reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Ojej, nawet nie wiem z kiedy wyciągnęłaś ten post🤣 ja robiłam nipt (w pl to nift?) i tam raczej nie ma możliwości bynajmniej nie znalazłam nigdzie takiej informacji🤔😜
A ok. Ja robiłam specyficznie Harmony. Każdy z tych testów jest pewnie trochę inny, bo też niektóre badają nie tylko trisomie, ale myślałam, że każdy pokazuje płeć. W końcu badają DNA dziecka :)

Czy tylko ja jak się obudzę w nocy, to nie moge spać? A jak zaraz ma dzwonic budzik to nagle chce mi się tak okropnie spac 😫
Klasyk!!! Budzi mnie siku, ide, juz dzis 2 raz i pytanie czy odrazu usnę 😉! Bywa, ze tak siebie leżac, próbując usnąć zgłodnieję, więc idę na kanapkę z serem i usypiam, to mój sposób, ale bywa że do budzika już tak dotrwam a potem praca 😜!

Wow dziewczyny przeszłam właśnie małe omdlenie i zawroty głowy, smażę naleśniki i nagle myślałam że normalnie upadnę w kuchni, wyłączyłam patelnie i doszłam do kanapy, jak ległam na nią to się aż przestraszyłam, za telefon i do męża żeby wrócił z motoru bo nie chce być sama w domu, na szczęście już przyjechał więc jakoś bezpieczniej się czuję.. A to podobno im dalej tym lżej, niby 10 tydzień a tu nowe doświadczenie mam nadzieję że już bez powtórki 🤔
To jest okropne uczucie prawda? Ja swojego czasu przy @ co kilka miesięcy mdlalam, mam nawet rozbita czaszke.
Na szczęście w ciąży zdarzyło to się tylko raz, zaslabniecie i to w sklepie...mój Marcin od razu wiedział, że to ciążą Chcoiaz 3dni do @ były 🤔🥰
Uważaj na siebie😘😘

Klasyk!!! Budzi mnie siku, ide, juz dzis 2 raz i pytanie czy odrazu usnę 😉! Bywa, ze tak siebie leżac, próbując usnąć zgłodnieję, więc idę na kanapkę z serem i usypiam, to mój sposób, ale bywa że do budzika już tak dotrwam a potem praca 😜!
Ja mam dokładnie tak samo🙈 pierwsze siku O 1 albo 2 to jeszcze zasnę, ale drugie i kolejne co godzinę, i tak do 4.30 zazwyczaj zasnąć nie mogę 🙈😂🤪

Dokładnie 50% szans że się sprawdzi [emoji23][emoji23]

Która z Was polecała w cerrefourze produkty dla diabetyków? Jesteś moim aniołem [emoji3][emoji3][emoji6] obkupilam się na wszystkie strony nawet dżem bo zero cukru w składzie , już nie mogę się doczekać naleśników na mące żytniej z dżemem truskawkowym o panie [emoji7][emoji7] a ja myślałam głupia że takie rarytasy dopiero po porodzie ;) drogie to jak pierun ale mam to gdzieś zero wyrzutów sumienia [emoji23][emoji23][emoji16]
Czesc, ja tak dodam cukrzycowo- kazda cukrzyca inna i kazdy musi sprawdzic co mu tak naprawde podwyzsza cukry. Oby te nalesniki sluzyly i pewnie wielu osobom by pasowaly. U mnie np potrawy maczne (nawet razowe) tak naprawde niestety odpadaja bo cukry po takich nalesnikach to bym miala niebotyczne. Jem 1 rodzaj chleba (ig 35- chleb probody) a makaron w malej ilosci tylko z ciecierzycy lub soczewicy. Generalnie na obiad jem zazwyczaj mieso lub rybe, warzywa na parze i surowke (bez ziemniakow, ryzu itp). Czasem gora 2 plaskie lyzki ryzu dzikiego lub brazowego jesli jest malo warzyw na parze. Na podwieczorek jem czasem mala owsianke z 2,5 lyzek platkow z maslem orzechowym i orzechami i mlekiem migdalowym. Z racji malej masy ciala i braku problemow z cisnieniem nie ograniczam tluszczow- czesto do posilkow dorzucam oliwe, orzechy, maslo migdalowe lub orzechowe bez dodatkow. Czasem pojadam troche czekolady dla cukrzykow na stewi lub ksylitolu. To mi nie wplywa na cukry nawet w pozniejszych godzinach. Oczywiscie podstawa to warzywa, na przekaski owoc ale z dodatkiem tluszczowym. Jem 6 posilkow dziennie- ostatni po 21. I staram sie poruszac po wiekszosci posilkow - spacer lub jakies prace domowe planuje w tej pierwszej godzinie po posilku. Tak na razie unikam insuliny dziennej (nocna mam od paru tyg.). Tak wiec grunt to wyprobowac co sluzy😀👍

reklama
Do góry