magnolia1505
Fanka BB :)
Myślałam, że mówimy o wyciąganiu dziecka z fotelika i trzymaniu dziecka na rękach. Tak czy siak to u mnie najlepiej sprawdza się taki z baza, mowie o tym 0-13 bo jest tylko klik klik,a jakbym miała jeszcze oplatać pasami, to trwało by to długo. Oczywiście lato to inna sprawa, ale tutaj zima trwa dobre pol roku, wiec bardziej to biore pod uwagę. Tez jestem zmarzluch, ale co zrobić@magnolia1505 - nie że się czepiam, ale dalej nie rozumiem. W sensie chodzi Ci o to, że łatwiej zapiąć fotelik 0-12 kg na bazie a nie na pasy?
W ogóle jakbym miała żyć w takich warunkach jak Ty, to bym z domu nie wychodziła. Zmarzluchem jestem
Tak myślę, że zmieszczą się trzy foteliki, ale teraz mam inne auto nie wiem czy zmienimy i kiedy bo mi tam nie zależy :-) lubie te które mam teraz. Poza tym jedna corka juz wyrasta z fotelików, mogłaby podróżować bez wiec sie nie martwię.Łóżeczko kupiłam używane na olx. W super stanie i z szuflada. Dokupiłam dobry materac. To, które mi się podobało kosztowało prawie 1500 zł. Bez materaca i reszty.
@magnolia1505 podobno w Volvo xc90 zmieścisz 3 foteliki w drugim rzędzie. Chcę jechać to sprawdzić.
@kika1kika nie wyobrażam sobie wytargiwac noworodka z fotelika. Bezpieczniejszy jest w łupinę. Starsze dziecko samo wyjdzie, ale póki nie chodzi najbezpieczniejsze są łupinki. Oczywiście do limitu wagowego lub póki główka nie wystaje ponad.
Ciężka orka z tą dietą szczególnie jak reszcie domowników robisz "normalne" posiłki. Zastanawiam się poważnie nad dieta pudełkową. Koszt trochę odstrasza, ale mam zamiar przeliczyć to co teraz robie+mój czas i zobaczymy... Póki co zamówiłam na próbę na 3 dni od poniedziałku.