reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Dziewczyny czy Wy też macie problem z zasypianiem? Od tygodnia kładę się spać około 23 i potrafię się kręcić do 2 w nocy...
Może jakieś herbatki z melisy przed spaniem trzeba zacząć pić 🙄
Ziółek ŻADNYCH w ciąży bym nie próbowała stosować. Niby tylko melisa, a nie zbadana 🤷 może jakieś techniki relaksacyjne, jeśli jesteś czymś zdenerwowana? Jeśli to kwestia ciążowych hormonów, to niestety i melisa nie pomoże.

reklama
A no faktycznie, jak mogłam zapomnieć o tej Jagnie 😱😱😳🙈
Wiesz, ja to tak wagi do tego nie przywiązuje, bo mi się nadal to imię podoba, ale no mój mąż się nie zgadza na Jagne, a to jednak też jego dziecko i do tego mi stale przypomina, że co syna to ja imię wybierałam, więc teraz do córki on będzie wybierał 🙈🙈🙈🙄🤔😝
Powiedz mu, że wybierzecie po porodzie, jak zobaczycie dziecko. Serducho mu zmięknie, Ciebie mu będzie szkoda i się zgodzi na tą Jagienkę 😅

żeby zobaczyc listę i inne tematy kwietniowek trzeba wejsc na fora>fora ciążowe>przyszłe mamy>kwietniowe mamy 2021 wg mnie fajnie by było utworzyć inne tematy np o wyprawce, imionach, zdjęciach i tam pisać też na te tematy, bo później łatwiej jest wrócić do tego, bo tutaj to jest misz masz.
No ale tutaj też można zakładać nowe wątki? ;)

Mamuśki, czy macie sposób na bolący kręgosłup? Mam wrażenie od wczoraj że zaraz pęknie mi w części lędźwiowej. Böl czasem wchodzi też w biodro. Dziś się naszorowałam podłóg i teraz leże plackiem ale i to nie pomaga :(
Ojej, ja też ostatnio coś takiego miałam. Najlepiej chyba jakieś delikatne ciążowe ćwiczenia/ skręty/ rozciąganie

@elysia141 potwierdzam ze l4 nie wływa na długość macierzyńskiego. Byłam na l4 w poprzedniej ciąży od 5 tc. Rok macierzyńskiego płatnego, potem nalezy się wychowawczy bezpłatny.
Koleżanka pomyliła się i chyba jej chodziło o macierzyński. Jeśli weźmiesz przed urodzeniem dzieciątka to od tego momentu liczy się rok. Ja wziełam od momentu urodzenia, dlatego skończył mi się dwa dni przed roczkiem. A kolezanka wziela 2 tyg przed porodem np.. Nie wiem czy dobrze wytlumaczylam😅
Należałoby dodać, że kobieta może wziąć macierzyński przed porodem (chyba miesiąc?), jeśli nie chce już pracować, a czuję się na tyle dobrze, że lekarz nie da jej zwolnienia. Stąd ten krótszy okres macierzyńskiego

Ziółek ŻADNYCH w ciąży bym nie próbowała stosować. Niby tylko melisa, a nie zbadana 🤷 może jakieś techniki relaksacyjne, jeśli jesteś czymś zdenerwowana? Jeśli to kwestia ciążowych hormonów, to niestety i melisa nie pomoże.
Ja tam często piję melisę, rumianek, pokrzywę, miętę a teraz jeszcze herbatę w dużych ilościach (na przeziębienie) 🤷‍♀️

Dziewczyny,jestem w 12 tc czy ktoras ma jeszcze mdłości? Mnie caly czas dopadaja z nienacka bez okreslonej pory,szczególnie po jedzeniu 😔Myslalam ze teraz to przejdzie,ale caky czas przypomina o sobie😪
U mnie 11+3 i cały czas mam, najbardziej jak się głodna robię ale jak zjem to też są :/ i jak wstanę to bez 🤮 się nie obejdzie

Nie zgodze sie.🙄 Rumianek,melisa,pokrzywa ,mieta jak najbardziej.... szklanka dwie i bedzie ok. Chodzi o to by nie przesadzac i z umiarem. To sa slowa mojego lekarza. W ten sposob mozna nic nie jesc ani pic....dzis wyczytałam ze w salacie rzymskiej mozna spotkac listerie. Mozna ja spotkac w kazdej zywnosci jak bedzie zle przechowywana.

reklama
Ojj u mnie dzisiaj piękna pogoda była, więc oczywiście pranie wylądowało na dworze :) przywieźli też nam dzisiaj łóżko, ale było za duże żeby zmieścić się na schodach, próbowali przez okno na piętrze 😱😱 ale niestety nie utrzymali, spadło i się rozdarł materiał na rogu i koniec końców pojechało z powrotem do warsztatu i będzie w środę 🙄🙄🙄 także dalej musimy spać na kanapie w salonie 🙄😭
...ale chociaż łóżko śliczne i mega wygodne, więc tyle dobrego 🙈🙈
Jak tam wasze brzuszki? Ja już nie wchodzę w żadne spodnie sprzed ciąży i zostały mi sukienki i ciążówki 🙈🙈🙈😳😂

Załączniki

• USER_SCOPED_TEMP_DATA_MSGR_PHOTO_FOR_UPLOAD_1601742625360_6718195500519931822.jpeg
    USER_SCOPED_TEMP_DATA_MSGR_PHOTO_FOR_UPLOAD_1601742625360_6718195500519931822.jpeg
    179,8 KB · Wyświetleń: 93
  • USER_SCOPED_TEMP_DATA_MSGR_PHOTO_FOR_UPLOAD_1601742554991_6718195205369604895.jpeg
    USER_SCOPED_TEMP_DATA_MSGR_PHOTO_FOR_UPLOAD_1601742554991_6718195205369604895.jpeg
    177,7 KB · Wyświetleń: 90
Do góry