reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Ja miałam Was zapytać czy też bolą Was plecy oraz nogi? Bo u mnie jest z tym masakra, zwłaszcza w nocy jak się położę spać... A z ciekawostek to dziś skończyłam 13 tc i jestem w szoku bo zaczęły boleć mnie cycki 😂😂😂 Dopiero teraz 🤷‍♀️
O jezu mnie tez bolą nogi :( jeszcze jak nadreptam w pracy , chyba pojde wcześniej na L4 :(

reklama
Właśnie u mnie też mało kto je robił, bez względu na wiek. Wyników też się obawiam, bo nawet jak wyjdzie źle to może być dobrze i odwrotnie. Nie mam wpływu na to jak dziecko się rozwija albo rozwinie i teraz żyć w takim stresie czy będzie dobrze czy nie? Ja myślę pozytywnie, że wszystko jest ok i musi tak być :) Z drugiej strony tak jak piszesz to dokładne badanie i sporo można się z niego dowiedzieć, dlatego dalej nad tym myślę.
To ja chyba tylko jakaś inna jestem, bo ani razu idąc na prenatalne nie myślałam pod kątem: "coś będzie nie tak"... Ja się nie mogłam doczekać tego badania, bo tylko wtedy tak wyraźnie widać dziecko (w Poznaniu żaden ginekolog w prywatnym gabinecie nie ma tak dobrego sprzętu)...prawda jest taka, że nawet na standardowej wizycie podczas usg lekarz może zauważyć coś niepokojącego, nie ma co tego potrzebne badania prenatalne i ja jestem tego żywym przykładem : na wizycie w 32 tygodniu lekarz stwierdził, że mój syn może mieć wadę układu moczowego i zaleca mi iść na te ostatnie prenatalne badania, nie opisze jaki to był dla mnie stres, tego samego dnia poszliśmy z mężem na te badania i co się okazało? Że nie ma się czym martwić i że często chłopcy mają jedną medniczke powiększoną i tyle...synek urodził się zdrowy, wszystko jest ok i nie ma żadnej wady, ale tego stresu nie życzę nikomu...prenatalne to super sprawa jeśli oczywiście trafi się na dobrego fachowca, bo od tego też dużo zależy 😉

Zgadzam sie, jednak to przy wzorowo przebiegającej ciąży. Jeśli nic niepokojącego się nie dzieje. Bo inaczej stres jest destrukcyjny, ja moje USG konsultuje z moją lekarka prowadząca.
Przecież większość tu ma dobrze przebiegającą ciąże...dziewczyny tutaj trochę same się nakręcają tym chodzeniem ciągle na wizyty itd...ja się zastanawiam co niektóre by zrobiły gdyby w Polsce było jak w Anglii, że tylko góra 2-3 usg przez całą ciąże jeśli nic złego się nie dzieje (bratowa tak miała), a tak to do położnej się w ciąży chodzi, a nie do lekarza...ja też jestem i po poronieniu samoistnym i po ciąży biochemicznej i to wszystko w ciągu niecałych 3 msc, ale no nie wariuje tak...czekam cierpliwie na kolejną wizytę i tyle i przede wszystkim nie dopuszczam do siebie żadnych złych myśli, nawet dzisiaj się trochę ucieszyłam, bo nadal mieszczę się w swoje ulubione rzeczy, chociaż brzuszek mam już widoczny 😁😁😁😊🙈

Dziewczyny, a mi coś wyskoczyło na ustach :( nigdy nie miałam opryszczki - jak coś to mi właśnie wyskakiwał taki zwykły pryszcz na brzegu ust i teraz znów mi się pojawił i zaczęłam kminić, czy to na pewno nie opryszczka - czy opryszczka różni się jakoś od takiego zwykłego czerwonego pryszcza z białą główką?

Ja miałam Was zapytać czy też bolą Was plecy oraz nogi? Bo u mnie jest z tym masakra, zwłaszcza w nocy jak się położę spać... A z ciekawostek to dziś skończyłam 13 tc i jestem w szoku bo zaczęły boleć mnie cycki 😂😂😂 Dopiero teraz 🤷‍♀️
hahaha kiedyś musiało to nastąpić 🙈🙈🙈 moje bolą już od jakiegoś czasu, ale raz mocniej, raz słabiej za to ich wielkość się bardzo zwiększyła i z miseczki C przeszłam wczoraj na D 🙈🙈🙈😳😝 ...a co do nóg to mnie nie bolą, ale zaczęły mnie łapać w nocy skurcze w łydkach i to jest masakra...😩😭😭😭

Dziewczyny, a mi coś wyskoczyło na ustach :( nigdy nie miałam opryszczki - jak coś to mi właśnie wyskakiwał taki zwykły pryszcz na brzegu ust i teraz znów mi się pojawił i zaczęłam kminić, czy to na pewno nie opryszczka - czy opryszczka różni się jakoś od takiego zwykłego czerwonego pryszcza z białą główką?
tak, opryszczka to takie skupisko bąbelków ropnych i jest bardzo bolesna, także nie idzie jej pomylić z pryszczem...jak przylozysz palec do opryszczki to czuć takie pulsowanie, a przy pryszczu tego nie ma...ja tak zawsze rozpoznawałam to cholerstwo, bo męcze się z tym kilka lat, zwłaszcza właśnie jesienią i zimą

Ja czasem czuję jakbym miała zakwasy w nogach :o jeśli chodzi o piersi, to już mało mnie bolały, a teraz od dwóch dni około, to strasznie nabrzmiały i znów bolą.

reklama
hahaha kiedyś musiało to nastąpić 🙈🙈🙈 moje bolą już od jakiegoś czasu, ale raz mocniej, raz słabiej za to ich wielkość się bardzo zwiększyła i z miseczki C przeszłam wczoraj na D 🙈🙈🙈😳😝 ...a co do nóg to mnie nie bolą, ale zaczęły mnie łapać w nocy skurcze w łydkach i to jest masakra...😩😭😭😭
Skurcze to najgorsze co może złapać, jeszcze do tego w nocy i znienacka :(

Do góry