reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Hej. Leżę w łóżku mimo, że jest dopiero 20, ale nie mam już siły. Byliśmy w sklepach szukać lamp i jechałam w sumie nastawiona ma jeden typ, ale nie kupiliśmy jednak nic. Nie potrafię kupować lamp. Macie może pojęcie jak w domu świecą te przezroczyste żarówki takie lekko brązowe? Bo mam wrażenie ze to mało światła daje. W sklepie bylo miejsce z lampami i było dość ciemno jak na tyle lamp. A na ekspozycjach nad tymi lampami świeciły jeszcze takie normalne sklepowe, więc to już w ogóle myliło.

Poza tym poszliśmy do restauracji na obiad i tak się najadlam, ze do tej pory mnie trzyma. Ale dobre było :-)

One czysto dekoracyjne. Dają bardzo mało światła. Raczej taka klimatyczna lampeczka wieczorem.

A ja śmieję się ze swojej głupoty 😂 coś mi tam bulgocze w brzuchu. A mój umysł twierdzi, że to napewno nie flaki, tylko dziecko 😂😂 napewno 😂 tak wcześnie nie ma na to szans, ale potęga szalonego umysłu działa 😂

reklama
Hej dziewczyny 🙂, chciałam się przywitać i dołączyć do grupy kwietniowych mam :D 🖐. To moja pierwsza ciąża. Termin mam wyznaczony na 03.04.2021 r. (aktualnie 13+2). W tym tygodniu miałam USG prenatalne - jak na razie wszystko w porządku 🙂.

Załączniki

• usg.jpg
    usg.jpg
    44,5 KB · Wyświetleń: 70
Hej dziewczyny 🙂, chciałam się przywitać i dołączyć do grupy kwietniowych mam :D 🖐. To moja pierwsza ciąża. Termin mam wyznaczony na 03.04.2021 r. (aktualnie 13+2). W tym tygodniu miałam USG prenatalne - jak na razie wszystko w porządku 🙂.
Halo halo a to sie długo ukrywałaś 😉!
Gratulacje ❤ i witamy serdecznie😃😃😃!!! U mnie dziś też 13+2 i też miałam pierwotny termin 02.04.2021, ale po prenatalnych jest 30.03, wskazali Ci taki nowy, czy to ciągle pierwotny?

Halo halo a to sie długo ukrywałaś 😉!
Gratulacje ❤ i witamy serdecznie😃😃😃!!! U mnie dziś też 13+2 i też miałam pierwotny termin 02.04.2021, ale po prenatalnych jest 30.03, wskazali Ci taki nowy, czy to ciągle pierwotny?
Wskazali mi dokładnie taki sam termin co Tobie - według USG 30.03 :) , a według miesiączki 03.04 :)

Hej. Leżę w łóżku mimo, że jest dopiero 20, ale nie mam już siły. Byliśmy w sklepach szukać lamp i jechałam w sumie nastawiona ma jeden typ, ale nie kupiliśmy jednak nic. Nie potrafię kupować lamp. Macie może pojęcie jak w domu świecą te przezroczyste żarówki takie lekko brązowe? Bo mam wrażenie ze to mało światła daje. W sklepie bylo miejsce z lampami i było dość ciemno jak na tyle lamp. A na ekspozycjach nad tymi lampami świeciły jeszcze takie normalne sklepowe, więc to już w ogóle myliło.

Poza tym poszliśmy do restauracji na obiad i tak się najadlam, ze do tej pory mnie trzyma. Ale dobre było :-)

Dokładnie @Dorota991 dobrze napsiala, te żarówki maja funkcje dekoracyjna i daja bardzo malo światla, takie cos jak świeczk!
Ja lubie ledowe cieple światło takie, żarówki płomień, ale bez tej ceramicznej podstawy. 💡😉

No to tocka w tocke ❤! Super!!!
Odzywaj się co u Ciebie i może zdradzisz nam skąd piszesz 😉? Ja Wawa 😃!
Też Warszawa :D Tak jak wspomniałam to moja pierwsza ciąża i jak na razie przechodzę ją zaskakująco dobrze bo obyło się w zasadzie bez wymiotów i przykrych dolegliwości (nie licząc wzdętego brzucha).
A powiedz mi robiłaś może przy okazji USG prenatalnego test Papp-a ? Ja się zdecydowałam chociaż teraz się zastanawiam czy dobrze zrobiłam bo widziałam na innych wątkach, że wyniki potrafią nieźle namieszać w głowie :/

Witamy ☺️👋 Mamy bardzo podobny termin. Ja dziś 13+ 2 🙂Też pierwsza ciąża i do tego baaaardzo późna, ale na razie wszystko ok 🙂

reklama
Też Warszawa :D Tak jak wspomniałam to moja pierwsza ciąża i jak na razie przechodzę ją zaskakująco dobrze bo obyło się w zasadzie bez wymiotów i przykrych dolegliwości (nie licząc wzdętego brzucha).
A powiedz mi robiłaś może przy okazji USG prenatalnego test Papp-a ? Ja się zdecydowałam chociaż teraz się zastanawiam czy dobrze zrobiłam bo widziałam na innych wątkach, że wyniki potrafią nieźle namieszać w głowie :/
Oop wspaniale, to cieszę się na Twoją tu obecność😃!!!
To moja 2.ciąza, taka docelowa (1.w kwietniu stracona).
TaK tak ja badania prenatalne robiłam na Karowej, w tym pappa i w moim przypadku badania przesuneły ryzyko na niewielkie z np. 1:177 do 1:2597, czy z 1:1334 do 1:20000,.dlatego nie martw sie 👍😃.
Ja tez bez wymiotow, mialam mdłości z głodu, ale teraz juz nie, obecnie tylko wzdęcia 😉. Najbliższe USG 06.10, zatem czekamy❤!

Do góry