reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
witaj, musisz leżeć i odpoczywać, bierzesz jakies leki?
Tak, Heparyna,Acard, Dupek,Luteina
Obstawiona jestem wszystkim co się da. Krwiak niby nie jest duży ale cały czas krew ;/ leki na rorzedzenie biorę ze względu na mutacje i poronienie zatrzymane w 11 tyg. Czasami zastanwiwm się czy to ciagle krwawienie nie jest spowodowane tymi lekami ale wiem ze odstawienie ich jest równie ryzykowne.
Eh będzie co ma być.

@Kamiśka :) - raczej dopiero po drugich badaniach prenatalnych możesz mieć wykryte wady, które nadają się do leczenia w okresie ciąży. Pierwsze są raczej nakierunkowane na schorzenia genetyczne.

@Marchewa10! - ktoś kontroluje to krwawienie? Bo ja mam krwiaka i lekarz kazał przy najmniejszym krwawieniu do szpitala jechać.
Musiałbym z tego szpitala nie wychodzić ;D a tak serio to nie ma sensu z tym jeździć mogłabym sobie bardziej zaszkodzić. Leków więcej niż mam teraz nie dostanę. Wiadomo ze jak się zacznie jakiś krwotok ze skrzepami to pojadę, ale dopóki to wyglada tak jak wyglada to mam siedzieć w domu.

Tak, Heparyna,Acard, Dupek,Luteina
Obstawiona jestem wszystkim co się da. Krwiak niby nie jest duży ale cały czas krew ;/ leki na rorzedzenie biorę ze względu na mutacje i poronienie zatrzymane w 11 tyg. Czasami zastanwiwm się czy to ciagle krwawienie nie jest spowodowane tymi lekami ale wiem ze odstawienie ich jest równie ryzykowne.
Eh będzie co ma być.
Kochana nie martw się wszystko będzie dobrze. Leki masz, odpoczywaj, leż spokojnie. 😊

Dziewczyny jakie bierzecie suplementy/witaminy na tym etapie ?

Ja biorę tylko codziennie kwas foliowy i kwasy omega... i kilka osób na mnie bardzo naskoczyło, że nie biorę zestawów witamin dla kobiet w ciąży.. jak to jest u Was ?

Dziewczyny jakie bierzecie suplementy/witaminy na tym etapie ?

Ja biorę tylko codziennie kwas foliowy i kwasy omega... i kilka osób na mnie bardzo naskoczyło, że nie biorę zestawów witamin dla kobiet w ciąży.. jak to jest u Was ?
Ja cały pierwszy trymestr w tej i poprzedniej ciąży brałam tylko kwas foliowy - zgodnie z zaleceniem lekarza. Od drugiego trymestru zacznę suplementować witaminy dla ciężarnych ale to nie tak że muszę ale poprostu lepiej, bezpieczniej się z tym czuję. Myślę że to wszystko zależy od kobiety - jej diety, objawów, nawyków, wyników badań itd

reklama
Do góry