reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

U mnie z chińskiego dziewczynka z bicia też ale mocz ph chłopiec... Chociaż mi chiński przy poprzednich źle wskaxal🤪
Mi przy synu też, chiński wskazywał na dziewczynke, więc w niego nie wierze, a moczu nie mam bo nie badałam 🤷🏼‍♀️zostaje mi przeczucie które miesza mi w głowie 🤣 e tam od początku czułam dziewczynke i tak myślę, zobaczymy za parę miesięcy 🤣oczywiście tak sobie swiruje z tą płcią, najważniejsze aby zdrowe..

reklama
Znam to doskonałe, my też jesteśmy zdani sami na siebie, jego rodzice 300km raz na parę miesiecy, ja nie utrzymuje z rodziną kontaktu..tez mam takie myśli, młody dał mi wczoraj takie show że się popłakałam, no poprostu nie wiem jak do niego dotrzeć, wysiadam przy nim, i sobie pomyślałam a jak jeszcze będzie drugie? To jeszcze bardziej się popłakałam.. Chyba tak mi hormony wariują że szok.. Wczoraj nawet pomyślałam że gdyby mały był taki nieznośny w okresie kiedy się staraliśmy to bym zrezygnowała z drugiego.. A ty w jakim wieku masz dzieciątko?

Leee z chińskiego chłopiec 😭🤣
Według bicia serduszka może być dziewczynka
Trudno, cierpliwosc ważna lekcja 🤣🤷🏼‍♀️

My też 300km od babć :)
U nas nasze małe tornado za dwa miesiące skończy dwa lata ;) chciałam go wysłać już gdzieś do żłobka czy coś, ale boje się teraz przeziębień, bo pewnie by chorował na początku, a okazało się, że nie przechodziłam cytomegalii i na bank świrowałabym na tym punkcie, że mi to ze żłobka przyniesie haha

A ile u Ciebie jest serduszko?
U mnie wczoraj 155 i właśnie się zastanawiałam na kogo to może wskazywać ;)
W chińskim powinno się patrzeć według skończonych lat? Jak Wy patrzycie na tabelki jeśli chodzi o wiek?

Orany, byłam rano na badaniu krwi, jutro mam wizytę. Mój mężczyzna powiedział Młodemu dzisiaj rano, że ma iść babci powiedzieć, że będzie starszym bratem 😂. Powiedział, alr babcia jeszcze nie wyłoniła się z pokoju i mam takiego stresa, że lepiej nie mówić xD

My też 300km od babć :)
U nas nasze małe tornado za dwa miesiące skończy dwa lata ;) chciałam go wysłać już gdzieś do żłobka czy coś, ale boje się teraz przeziębień, bo pewnie by chorował na początku, a okazało się, że nie przechodziłam cytomegalii i na bank świrowałabym na tym punkcie, że mi to ze żłobka przyniesie haha

A ile u Ciebie jest serduszko?
U mnie wczoraj 155 i właśnie się zastanawiałam na kogo to może wskazywać ;)
W chińskim powinno się patrzeć według skończonych lat? Jak Wy patrzycie na tabelki jeśli chodzi o wiek?
Serduszko było 175 był to 11tydzien a teraz dopiero mam 12.10 i też tylko detektorem bez usg, ja chiński to patrzalam na każdy możliwy sposób, i tak mi chłopiec wychodzi no przeznaczenie 🤣🤷🏼‍♀️a ty wiesz co masz? Który tydzień jesteś?

U nas nie ma mowy na zlobek dostaliśmy odmowę z dofinansowania, byśmy musieli płacić całość sami a to nie możliwe, więc też musi siedzieć jeszcze ze mną 🤦‍♀️mój też dwa latka w październiku

Słuchajcie, wiadomo że jak dostajemy zły wynik testu to zaczynamy się stresować, ale przecież nawet stosunek 1:100 nie oznacza że to właśnie któraś z was będzie tym jednym przypadkiem! Dlatego denerwują mnie takie statystyki, które wpędzają w niepotrzebny stres.
Moja przyjaciółka po pappa dostała kopertę z wynikami oznaczonymi czerwonymi wykrzyknikami bo wyszły jej bardzo złe. Poszła na amniopunkcję i co? 100% zdrowa dziewczynka! I taka też się urodziła :)
Z kolei inna koleżanka nie miała tyle szczęścia... po złych wynikach pappa skierowali ją na amniopunkcję i ... poroniła (bo pamiętajcie, że przy amniopunkcji zwiększa się prawdopodobieństwo poronienia). I co się okazało?!! Że poroniła 100% zdrowego chłopca!!!! 🤯
Także dziewczyny, głowa do góry! Ja wierze, że każda z nas będzie miała zdrowe dzieciaczki 🤩 zobaczcie jak mały odsetek na świecie rodzi się chorych dzieci, a ile jest zdrowych... jestem przekonana, że te wszystkie zdrowe będą u nas ❤️

reklama
Cześć Mamusie,
ja zasypiam około 2:00, a później kilka pobudek na siusiu... W ogóle jakoś mi niewygodnie gdy się kładę, bolą mnie nogi, plecy, wiercę się i takie to spanie 🤷‍♀️
Po wczorajszym dniu naprawdę cieszę się, że nie musiałam robić testu pappa.
Oczywiście przed samym zaśnięciem zjadłam pół czekolady 🙈 Czego bym nie zjadła to i tak czuję nieprzyjemne ssanie, które ustępuje dopiero po zjedzeniu czegoś słodkiego 😂
Dobrego i spokojnego dnia 😘

Do góry