reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Fajnie bo macie tak troszeczkę wiedzy na temat płci ja nie wiem nic...
Ale mam 6.10 u swojej gin może ona mnie zbada i zrobi usg to będzie tydzień różnicy 🤔
Ja teraz w sobotę mam wizyte kontrolna po miesiącu przerwy, siedzę jak na igłach i odliczam. Zaś w poniedziałek usg genetyczne - bedzie to 12+5 jestem ciekawa czy cos na tym etapie może być widać? W sensie kto tam siedzi hehe Ciekawe...

reklama
Hej dziewczyny,bardzo Wam dziękuję za te słowa otuchy❤ ja już się trochę uspokoiłam bo wczoraj przepłakałam cały wieczór. Przetłumaczyłam sobie że to tylko statystyka,mam siostrę która była 3 razy w ciąży już w późnym wieku i ten sam lekarz u którego byłam ja powiedział jej to samo co u mnie. Że wysokie ryzyko,że inne rzeczy itd. Ma 3 zdrowych dzieci i żałuje że robiła ten test. Umówiłam się jeszcze na usg dodatkowo na piątek do innego lekarza, którego ona mi poleciła. Myślicie że jak miałam usg w poniedziałek to mogę tak szybko zrobic drugie? Nie szkodzi dzidziusiowi? Jestem już dobrej myśli 🙂
Pogoda paskudna, leje, nic tylko pod kocykiem ☺
Cieszę się, że czujesz się lepiej ❤️ Jesteś bardzo mądrą kobietą. Dobrze, że masz innego lekarza z polecenia, zawsze warto się konsultować. Kolejne USG na pewno nie zaszkodzi Dzidziusiowi 😊 W pierwszej ciąży przy każdym pobycie w szpitalu robili mi usg codziennie i to był jedyny pozytyw tego leżenia 😄

Ja teraz w sobotę mam wizyte kontrolna po miesiącu przerwy, siedzę jak na igłach i odliczam. Zaś w poniedziałek usg genetyczne - bedzie to 12+5 jestem ciekawa czy cos na tym etapie może być widać? W sensie kto tam siedzi hehe Ciekawe...
Na pewno zależy jak dziecko sie ułoży bo moje tylko bokiem i w duszy wszystko miało 🙄

Ja właśnie wróciłam od mojej Pani ginekolog :) . Wszystko w porządku, następna wizyta wyznaczona na 26.10.
Zrobiła mi USG i wskazała , że na 80 % mamy chłopca (do potwierdzenia na późniejszych badaniach).
Tak bardzo liczyłam na dziewczynkę, a tutaj jednak chyba będzie facet no :p
Najważniejsze, że wszystko w porządku 😍❤️ Liczyłaś na dziewczynkę bo masz już chłopca, czy tak po prostu marzyłaś o warkoczykach i sukienusiach? Mi lekarz niby wywróżył dziewuszkę ale zaznaczył jednocześnie, że na tym etapie to jeszcze różnie może być 😂 U mnie w domu same chłopy 🙈

reklama
My też 300km od babć :)
U nas nasze małe tornado za dwa miesiące skończy dwa lata ;) chciałam go wysłać już gdzieś do żłobka czy coś, ale boje się teraz przeziębień, bo pewnie by chorował na początku, a okazało się, że nie przechodziłam cytomegalii i na bank świrowałabym na tym punkcie, że mi to ze żłobka przyniesie haha

A ile u Ciebie jest serduszko?
U mnie wczoraj 155 i właśnie się zastanawiałam na kogo to może wskazywać ;)
W chińskim powinno się patrzeć według skończonych lat? Jak Wy patrzycie na tabelki jeśli chodzi o wiek?
O, czyżby u Ciebie też szkrab listopad 2018? ;)

Do góry