reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Ja dzisiaj prawie zeszłam w sklepie. Pojechałam bo wymyśliłam śniadanie a brakowało mi czegoś i jak już kończyłam to tak mi słabo było i mroczki jakieś. Jak doszłam do samochodu to rozłożyłam siedzenie i leżałam na tym parkingu tak chyba z 20 minut pijąc sok zanim doszłam do siebie na tyle żeby jechać do domu. Dobrze ze dzieci były w domu bo by się wystraszyły. Na męża mam focha bo polazł na siłownie i nawet tel nie odebrał zaraz jak dzwoniłam się wyżalić.
Ja wtedy jem coś słodkiego i jest lepiej.
Dla mnie spanie jest najwazniejsze i rzadko wstaje w nocy siusiu. Chyba dzidzius bedzie przesypial cale noce w takim razie😅 byłoby super bo syn budził się przez 16miesięcy raz lub dwa razy.
Spać nie mogę bo mój mąż chrapie! Charczy jak dzik z przemęczenia. Chce szybko skończyć to co ma do zrobienia i pracuje po 12h. Przychodzi do domu padnięty i potrafi chrapać pół nocy. Ostatnio jak go budziłam co chwile żeby przestał to się obraził i spał prawie tydzień w salonie. Wrócił i zaś chrapie. Modle się żeby nie poddusić go poduszką😂😂
Macie pomysł na szybki obiad, który łatwo przygrzać? My jemy obiad o 15 a mąż o 19 i już mi brakuje pomysłów😅
Moj też chrapie, tylko to bardziej wtedy przypomina orangutana, któremu nogę żywcem ucinają 🤦‍♀️ wtedy dziobie go w bok i przekłada się na prawy bok i przestaje 🤣

reklama
Ja wtedy jem coś słodkiego i jest lepiej.

Moj też chrapie, tylko to bardziej wtedy przypomina orangutana, któremu nogę żywcem ucinają 🤦‍♀️ wtedy dziobie go w bok i przekłada się na prawy bok i przestaje 🤣
Właśnie i to dziobanie się obraził😂 tzn. Powiedział że nie chce być bity co chwile, bo nie może się wyspać i idzie do salonu. Bity bidulek.. Dobrze że niebieskiej karty mi nie założył😅

Razowy chleb nie jest dobry dla cukrzyków. Pracowalam w sklepie cukierniczo piekarniczym i najlepszy chlebek dla diabetyków jest chleb żytni. I z czystym sumieniem polecam.
A tu Cię zaskoczę diabetolog kazała jeść jedynie razowy , dostałam też na szkoleniu broszury i tam też Wszystko razowe chleb makaron mąka ;)

Właśnie i to dziobanie się obraził😂 tzn. Powiedział że nie chce być bity co chwile, bo nie może się wyspać i idzie do salonu. Bity bidulek.. Dobrze że niebieskiej karty mi nie założył😅
Ahahaha, to moj biedny ma juz odruch obronny jak tylko ręką ruszę 🤣🤣🤣 ale ja go na litosc nie bije 🤣 chyba ze mnie w tylek klepnie znienacka i z porządnym rozmachem, to wtedy reka sama leci mu w leb 🤣

Z tym chodzeniem na boso też jestem za. Syn bardzo długo chodził na boso, lub w skarpetkach antypoślizgowych. Kilka osób mi mówiło żeby zakładać mu buty bo nie będzie przywyczajony to się śmiałam że będzie drugi Cejrowski, boso przez świat. Ma prawie 2 lata, w butach chodzi po dworze, w domu na bosaka. Czasem jak jesteśmy u mamy to i po podwórku na boso chodzi. Z chorobami mamy spokój bo nigdy chory nie był. Jedynie trzy gorączki jednodniowe ale to chyba od zęborów bo innego wytłumaczenia nie widze.
Tez jestem za i mój nawet w zimę leżał chodził w bodach i bez skarpetek, ani razu nie byl chory. Ale hitem jest jak mały zaczynał chodzić i teściowa że musi mieć twarde za kostkę buciki itd, że jej córka tak dziewczynka robiła.. I co? I mają problem z układaniem nog! A mój osioł oczywiście się mamusi słucha co i jak i żeby kupić takie buty, ile ja nerwow zzarlam przy tym, wysyłam mu takie linki i wszystko że wkoncu odpuścił,.. Kupiłam mięciutkie buciki na podeszwie takiej jakby elastycznej, mały ma super chód, aż teściowa chwaliła.. A te swoje średniowieczne rady to niech chowają, bo ja w nic nie wierzę i zawsze sprawdzam ..

Buty po domu to wgl hit... 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

reklama
Ja mam spokój bo Nasz synek wymeldował tatusia z sypialni do salonu chyba jeszcze w tamtym roku😉 więc mój daje nocne koncerty ale ja słyszę je tylko gdy wstaję siku.

Do góry