reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Ojej, nawet nie wiem z kiedy wyciągnęłaś ten post🤣 ja robiłam nipt (w pl to nift?) i tam raczej nie ma możliwości bynajmniej nie znalazłam nigdzie takiej informacji🤔😜
A ok. Ja robiłam specyficznie Harmony. Każdy z tych testów jest pewnie trochę inny, bo też niektóre badają nie tylko trisomie, ale myślałam, że każdy pokazuje płeć. W końcu badają DNA dziecka :)

Czy tylko ja jak się obudzę w nocy, to nie moge spać? A jak zaraz ma dzwonic budzik to nagle chce mi się tak okropnie spac 😫
Klasyk!!! Budzi mnie siku, ide, juz dzis 2 raz i pytanie czy odrazu usnę 😉! Bywa, ze tak siebie leżac, próbując usnąć zgłodnieję, więc idę na kanapkę z serem i usypiam, to mój sposób, ale bywa że do budzika już tak dotrwam a potem praca 😜!

Wow dziewczyny przeszłam właśnie małe omdlenie i zawroty głowy, smażę naleśniki i nagle myślałam że normalnie upadnę w kuchni, wyłączyłam patelnie i doszłam do kanapy, jak ległam na nią to się aż przestraszyłam, za telefon i do męża żeby wrócił z motoru bo nie chce być sama w domu, na szczęście już przyjechał więc jakoś bezpieczniej się czuję.. A to podobno im dalej tym lżej, niby 10 tydzień a tu nowe doświadczenie mam nadzieję że już bez powtórki 🤔
To jest okropne uczucie prawda? Ja swojego czasu przy @ co kilka miesięcy mdlalam, mam nawet rozbita czaszke.
Na szczęście w ciąży zdarzyło to się tylko raz, zaslabniecie i to w sklepie...mój Marcin od razu wiedział, że to ciążą Chcoiaz 3dni do @ były 🤔🥰
Uważaj na siebie😘😘

Klasyk!!! Budzi mnie siku, ide, juz dzis 2 raz i pytanie czy odrazu usnę 😉! Bywa, ze tak siebie leżac, próbując usnąć zgłodnieję, więc idę na kanapkę z serem i usypiam, to mój sposób, ale bywa że do budzika już tak dotrwam a potem praca 😜!
Ja mam dokładnie tak samo🙈 pierwsze siku O 1 albo 2 to jeszcze zasnę, ale drugie i kolejne co godzinę, i tak do 4.30 zazwyczaj zasnąć nie mogę 🙈😂🤪

Dokładnie 50% szans że się sprawdzi [emoji23][emoji23]

Która z Was polecała w cerrefourze produkty dla diabetyków? Jesteś moim aniołem [emoji3][emoji3][emoji6] obkupilam się na wszystkie strony nawet dżem bo zero cukru w składzie , już nie mogę się doczekać naleśników na mące żytniej z dżemem truskawkowym o panie [emoji7][emoji7] a ja myślałam głupia że takie rarytasy dopiero po porodzie ;) drogie to jak pierun ale mam to gdzieś zero wyrzutów sumienia [emoji23][emoji23][emoji16]
Czesc, ja tak dodam cukrzycowo- kazda cukrzyca inna i kazdy musi sprawdzic co mu tak naprawde podwyzsza cukry. Oby te nalesniki sluzyly i pewnie wielu osobom by pasowaly. U mnie np potrawy maczne (nawet razowe) tak naprawde niestety odpadaja bo cukry po takich nalesnikach to bym miala niebotyczne. Jem 1 rodzaj chleba (ig 35- chleb probody) a makaron w malej ilosci tylko z ciecierzycy lub soczewicy. Generalnie na obiad jem zazwyczaj mieso lub rybe, warzywa na parze i surowke (bez ziemniakow, ryzu itp). Czasem gora 2 plaskie lyzki ryzu dzikiego lub brazowego jesli jest malo warzyw na parze. Na podwieczorek jem czasem mala owsianke z 2,5 lyzek platkow z maslem orzechowym i orzechami i mlekiem migdalowym. Z racji malej masy ciala i braku problemow z cisnieniem nie ograniczam tluszczow- czesto do posilkow dorzucam oliwe, orzechy, maslo migdalowe lub orzechowe bez dodatkow. Czasem pojadam troche czekolady dla cukrzykow na stewi lub ksylitolu. To mi nie wplywa na cukry nawet w pozniejszych godzinach. Oczywiscie podstawa to warzywa, na przekaski owoc ale z dodatkiem tluszczowym. Jem 6 posilkow dziennie- ostatni po 21. I staram sie poruszac po wiekszosci posilkow - spacer lub jakies prace domowe planuje w tej pierwszej godzinie po posilku. Tak na razie unikam insuliny dziennej (nocna mam od paru tyg.). Tak wiec grunt to wyprobowac co sluzy😀👍

reklama
Do góry