reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
No i po takich wypowiedziach czuje się jakoś pewniej, chociaz wszyscy dookoła mówią mi to samo ;)
Ja w pierwszej ciąży też bardzo się stresowałam brakiem objawów , co wizyta męczyłam o to moją ginekolog a ona tylko powtarzała że tylko się cieszyć. Teraz dopiero podchodzę do tego na luzie i umiem się tym cieszyć.

Ja z kolei czytam z zazdrością, że już jesteście po prenatalnych, nawet płeć znacie, a ja dopiero zastanawiam się do jakiego lekarza się zapisać na badania 🧐 u mnie dopiero 9 tc + 5 dni. W czwartek byłam u lekarza i slyszałam serducho 🥰 przy okazji lekarz wykonał mi cytologie, czystość, dostałam skierowanie na USG piersi.

Hej dziewczyny, ja was wczoraj czytałam ale jakoś nie miałam weny do pisania, zresztą intensywny rodzinny dzień.
Ja wczoraj zaczęłam 13tydzien z wymiotami, nie wiem kiedy to się skończy 🤔 mi połówkowe wyjdzie gdzieś na połowę listopada więc dopiero wtedy dowiem się jaka płeć 🤔idzie jesień na noc mamy okna już pozamykane i co za tym idzie nosy zapchane, czy któraś z was ma nawilżacz powietrza? Czy takie coś naprawdę się sprawdza w sypialni? Chciałabym zainwestować ale boję się rozczarowania, jeśli która ma to proszę o opinię
Mhhm my dzisiaj na obiad polędwiczki w sosie kurkowym z ziemniaczkami, mój robi, więc leżę i czekam na ten obiadek 😍😍, 😋, a wczoraj byliśmy na mieście i na pizzy to tylko jeden kawałek zjadłam bo mi nie smakowała 🤢wybredne to moje dziecko tam jest, mam nadzieję że po porodzie takie nie będzie 🤦‍♀️
Tez sie chetnie dowiem co do nawilzacza,my mamy odwilzacz powietrza w sypialni bo w uk duza wilgoc jest,i do tego mamy taka mala extra lazienke w sypialni i jestem w szoku ile tej wody to sciaga

To moja pierwsza ciaza, może dlatego tak schizuje :)
Rozumiem Cię ale postaraj się wyluzować, badania wychodzą ok, żadnych bóli, krwawień, plamień itd. Niedługo wszystkie kwietniówki wejdą w złoty okres ciąży i nie będą się już tak bidulki męczyły a i Ty się uspokoisz bo nie będziesz wtedy "jedyną" bezobjawowom😉

Ja w pierwszej ciąży też bardzo się stresowałam brakiem objawów , co wizyta męczyłam o to moją ginekolog a ona tylko powtarzała że tylko się cieszyć. Teraz dopiero podchodzę do tego na luzie i umiem się tym cieszyć.
Ja w pierwszej ciąży objawów brak, tylko lekkie bóle okresowe. W drugiej ciąży senność i zmęczenie przez może 2 tygodnie. Głupia mówiłam jak super znoszę ciąże. Teraz to tragedia, od 6 tygodnia mdłości i wymioty jakbym tam trojaczki miała. Dzisiaj równe 10+0 i końca nie widać wiec ciesz się brakiem objawów a nie stresuj.

Tez sie chetnie dowiem co do nawilzacza,my mamy odwilzacz powietrza w sypialni bo w uk duza wilgoc jest,i do tego mamy taka mala extra lazienke w sypialni i jestem w szoku ile tej wody to sciaga
Ja mam nawilżacz Vicks. Pulmonolog kazał kupić do pokoju córki bo kaszlala po nocach miesiącami. U nas jest bardzo gorąco i wilgotno (sauna) ale przez ciągła klime w domu jest sucho. Nie wiem czy podziałało to czy sterydy wziewne czy jej samo przeszło. Ale bardzo fajnie nawilzalo i można te olejki vicks dodawać żeby się lepiej dziecku oddychało.

Tak, bylam ponad 3 tygodnie temu :)
Rozumiem Cie, ja bylam w czwartek na USG, Dzidzia ❤ zdrowa.I po wczorajszych zakupach i plamieniu juz czuje się taka jakas wystraszona, a u mnie to 13+2.
Obiad zjadlam bez entuzjazmu. Od wczoraj kluje mnie po lewej sronie, wierzę że wszystko jest dobrze, ale do kolejnego USG 9 dni. Co poradzić, że się martwimy.
Dobrego popołudnia 😘!

reklama
Do góry