JestemMama!
Fanka BB :)
..
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Drugie jest tzw połówkowe, które się robi między 20, a 21tc i wtedy już lekarz potwierdza płeć na 100%, a trzecie robi się około 32tc i ono nie jest obowiązkowe, a te dwa pierwsze, czyli prenatalne i połówkowe są obowiązkowePowiedzcie mi, USG prenatalne powtarza się w późniejszych tygodniach ciąży? Czy to teraz (11-13) jest najważniejsze? Bo czytam na stronie kliniki, że potem są jeszcze dwa takie badania. Już sama nie wiem.
Ufff... Przeleciałam prawie 20 stron żeby dokopać się do wieści od Ciebie. Musisz być twarda. Dzidzia na pewno będzie zdrowa ale tego co przeżyłas wczoraj żadna z nas nie jest w stanie sobie wyobrazić i nie może się porównywać. Myślę że pomysł z ponownym USG jest trafiony. Wynik krwi to jedno ale obraz mimo wszytko też jest ważny. A ten ostatnio był dobryHej dziewczyny,bardzo Wam dziękuję za te słowa otuchy❤ ja już się trochę uspokoiłam bo wczoraj przepłakałam cały wieczór. Przetłumaczyłam sobie że to tylko statystyka,mam siostrę która była 3 razy w ciąży już w późnym wieku i ten sam lekarz u którego byłam ja powiedział jej to samo co u mnie. Że wysokie ryzyko,że inne rzeczy itd. Ma 3 zdrowych dzieci i żałuje że robiła ten test. Umówiłam się jeszcze na usg dodatkowo na piątek do innego lekarza, którego ona mi poleciła. Myślicie że jak miałam usg w poniedziałek to mogę tak szybko zrobic drugie? Nie szkodzi dzidziusiowi? Jestem już dobrej myśli
Pogoda paskudna, leje, nic tylko pod kocykiem ☺
Dokładnie tak Kochana Wszystkie Maluchy urodzą się zdrowe Limit złych wydarzeń został już w naszej grupie wyczerpanyMonia nie napisałam tego w kontekście gniewu coś Ty! Na nikogo się nie złoszczę [emoji4][emoji4] ja też liczę że każdej z Nas urodzi się zdrowy piękny bobas , Wszystkim jak i sobie tutaj tego życzę [emoji7][emoji4] ja jestem człowiekiem który wybiega w przód i snuje bezsensowne scenariusze [emoji1751][emoji1751] na zapas... Nie potrzebnie się przy tym stresujac..... Ale już ochłonęłam czekam na wyniki pappa i wtedy będziemy się zastanawiać czy nifty czy amnio ale ta decyzję podjemiemy w domowym zaciszu tylko we dwoje bez forum i rodziny.
Taak! Mam dziś to samo! Chciałam przebrać ciuchy mojego synka, postalam przy tym pół godzinki i musiałam przerwać i brzuch tez dziś czuje... w ogóle zauważyłam, ze mam paskudne srody. Tydzień temu i dwa miałam okropna migrenę, wtedy Apap musiałam łykaćCześć dziewczyny czy Was też bolą plecy? Ja dzisiaj nie moge wyrobić...
To moja pierwsza ciąża i po prostu zawsze marzyłam o córceNajważniejsze, że wszystko w porządku ❤ Liczyłaś na dziewczynkę bo masz już chłopca, czy tak po prostu marzyłaś o warkoczykach i sukienusiach? Mi lekarz niby wywróżył dziewuszkę ale zaznaczył jednocześnie, że na tym etapie to jeszcze różnie może być U mnie w domu same chłopy
Ja jestem ostatnio bez siły i chęci na cokolwiek, i ciągle bym spała a do tego te plecyTaak! Mam dziś to samo! Chciałam przebrać ciuchy mojego synka, postalam przy tym pół godzinki i musiałam przerwać i brzuch tez dziś czuje... w ogóle zauważyłam, ze mam paskudne srody. Tydzień temu i dwa miałam okropna migrenę, wtedy Apap musiałam łykać
Ja miałam Was zapytać czy też bolą Was plecy oraz nogi? Bo u mnie jest z tym masakra, zwłaszcza w nocy jak się położę spać... A z ciekawostek to dziś skończyłam 13 tc i jestem w szoku bo zaczęły boleć mnie cycki Dopiero terazCześć dziewczyny czy Was też bolą plecy? Ja dzisiaj nie moge wyrobić...