reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Hej. Leżę w łóżku mimo, że jest dopiero 20, ale nie mam już siły. Byliśmy w sklepach szukać lamp i jechałam w sumie nastawiona ma jeden typ, ale nie kupiliśmy jednak nic. Nie potrafię kupować lamp. Macie może pojęcie jak w domu świecą te przezroczyste żarówki takie lekko brązowe? Bo mam wrażenie ze to mało światła daje. W sklepie bylo miejsce z lampami i było dość ciemno jak na tyle lamp. A na ekspozycjach nad tymi lampami świeciły jeszcze takie normalne sklepowe, więc to już w ogóle myliło.

Poza tym poszliśmy do restauracji na obiad i tak się najadlam, ze do tej pory mnie trzyma. Ale dobre było :-)

One czysto dekoracyjne. Dają bardzo mało światła. Raczej taka klimatyczna lampeczka wieczorem.

A ja śmieję się ze swojej głupoty 😂 coś mi tam bulgocze w brzuchu. A mój umysł twierdzi, że to napewno nie flaki, tylko dziecko 😂😂 napewno 😂 tak wcześnie nie ma na to szans, ale potęga szalonego umysłu działa 😂

reklama
Hej dziewczyny 🙂, chciałam się przywitać i dołączyć do grupy kwietniowych mam :D 🖐. To moja pierwsza ciąża. Termin mam wyznaczony na 03.04.2021 r. (aktualnie 13+2). W tym tygodniu miałam USG prenatalne - jak na razie wszystko w porządku 🙂.

Załączniki

• usg.jpg
    usg.jpg
    44,5 KB · Wyświetleń: 65
Hej dziewczyny 🙂, chciałam się przywitać i dołączyć do grupy kwietniowych mam :D 🖐. To moja pierwsza ciąża. Termin mam wyznaczony na 03.04.2021 r. (aktualnie 13+2). W tym tygodniu miałam USG prenatalne - jak na razie wszystko w porządku 🙂.
Halo halo a to sie długo ukrywałaś 😉!
Gratulacje ❤ i witamy serdecznie😃😃😃!!! U mnie dziś też 13+2 i też miałam pierwotny termin 02.04.2021, ale po prenatalnych jest 30.03, wskazali Ci taki nowy, czy to ciągle pierwotny?

Halo halo a to sie długo ukrywałaś 😉!
Gratulacje ❤ i witamy serdecznie😃😃😃!!! U mnie dziś też 13+2 i też miałam pierwotny termin 02.04.2021, ale po prenatalnych jest 30.03, wskazali Ci taki nowy, czy to ciągle pierwotny?
Wskazali mi dokładnie taki sam termin co Tobie - według USG 30.03 :) , a według miesiączki 03.04 :)

Hej. Leżę w łóżku mimo, że jest dopiero 20, ale nie mam już siły. Byliśmy w sklepach szukać lamp i jechałam w sumie nastawiona ma jeden typ, ale nie kupiliśmy jednak nic. Nie potrafię kupować lamp. Macie może pojęcie jak w domu świecą te przezroczyste żarówki takie lekko brązowe? Bo mam wrażenie ze to mało światła daje. W sklepie bylo miejsce z lampami i było dość ciemno jak na tyle lamp. A na ekspozycjach nad tymi lampami świeciły jeszcze takie normalne sklepowe, więc to już w ogóle myliło.

Poza tym poszliśmy do restauracji na obiad i tak się najadlam, ze do tej pory mnie trzyma. Ale dobre było :-)

Dokładnie @Dorota991 dobrze napsiala, te żarówki maja funkcje dekoracyjna i daja bardzo malo światla, takie cos jak świeczk!
Ja lubie ledowe cieple światło takie, żarówki płomień, ale bez tej ceramicznej podstawy. 💡😉

No to tocka w tocke ❤! Super!!!
Odzywaj się co u Ciebie i może zdradzisz nam skąd piszesz 😉? Ja Wawa 😃!
Też Warszawa :D Tak jak wspomniałam to moja pierwsza ciąża i jak na razie przechodzę ją zaskakująco dobrze bo obyło się w zasadzie bez wymiotów i przykrych dolegliwości (nie licząc wzdętego brzucha).
A powiedz mi robiłaś może przy okazji USG prenatalnego test Papp-a ? Ja się zdecydowałam chociaż teraz się zastanawiam czy dobrze zrobiłam bo widziałam na innych wątkach, że wyniki potrafią nieźle namieszać w głowie :/

Witamy ☺️👋 Mamy bardzo podobny termin. Ja dziś 13+ 2 🙂Też pierwsza ciąża i do tego baaaardzo późna, ale na razie wszystko ok 🙂

reklama
Też Warszawa :D Tak jak wspomniałam to moja pierwsza ciąża i jak na razie przechodzę ją zaskakująco dobrze bo obyło się w zasadzie bez wymiotów i przykrych dolegliwości (nie licząc wzdętego brzucha).
A powiedz mi robiłaś może przy okazji USG prenatalnego test Papp-a ? Ja się zdecydowałam chociaż teraz się zastanawiam czy dobrze zrobiłam bo widziałam na innych wątkach, że wyniki potrafią nieźle namieszać w głowie :/
Oop wspaniale, to cieszę się na Twoją tu obecność😃!!!
To moja 2.ciąza, taka docelowa (1.w kwietniu stracona).
TaK tak ja badania prenatalne robiłam na Karowej, w tym pappa i w moim przypadku badania przesuneły ryzyko na niewielkie z np. 1:177 do 1:2597, czy z 1:1334 do 1:20000,.dlatego nie martw sie 👍😃.
Ja tez bez wymiotow, mialam mdłości z głodu, ale teraz juz nie, obecnie tylko wzdęcia 😉. Najbliższe USG 06.10, zatem czekamy❤!

Do góry