieszczę się we wszystko sprzed ciąży, ale dziś kupiłam już na zaś legginsy ciążowe (była promka w Lidlu 😁).
Ciekawe kiedy u mnie taki brzuszek będzie 🤔

Piękny już 😍 u mnie jeszcze nic nie widać 🤷

No i mogę się chwalić wreszcie.
Jesteśmy cali i zdrowi, maluch bardzo spokojny tylko delikatnie ruszał nóżkami. W płeć doktor nie celował, bo nie chce żebym się przyzwyczaiła. A mnie w sumie wszystko jedno byleby było całe i zdrowe :) mamy już 6.1cm termin z 17 przesunął się na 13 :) ręce jak tatuś kładzie już sobie na głowie 😂🙈
Gratulacje! 🥰Wielka radość, że wszystko dobrze :)

Hejo dziewczyny ja zaczynam dziś 14tydzien oczywiście wymiotami🤮 nie wiem kiedy to się skończy.. Dziś pogoda deszczowa, byliśmy zamówić przyczepkę do rowerów dla dzieci podwojna..
Od kilku dni mam straszne uczucie mokrości, jakby coś ze mnie leciało, wkładka jest rzeczywiście wilgotna, też ktoś tak ma? Odrazu w mojej głowie są myśli że to wody.. 🤦‍♀️Położna mam za tydzień dopiero, ja też patrzę już wózki i teraz mam w promocji maxi cosi i strasznie mnie korci bo cena 100e niżej.. Ale jakoś myślę że za wcześnie żeby zamówić, mój mówi zamawiaj.. A Wy co sądzicie? Któraś już ma wózek? Albo planuje szybszy zakup?

Bardzo Ci współczuję. Ja też już skończyłam 14 i mdłości mam codziennie. Na szczęście nie wymiotuję - ewentualnie mam odruch wymiotny z zaskoczenia. A mycie zębów to katorga. Czekam i czekam na ten złoty okres ciąży 🤔Kiedy to będzie?!?!?!? 🤣

Cześć dziewczyny !
Juz jestem po wizycie. Wszysyko ok uffff.. kamień z serca :) maleństwo ma 5.6 cm, termin przesunął się z 13 na 16-17 kwietnia :) kolejna wizyta w poniedziałek - usg genetyczne :) Dzisiaj gin powiedział, że wg niego moge isc ze spokojna głowa na poniedziałkowe usg :)
Fantastycznie! Śliczne maleństwo! 😍

reklama
Do góry