reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Fajnie bo macie tak troszeczkę wiedzy na temat płci ja nie wiem nic...
Ale mam 6.10 u swojej gin może ona mnie zbada i zrobi usg to będzie tydzień różnicy 🤔
Ja teraz w sobotę mam wizyte kontrolna po miesiącu przerwy, siedzę jak na igłach i odliczam. Zaś w poniedziałek usg genetyczne - bedzie to 12+5 jestem ciekawa czy cos na tym etapie może być widać? W sensie kto tam siedzi hehe Ciekawe...

reklama
Hej dziewczyny,bardzo Wam dziękuję za te słowa otuchy❤ ja już się trochę uspokoiłam bo wczoraj przepłakałam cały wieczór. Przetłumaczyłam sobie że to tylko statystyka,mam siostrę która była 3 razy w ciąży już w późnym wieku i ten sam lekarz u którego byłam ja powiedział jej to samo co u mnie. Że wysokie ryzyko,że inne rzeczy itd. Ma 3 zdrowych dzieci i żałuje że robiła ten test. Umówiłam się jeszcze na usg dodatkowo na piątek do innego lekarza, którego ona mi poleciła. Myślicie że jak miałam usg w poniedziałek to mogę tak szybko zrobic drugie? Nie szkodzi dzidziusiowi? Jestem już dobrej myśli 🙂
Pogoda paskudna, leje, nic tylko pod kocykiem ☺
Cieszę się, że czujesz się lepiej ❤️ Jesteś bardzo mądrą kobietą. Dobrze, że masz innego lekarza z polecenia, zawsze warto się konsultować. Kolejne USG na pewno nie zaszkodzi Dzidziusiowi 😊 W pierwszej ciąży przy każdym pobycie w szpitalu robili mi usg codziennie i to był jedyny pozytyw tego leżenia 😄

Ja teraz w sobotę mam wizyte kontrolna po miesiącu przerwy, siedzę jak na igłach i odliczam. Zaś w poniedziałek usg genetyczne - bedzie to 12+5 jestem ciekawa czy cos na tym etapie może być widać? W sensie kto tam siedzi hehe Ciekawe...
Na pewno zależy jak dziecko sie ułoży bo moje tylko bokiem i w duszy wszystko miało 🙄

Ja właśnie wróciłam od mojej Pani ginekolog :) . Wszystko w porządku, następna wizyta wyznaczona na 26.10.
Zrobiła mi USG i wskazała , że na 80 % mamy chłopca (do potwierdzenia na późniejszych badaniach).
Tak bardzo liczyłam na dziewczynkę, a tutaj jednak chyba będzie facet no :p
Najważniejsze, że wszystko w porządku 😍❤️ Liczyłaś na dziewczynkę bo masz już chłopca, czy tak po prostu marzyłaś o warkoczykach i sukienusiach? Mi lekarz niby wywróżył dziewuszkę ale zaznaczył jednocześnie, że na tym etapie to jeszcze różnie może być 😂 U mnie w domu same chłopy 🙈

reklama
My też 300km od babć :)
U nas nasze małe tornado za dwa miesiące skończy dwa lata ;) chciałam go wysłać już gdzieś do żłobka czy coś, ale boje się teraz przeziębień, bo pewnie by chorował na początku, a okazało się, że nie przechodziłam cytomegalii i na bank świrowałabym na tym punkcie, że mi to ze żłobka przyniesie haha

A ile u Ciebie jest serduszko?
U mnie wczoraj 155 i właśnie się zastanawiałam na kogo to może wskazywać ;)
W chińskim powinno się patrzeć według skończonych lat? Jak Wy patrzycie na tabelki jeśli chodzi o wiek?
O, czyżby u Ciebie też szkrab listopad 2018? ;)

Do góry