reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Z tego co czytałam to tak, ale piszą, że czasami robią dopochwowo. Nie wiem ile w tym prawdy, to moje pierwsze więc nie mam doświadczenia. [emoji854]
Musiałyby się wypowiedzieć dziewczyny, które już mają za sobą :)
No właśnie, a prenatalne jest już przez brzuszek prawda?
Nie miałam jeszcze usg przez brzuch, ale to będzie dziwne uczucie [emoji16][emoji16]

reklama
Z kolei nasz autorytet czyli Mamaginekolog pisze ze sama badanie USG to 80procent a test Pappa zwieksza czułość badania do 95procent oczywiście w połączeniu z badaniem USG i ze właśnie test Pappa jest zalecany tam gdzie usg wyszło prawidłowo bo jak wyszło źle to pappa juz nic nie da. Dodała też że nie zalecanie przez lekarzy Badania Pappa dlatego że USG wyszło dobrze jest błędem lekarzy Mamaginekolog
Ja nie jestem ani za ani przeciw ale mam do niej zaufanie więc robię Pappa dla świętego spokoju (mam nadzieję).
Mi lekarz zasugerował ten test, ale to była moja osobista decyzja, że tego testu nie robię, bo dla mnie czekanie na te wyniki to za duży stres i myślę, że czułabym, że coś jest nie tak albo może być. W pierwszej ciąży też nie robiłam tego testu, bo też czułam, że wszystko jest dobrze i synek jest zdrowy, także zaufałam swojej intuicji i tyle

No właśnie, a prenatalne jest już przez brzuszek prawda?
Nie miałam jeszcze usg przez brzuch, ale to będzie dziwne uczucie 😁😁
Ja miałam przez brzuch i Dziewczyny tutaj już o tym pisały, ale byłam tak zakręcona, że gdy lekarz z marszu kazał się położyć na leżance spojrzałam na niego jakby mówił do mnie po chińsku 🙈

Dziewczyny ! Jesteśmy po drugim badaniu prenatalnym , aż nam ulżyło . Oczywiście u innego lekarza , civis vita torun osobiście nie polecam . Po usg nic nie wskazuje zeby było coś nie tak , pani doktor omówiła ze mną na spokojnie wszystko , ze na te prawdopodobieństwo to mogły wpłynąć moje nerwy, oraz problemy z tarczyca dlatego to dało taki wynik , i amniopunkcję tez powiedziała ze się wykonuje przy 1:50 i zdziwiona była,ze lekarz mi nie zaproponował nieinwazyjnych tylko od razu amnio . Dziewczyny kamień z serca ❤️❤️ Aaaa i 80 % dziewczynka 😇😇
Noooo właśnie mądra decyzja weryfikacja badania!!! Gratuluję Córci ❤❤❤! Wspaniała wiadomość!! ❤😘😍

reklama
Do góry