reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Ja uważam, że w wielu facetach instynkt ojcowski uruchamia się dopiero w momencie gdy mają naoczny dowód poczętego przez nich życia: uczestniczą w badaniu usg, widzą brzuszek, w którym porusza się mały człowieczek, albo wreszcie dopiero po porodzie 😄 Cóż, z jednej strony taka ich natura, a z drugiej to my jesteśmy w tej sytuacji uprzywilejowane bo to maleńkie życie rośnie w nas 😊 Najważniejsze, że Twój mąż się stara i tylko to się liczy 😊
Mój za kilka tygodni będzie na pierwszym swoim USG, póki co czeka ciągle pod gabinetem i tylko zdjęcia ma, na których nic nie widzi...Myślę, że jak zobaczy, to jeszcze bardziej oszaleje z radości :D

reklama
To ja się teraz stresuję, że nie dojadę do szpitala. Ostatnia ciąża na patologii końcówka. Wiecie kiedy zorientowałam się, że rodzę? Między 8 a 9 cm rozwarcia. Nigdy nie zapomnę paniki na oddziale jaką wywołałam :D

A Ty nic nie czułaś? :D

Ja mam dzisiaj spaghetti :D Generalnie mam tak, że jak pomyślę o jedzeniu to nie czuję chęci na nie, tylko taki lekki bunt żołądka, ale jak jem to jem. Tylko sałatki mi nie wchodzą. I niestety z diety mało węglowodanowej przeszłam na dietę ogromniewęglowodanową :/ Ale pieczywa, suche rzeczy, makarony mi najlepiej wchodzą.

Dziewczyny zdarzycie spokojnie ze wszystkim :) jak ja bym chciała wszystko od nowa kupowac a tak to mam juz 80 procent rzeczy po synku :) a chętnie bym kupiła czy to nowy wozek czy nowe łóżeczko 🤗 za to mam nadzieję ze bedzie dziewczynka i będę chociaż mogla nowych ubranek pokupować :) jedyne co to powiem Wam, ze wyprawka to duzy wydatek i warto co miesiąc kupić jakas rzecz z tych droższych zeby nie zostawiać na ostatnią chwilę wszystkiego :)

Obudził mnie moj dwulatek od dwoch dni kaszle ale tylko w nocy niewiem co z nim zrobić :( w dzien ma trochę katar może w nocy mu splywa ten katar
U mojej małej na noc ponaga dexapico lub herbapect junior. Ona aż wymiotowała w nocy od kaszlu. Dzięki syropowi spalam i ja i ona spokojnie.

Gratuluję wymarzonej Córci ❤❤❤ Kurczę, to niesamowite, że Twoje przeczucie się spełniło 😄 Super 😘

Dziewczyny,
powodzenia na dzisiejszych wizytach i badaniach 😘

Moja wiedza wyprawkowa po kilkunastu latach również jest niemalże zerowa 😅 Ale mam kumpelę z małym bobo i drugim w drodze, która sama zaoferowała, że pomoże jeśli chodzi o kwestie wyprawkowe aby nie kupować zbędnych rzeczy. Jednak na to przyjdzie jeszcze czas a teraz nawet nie zaprzątam tym sobie głowy 🙂

P.S. Zatraciłam się w “Kalifacie” 😁
Dziękuję :) 🤗😍 z synem też miałam przeczucie, że to chłopiec i wiedziałam co usłyszę na prenatalnych, nie byłam ani trochę zaskoczona, bo nie naczytałam, że w ciąży z chłopcem kobieta kwitnie i te dolegliwości są mniej uciążliwe i patrząc na moje znajome, czy kuzynki faktycznie tak jest, że w ciąży z synami za dużo dolegliwości nie miały, a z dziewczynkami to dramat...🙈🙈🙈😳

A wg czytałam, że ph moczu w ciąży może tez sugerować płeć i u mnie wychodziło, że to córka, a do tego też kalendarz chiński wróżył mi córkę i jak zaszłam w ciążę to śniło mi się, że jestem w ciąży bliźniaczej z dziewczynkami, więc sprawdziła się i ciąża bliźniacza, bo były na początku dwa pęcherzyki i jak widać dziewczynka też się sprawdziła :)

reklama
Zazdroszczę.... Ja cały dzień w normie a po nocy i tak 100 co bym nie robiła :( więc pewnie skończy się insuliną na noc [emoji24][emoji24][emoji24]

M_P Gratuluję córeczki [emoji7][emoji7] super wieści , obym i ja we wtorek też z takimi wróciła [emoji4]

My też musimy dokupić samochód co prawda to Nasze wspólne pierwsze dziecko ale ja z pierwszego małżeństwa mam córkę a partner 2ke a Nasz samochód jest 5 osobowy , więc całą gromadką nigdzie nie pojedziemy. Ale to ostatnia kwestia mamy czas conajmniej do kwietnia , najpierw mieszkanie a później kolejne przyjemności zakupowe [emoji3590].
Marzę o tym , żeby święta spędzić już w nowym gniazdku [emoji7][emoji7]

Co do fotelika myślę o maxi Cosi Pearl i bazie 2way fix , następny fotelik można wpiąć i tyłem i przodem do kierunku jazdy.

Ja w pierwszej ciąży też się strasznie stresowałam że nie dojadę do szpitala ( mialam 30 km) a skończyło się , że leżałam już wcześniej na patologii i poród trwał 14 godzin , się śmiałam sama z siebie że nad morze i z powrotem bym dojechała i jeszcze byłby czas [emoji1787][emoji1787][emoji1751]
Ślicznie dziękuję 😊😊🤗😍 u Ciebie też ma pewno wszystko super i może tez się dowiesz co przypuszcza lekarz o Twoim maleńkim lokatorze 😁😁😍

Do góry