reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
To zapisz się na najbliższy wolny termin, pozniej też musimy taki duży pakiet zrobić, szczerze - tyle płacimy na składki, że zwyczajnie warto z tego skorzystać, do lekarza przecież i tak najczęściej chodzimy prywatnie bo najszybciej
Wiem ale jak mam tam iść albo dzwonić to mnie krew zalewa.. Mój płaci.. Niech mam coś z tego że siedzi w tej NL.

@Kamiśka :) nie mówi się łatwo. Z pierwszą córką, na połówkowym dowiedziałam się, że przestała rosnąć, zatrzymała się. Wyszłam z gabinetu oczywiście swoje przepłakałam. Ale zaraz wzięłam się w garść i szłam do przodu. Każde badanie można powtórzyć. Za tydzień, dwa. Wiem, że jest ciężko, ale załamywanie się też nic nie da. Coby sie nie działo i jakby się nie działo, to kochamy te dzieci od pierwszego dnia ich poczęcia. I każda jedna decyzja, zła informacja nas przeraża, dołuje. Grunt to zachować trzeźwość umysłu, bo nic nam nie da załamywanie.
A ja wierzę, że wszystko będzie dobrze! 😘

Ja też tak właśnie chciałam zrobić, tylko chciałam później wziąć wyniki dla mojej Pani Doktor(prywatnie). Ale powiedzieli mi że nie mogę ich sobie zabrać, bo wyniki bezpośrednio z laboratorium idą do przychodni (NFZ) i ma je do wglądu tylko lekarz, który może je omówić ze mną na wizycie. Więc rezygnowałam, bo nie chce chodzić do dwóch lekarzy jednocześnie, skoro i tak badania musiałam prywatnie wszystkie sama zrobić.
moje ida do lekarza, ale ja moge sobie pobrać online

Wiecie, a ja dalej siedzę i myślę czy robić to USG prenatalne czy nie. Mąż mówi, że jak mam być spokojna to mam się umawiać, a ja dalej nie wiem? Z jednej strony chcę, z drugiej nie, a czas powoli się kończy. Martwię się też trochę czy dam radę w samochodzie tyle wysiedzieć, bo to aż 80km w jedną stronę. Ostatnio 60km ledwo dałam radę, a potem całe popołudnie do wieczora spędziłam na 🤮.
Jesli się zastanawiasz, to USG warto, nad pappa sama się zastanawiam, bo wiem jaka pani genetyk bedzie mnie obliczać, wiek, choroby, leki ...

reklama
Dziewczyny! Ja już po [emoji854]
Jestem zakochana, rączki, paluszki wszystko na miejscu [emoji173]
Nie wiem kto mieszka, bo wiercipięta , ale lekarz stwierdził, że na usg nie widzi nic niepokojącego [emoji85][emoji3059]
Wyniki z Pappy w piątek, jak będzie coś źle to będzie dzwonił [emoji110]
20200930_114403.jpeg

Do góry