reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

A to faktycznie, W takich zwyklych 3 rzedach, nie zaleca sie wgl wozic dzieci, czy kogokolwiek poza wyjatkowymi sytuacjami, ten 3 rzad to takie niby fajne, ale bezpieczne niezbyt. Moi rodzice maja forda smaxa i ten 3 rzad moze uzyty byl kilka razy, na 10lat posiadania samochodu.

My wahamy sie miedzy smaxem a peugotem 5008, jeszcze ew touran, ale to bardzo ewentualnie
My też bardzo poważnie myślimy o Smaxie .

reklama
Gratuluję wymarzonych córek :)

Z pierworodnym z chińskiego wychodził mi chłopak, ale ja się nastawiłam na dziewczynkę, i na USG w 12 tygodniu - obraziłam się na LEKARZA :) A nie zamieniłabym go na żadną córkę jest taki świetny.

Temat fotelików, temat rzeka. Kazda z nas chce dla dziecka jak najlepiej, i wydałaby każde pieniądze na fotelik z najlepszymi ocenami, niestety nie każda może wydać taką kwotę, bo zwyczajnie jej nie ma.
Nie piszcie, że problem jest z wyciąganiem niemowlaka z wpiętego na stałe fotelika - bo to nie prawda, sama przez to przeszłam i owszem mogłam narzekać ale miałam jak miałam, i musiałam sobie z tym poradzić.

o matko - ty już za chwilę połówkowe :)

Objawy mam zmienne, raz wstaje i juz mi niedobrze, a raz wstaje i szuam jedzenia, i jestem załamana bo musze wizać letroź i czekać :)

Cukier mi wyszedł 104, i pierwsze dwa tygodnie był powyżej 100 na czczo, ale teraz w okolicach 80, dziś 91 ale to wyjątek. Na słodkie mam odrzut, ale uwielbiam owoce tyle ze moj zołądek przyjmuje mniejsze ilosci :)
Dieta z niskim ig jest całkiem łatwa i przyjemna o iloe mozna wszystko jesc :)
Dieta cukrzycowa łatwa i przyjemna z której strony? [emoji23][emoji23][emoji1751] To jest wieczne pilnowanie zegarka i glukometru , nie zjesz byleczego na szybko , ja nawet jabłka samego nie mogę zjeść. Jem tylko to co zalecają a i tak cukier po godzinie ponad 120 więc co by było gdybym jadła wszystko? Pewnie 200...

U mnie chiński kalendarz też się sprawdził, wychodzi córa 👧
Mojej siostrze, mojej mamie i moim przyjaciółkom, które maja dzieci też się wszystkim sprawdziło 🤪 nie wiem czy to przypadek czy faktycznie coś w tym jest 🙈
Haha mi, mojej bratowej, kuzynce i znajomej też się sprawdziło rok temu, więc teraz myślę, że też się sprawdzi :) :D mi wg z chińskiego kalendarza wychodzi, że tylko 3 razy w roku mogę mieć syna, a tak to córa przez resztę miesięcy 🙈🙈😁🤗

skad wiesz jakie masz ph moczu?

Mój chciał volvo xc90, spore auto, ale ja nie wyobrażam sobie żeby moje dziecko jeździło w bagażniku. Wypadłoby na starszą corkę, bo ona jako jedyna ogania sama pasy. Nie mam wplywu na to, czy ktoś mi w tyłek wjedzie czy nie, a odległość od klapy bagażnika, do siedzenia jest mniejsza niż jakby była gdyby dziecko siedziało na środkowej kanapie. Co innego jakbym nie miała wyjścia, ale wyjście mam i nie zgodziłam sie na taki układ foteli.

Umówiłam się na usg 19.10 na poznanie płci. 10 listopada mam połówkowe. Jak wytrzymam, to odwołam te z 19 października, jak nie to pójdę :)
jak miałam badanie moczu robione to mam wpisane ph

Poczytałam o tej płci z moczu. 5-6 dziewczynka, 7-8 chłopiec.
Sprawdzam ile mam...no oczywiście że mam 6,5 przecież nie mogłabym sobie po ludzku powróżyć jak reszta dziewczyn [emoji85][emoji85][emoji85]
Ja na pierwszym badaniu 7 a na drugim 6,5 także tego [emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1751]

reklama
Ja też z Warszawy, też pierwsze dziecko więc możemy się wspierać :) nie mam jeszcze wybranej, będę się koło tego zakręcać jak już zdecyduje się na szpital bo chce tam mieć położna wykupiona i żeby potem do mnie zaglądała po powrocie do domku :)
ooo super. Niestety u mnie w przychodni nie ma położnej Sw Zofia ma chyba wszystkie prywatnie. A ta srodowiskowa tez musi sie pojawić u Nas po urodzeniu, dziecka z tego co czytalam. Nad prywatna sie zastanawiam, jest to jakis wydatek i różne opinie mam od znajomych, rodziny. Jeszcze sama nie wiem co zrobię. To daj znac jak bedziesz cos wiedzieć ja tez sie odezwe

Do góry