reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

@Martxx1 o jeden dzień wyprzedzasz mnie ze wszystkim, Ty dziś badania ja jutro, Ty prenatalne 20 ja 21 - więc jak zaczniesz rodzić w kwietniu to masz obowiązek mnie poinformować od razu!! :D

U nas w ogóle jest śmieszna sytuacja, bo siostra mojego męża planuje ślub na weekend majowy i dowiedzieliśmy się o tym dzień przed pozytywnym testem ciążowym i tak myślę, czy 2 dni po terminie będę w stanie się ruszać i jechać gdziekolwiek 😂 Najbardziej mi żal pysznego jedzenia, bo kolejny raz mnie ominie wizyta w tym hotelu, a jedzenie mają super - każę mężowi mnie tam zabrać! o!

reklama
Tak swoją droga dziewczyny zastanawiam się gdyby był chłopiec, co do imienia bo mi niestety nic się nie podoba, oprócz Ignasia, ale mój się nie chce zgodzić na Ignacego 😅 Myśle czy nie zrobić niespodzianki mojemu i nie zgodzić się na Pawełka. Sam ma tak na drugie i jego ś.p dziadek miał tak na imię i wiem, ze chciałby Pawełka, ale nic nie mówi bo wie, ze mi tak srednio pasuje😁 Może się przekonam. Sama jestem ciekawa kto tam mieszka, bo zdania są podzielone, moja przyszła teściowa mówi, ze chłopak bo promienieje tak samo mówi mój partner, a znowu moja mama, ze dziewczynka bo ona to czuje 😅 Ja znowu wydaje mi się, ze zdecydowanie brzydne i przybieram 😒 Cera brzydka i szara, a nigdy z tym problemu nie miałam. 😁 Sama jestem bardzo ciekawa 😍
Paweł bardzo ładne imię :)

Ja na mojego też narzekać absolutnie nie mogę 🤗 jest bardzo przejęty moją ciąża, bardzo dba o mnie (bardziej niż ja o siebie samą 🤪), przejął praktycznie wszystkie obowiązki domowe, łącznie z gotowaniem, mimo że wcześniej od gotowania w 90% byłam ja, a w prezencie kupił nam robota sprzątającego, żeby też odciążył mnie od sprzątania i mycia podłóg 🤣
Jak za dużo biorę na siebie to na mnie krzyczy, że mam się położyć i odpocząć, gania mnie żebym wcześnie chodziła spać 🤗 ale to urocze ❤️
Ciekawe jak będzie jak się urodzi nasze maleństwo, bo to pierwsze nasze dzieciątko, także nie mam doświadczenia w tym, ale jestem ciekawa jak się sprawdzi w roli tatusia, choć patrząc na jego charakter myśle, że będzie wspaniałym tatusiem 😍

Ja mojego dziś zapytałam, w którym dniu ciąży jesteśmy i odpowiedział bez zastanowienia, niemal co do minuty 😁 Nawet ja się muszę chwilę zastanowić 🤣

Dzięki piękne za taka otwartość😘😘😘!!!
Wierzę, że on też jako ojciec złapie i dojdzie do tego, że ma naprawdę Dziecko ❤!
Haha no mina tesciowej będzie klasyk = niezadowolenie, bo to ona jest pepkem swiata, ale już nie dla mnie! Zaraz padnie pytanie jak Ty (nie Wy) sobie poradzisz!
Ale fakt satysfakcję będę miała!!! 😜
Nie ma za co :) widzisz ja z jednej strony miałam mega pretensje do mojego męża, że tak mnie samą zostawia, ale z czasem dotarło do mnie, że on chyba przed pojawieniem się naszego syna na świecie potrzebował się "wyszaleć" póki jeszcze miał na to czas...ja tego nie potrzebowałam, żyłam wręcz ciążą i tym maleństwem we mnie, bo dziecko i rodzina to było moje marzenie :) poza tym miałam też na głowie przygotowania do ślubu, bo my znamy się bardzo krótko, po miesiącu związku ja zaszłam w ciążę, po kolejnym miesiącu mąż mi się oświadczył, a po kolejnych 3 msc wzięliśmy ślub 🙈🙈🙈😁😍❤ po prostu jak to się mówi "to było to" i my o tym wiedzieliśmy od samego początku jak tylko siebie zobaczyliśmy :D nie wiedziałam jakim będzie ojcem, chociaż czułam gdzieś w środku, że dobrym i się nie pomyliłam, dlatego zdecydowałam się na drugie dziecko, bo wiem, że przy całym wachlarzu jego wad jest mnóstwo zalet i wiem, że on wszystko co robi to robi dla nas, nawet jak czasem się z jakąś jego decyzja nie zgadzam :) :p
Jestem wdzięczna, że ze mną wytrzymuje, bo ja mam straszny charakter i potrafię bardzo dać w kość...🙄🙄😳
U Twojego męża też przyjdzie czas na to, że będzie wolał spędzać czas z wami zamiast z mamą, zobaczysz ;)

Ale po czym? Naprawdę coś widzicie? Ja wczoraj tyle szukalam tych nubow i wgl żeby coś znaleźć u siebie na usg że szok, ja chyba nie wytrzymam do polowkowego 🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️ teeez chce już wiedzieć 😭😭
A ja się jakoś nie zastanawiam co tam jest...
Ale widząc że jest nieśmiałe to może dziewczynka faktycznie 😛

reklama
U nas prawdopodobieństwo wyszło 1:266 T21:(
Wydaje się się duże, ale czemu akurat Ty masz być tą jedną z 266? Ja ze względu na wiek mam prawdopodobieństwo 1:46 a w Harmony wyszło, że ryzyko niskie. Nigdy nie wiadomo. Na pewno warto zrobić dodatkowe badania, ale nie ma się co zamartwiać. Wszystko będzie dobrze 😘

Do góry