reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Wow dziewczyny przeszłam właśnie małe omdlenie i zawroty głowy, smażę naleśniki i nagle myślałam że normalnie upadnę w kuchni, wyłączyłam patelnie i doszłam do kanapy, jak ległam na nią to się aż przestraszyłam, za telefon i do męża żeby wrócił z motoru bo nie chce być sama w domu, na szczęście już przyjechał więc jakoś bezpieczniej się czuję.. A to podobno im dalej tym lżej, niby 10 tydzień a tu nowe doświadczenie mam nadzieję że już bez powtórki 🤔
Moze miałaś długo głowę w dół? Albo od ciepła od kuchenki. Też mi się tak zdarza 🤷🏼‍♀️

reklama
Ja w okres nie wyobrażam sobie sukienki, spodnie jednak bardziej się dupki trzymają.
Rozumiem twoje, inne podejście. Choc nie powiazywalabym spodni z seksualizacja...prędzej właśnie kusa spódniczkę dość stereotypowo.

Nigdy nie miałam problemu z okresem :) to kwestia raczej bielizny i podpaski niż tego co dalej...

Spodnie zarówno robią z dziewczyn chłopczyce (byłam taką wiele lat) jak i skupiają wzrok często na pupie (też wiem z własnego doświadczenia), a legginsy już w ogóle. Oczywiście że 5 latka nie myśli o tym, ale wiele robi przyzwyczajenie. Są już 11 letnie dziewczynki zdające sobie z tego sprawę i że wtedy będą modne oraz podobać się chłopcom (wiadomo, nie wszystkie), często za to odpowiedzialni są rodzice właśnie za przyzwolenie na strój. Kojarzycie te filmy amerykańskie, gdzie takie 11-latki do szkoły noszą biodrówki i bluzki z pępkiem na wierzchu? Bo chcą być po prostu fajne, w grupie cool dziewczyn.

Spódnice noszę za kolano i dłuższe, dziewczynki mogą sobie pozwolić na trochę krótsze.

Pieluchy wielorazowe sa super, mialam przy obu i pewnie bede miec przy 3, przy starszym pul i welna, przy mlodszej od poczatku tylko welna :) ale sporo jest dziadostwa na rynku wiec trzeba uwazac co sie kupuje, szczegolnie jesli chodzi o wklady i ich chlonnosc :)

Nigdy nie miałam problemu z okresem :) to kwestia raczej bielizny i podpaski niż tego co dalej...

Spodnie zarówno robią z dziewczyn chłopczyce (byłam taką wiele lat) jak i skupiają wzrok często na pupie (też wiem z własnego doświadczenia), a legginsy już w ogóle. Oczywiście że 5 latka nie myśli o tym, ale wiele robi przyzwyczajenie. Są już 11 letnie dziewczynki zdające sobie z tego sprawę i że wtedy będą modne oraz podobać się chłopcom (wiadomo, nie wszystkie), często za to odpowiedzialni są rodzice właśnie za przyzwolenie na strój. Kojarzycie te filmy amerykańskie, gdzie takie 11-latki do szkoły noszą biodrówki i bluzki z pępkiem na wierzchu? Bo chcą być po prostu fajne, w grupie cool dziewczyn.

Spódnice noszę za kolano i dłuższe, dziewczynki mogą sobie pozwolić na trochę krótsze.
Ja z kolei nie lubię spódnic ani sukienek, ale wynika to z mojej wagi. Latem uda obcierają się boleśnie a zimą ciężko dobrać odpowiedni rozmiar rajstop. Zazwyczaj właśnie chodzę w spodniach a w domu najczęściej jakiś dres lub leginsy. Spódnice też potrafią być wyzywające i odkrywac za dużo. Wszystko kwestia kroju i długości....

Dzisiaj mam mega spadek w ergii. Mam z mężem rocznicę ślubu ale jedyne na co się wysilam to zrobiłam pizzę i sernik na zimno [emoji1751][emoji23]. Na szczęście mąż wyrozumiały i był zadowolony z kolacji[emoji6]

Pisaliście wcześniej o pH moczu... Jak to sprawdzacie? Jakoś domowymi sposobami czy na ostatnim wyniku z laboratorium?

reklama
Do góry