reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Dziewczyny czy Wy też macie problem z zasypianiem? Od tygodnia kładę się spać około 23 i potrafię się kręcić do 2 w nocy...
Może jakieś herbatki z melisy przed spaniem trzeba zacząć pić 🙄
Ziółek ŻADNYCH w ciąży bym nie próbowała stosować. Niby tylko melisa, a nie zbadana 🤷 może jakieś techniki relaksacyjne, jeśli jesteś czymś zdenerwowana? Jeśli to kwestia ciążowych hormonów, to niestety i melisa nie pomoże.

reklama
A no faktycznie, jak mogłam zapomnieć o tej Jagnie 😱😱😳🙈
Wiesz, ja to tak wagi do tego nie przywiązuje, bo mi się nadal to imię podoba, ale no mój mąż się nie zgadza na Jagne, a to jednak też jego dziecko i do tego mi stale przypomina, że co syna to ja imię wybierałam, więc teraz do córki on będzie wybierał 🙈🙈🙈🙄🤔😝
Powiedz mu, że wybierzecie po porodzie, jak zobaczycie dziecko. Serducho mu zmięknie, Ciebie mu będzie szkoda i się zgodzi na tą Jagienkę 😅

żeby zobaczyc listę i inne tematy kwietniowek trzeba wejsc na fora>fora ciążowe>przyszłe mamy>kwietniowe mamy 2021 wg mnie fajnie by było utworzyć inne tematy np o wyprawce, imionach, zdjęciach i tam pisać też na te tematy, bo później łatwiej jest wrócić do tego, bo tutaj to jest misz masz.
No ale tutaj też można zakładać nowe wątki? ;)

Mamuśki, czy macie sposób na bolący kręgosłup? Mam wrażenie od wczoraj że zaraz pęknie mi w części lędźwiowej. Böl czasem wchodzi też w biodro. Dziś się naszorowałam podłóg i teraz leże plackiem ale i to nie pomaga :(
Ojej, ja też ostatnio coś takiego miałam. Najlepiej chyba jakieś delikatne ciążowe ćwiczenia/ skręty/ rozciąganie

@elysia141 potwierdzam ze l4 nie wływa na długość macierzyńskiego. Byłam na l4 w poprzedniej ciąży od 5 tc. Rok macierzyńskiego płatnego, potem nalezy się wychowawczy bezpłatny.
Koleżanka pomyliła się i chyba jej chodziło o macierzyński. Jeśli weźmiesz przed urodzeniem dzieciątka to od tego momentu liczy się rok. Ja wziełam od momentu urodzenia, dlatego skończył mi się dwa dni przed roczkiem. A kolezanka wziela 2 tyg przed porodem np.. Nie wiem czy dobrze wytlumaczylam😅
Należałoby dodać, że kobieta może wziąć macierzyński przed porodem (chyba miesiąc?), jeśli nie chce już pracować, a czuję się na tyle dobrze, że lekarz nie da jej zwolnienia. Stąd ten krótszy okres macierzyńskiego

Ziółek ŻADNYCH w ciąży bym nie próbowała stosować. Niby tylko melisa, a nie zbadana 🤷 może jakieś techniki relaksacyjne, jeśli jesteś czymś zdenerwowana? Jeśli to kwestia ciążowych hormonów, to niestety i melisa nie pomoże.
Ja tam często piję melisę, rumianek, pokrzywę, miętę a teraz jeszcze herbatę w dużych ilościach (na przeziębienie) 🤷‍♀️

Dziewczyny,jestem w 12 tc czy ktoras ma jeszcze mdłości? Mnie caly czas dopadaja z nienacka bez okreslonej pory,szczególnie po jedzeniu 😔Myslalam ze teraz to przejdzie,ale caky czas przypomina o sobie😪
U mnie 11+3 i cały czas mam, najbardziej jak się głodna robię ale jak zjem to też są :/ i jak wstanę to bez 🤮 się nie obejdzie

Nie zgodze sie.🙄 Rumianek,melisa,pokrzywa ,mieta jak najbardziej.... szklanka dwie i bedzie ok. Chodzi o to by nie przesadzac i z umiarem. To sa slowa mojego lekarza. W ten sposob mozna nic nie jesc ani pic....dzis wyczytałam ze w salacie rzymskiej mozna spotkac listerie. Mozna ja spotkac w kazdej zywnosci jak bedzie zle przechowywana.

reklama
Ojj u mnie dzisiaj piękna pogoda była, więc oczywiście pranie wylądowało na dworze :) przywieźli też nam dzisiaj łóżko, ale było za duże żeby zmieścić się na schodach, próbowali przez okno na piętrze 😱😱 ale niestety nie utrzymali, spadło i się rozdarł materiał na rogu i koniec końców pojechało z powrotem do warsztatu i będzie w środę 🙄🙄🙄 także dalej musimy spać na kanapie w salonie 🙄😭
...ale chociaż łóżko śliczne i mega wygodne, więc tyle dobrego 🙈🙈
Jak tam wasze brzuszki? Ja już nie wchodzę w żadne spodnie sprzed ciąży i zostały mi sukienki i ciążówki 🙈🙈🙈😳😂

Załączniki

• USER_SCOPED_TEMP_DATA_MSGR_PHOTO_FOR_UPLOAD_1601742625360_6718195500519931822.jpeg
    USER_SCOPED_TEMP_DATA_MSGR_PHOTO_FOR_UPLOAD_1601742625360_6718195500519931822.jpeg
    179,8 KB · Wyświetleń: 91
  • USER_SCOPED_TEMP_DATA_MSGR_PHOTO_FOR_UPLOAD_1601742554991_6718195205369604895.jpeg
    USER_SCOPED_TEMP_DATA_MSGR_PHOTO_FOR_UPLOAD_1601742554991_6718195205369604895.jpeg
    177,7 KB · Wyświetleń: 88
Do góry