reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Ja uważam, że w wielu facetach instynkt ojcowski uruchamia się dopiero w momencie gdy mają naoczny dowód poczętego przez nich życia: uczestniczą w badaniu usg, widzą brzuszek, w którym porusza się mały człowieczek, albo wreszcie dopiero po porodzie 😄 Cóż, z jednej strony taka ich natura, a z drugiej to my jesteśmy w tej sytuacji uprzywilejowane bo to maleńkie życie rośnie w nas 😊 Najważniejsze, że Twój mąż się stara i tylko to się liczy 😊
Mój za kilka tygodni będzie na pierwszym swoim USG, póki co czeka ciągle pod gabinetem i tylko zdjęcia ma, na których nic nie widzi...Myślę, że jak zobaczy, to jeszcze bardziej oszaleje z radości :D

reklama
To ja się teraz stresuję, że nie dojadę do szpitala. Ostatnia ciąża na patologii końcówka. Wiecie kiedy zorientowałam się, że rodzę? Między 8 a 9 cm rozwarcia. Nigdy nie zapomnę paniki na oddziale jaką wywołałam :D

A Ty nic nie czułaś? :D

Ja mam dzisiaj spaghetti :D Generalnie mam tak, że jak pomyślę o jedzeniu to nie czuję chęci na nie, tylko taki lekki bunt żołądka, ale jak jem to jem. Tylko sałatki mi nie wchodzą. I niestety z diety mało węglowodanowej przeszłam na dietę ogromniewęglowodanową :/ Ale pieczywa, suche rzeczy, makarony mi najlepiej wchodzą.

Dziewczyny zdarzycie spokojnie ze wszystkim :) jak ja bym chciała wszystko od nowa kupowac a tak to mam juz 80 procent rzeczy po synku :) a chętnie bym kupiła czy to nowy wozek czy nowe łóżeczko 🤗 za to mam nadzieję ze bedzie dziewczynka i będę chociaż mogla nowych ubranek pokupować :) jedyne co to powiem Wam, ze wyprawka to duzy wydatek i warto co miesiąc kupić jakas rzecz z tych droższych zeby nie zostawiać na ostatnią chwilę wszystkiego :)

Obudził mnie moj dwulatek od dwoch dni kaszle ale tylko w nocy niewiem co z nim zrobić :( w dzien ma trochę katar może w nocy mu splywa ten katar
U mojej małej na noc ponaga dexapico lub herbapect junior. Ona aż wymiotowała w nocy od kaszlu. Dzięki syropowi spalam i ja i ona spokojnie.

Gratuluję wymarzonej Córci ❤❤❤ Kurczę, to niesamowite, że Twoje przeczucie się spełniło 😄 Super 😘

Dziewczyny,
powodzenia na dzisiejszych wizytach i badaniach 😘

Moja wiedza wyprawkowa po kilkunastu latach również jest niemalże zerowa 😅 Ale mam kumpelę z małym bobo i drugim w drodze, która sama zaoferowała, że pomoże jeśli chodzi o kwestie wyprawkowe aby nie kupować zbędnych rzeczy. Jednak na to przyjdzie jeszcze czas a teraz nawet nie zaprzątam tym sobie głowy 🙂

P.S. Zatraciłam się w “Kalifacie” 😁
Dziękuję :) 🤗😍 z synem też miałam przeczucie, że to chłopiec i wiedziałam co usłyszę na prenatalnych, nie byłam ani trochę zaskoczona, bo nie naczytałam, że w ciąży z chłopcem kobieta kwitnie i te dolegliwości są mniej uciążliwe i patrząc na moje znajome, czy kuzynki faktycznie tak jest, że w ciąży z synami za dużo dolegliwości nie miały, a z dziewczynkami to dramat...🙈🙈🙈😳

A wg czytałam, że ph moczu w ciąży może tez sugerować płeć i u mnie wychodziło, że to córka, a do tego też kalendarz chiński wróżył mi córkę i jak zaszłam w ciążę to śniło mi się, że jestem w ciąży bliźniaczej z dziewczynkami, więc sprawdziła się i ciąża bliźniacza, bo były na początku dwa pęcherzyki i jak widać dziewczynka też się sprawdziła :)

reklama
Zazdroszczę.... Ja cały dzień w normie a po nocy i tak 100 co bym nie robiła :( więc pewnie skończy się insuliną na noc [emoji24][emoji24][emoji24]

M_P Gratuluję córeczki [emoji7][emoji7] super wieści , obym i ja we wtorek też z takimi wróciła [emoji4]

My też musimy dokupić samochód co prawda to Nasze wspólne pierwsze dziecko ale ja z pierwszego małżeństwa mam córkę a partner 2ke a Nasz samochód jest 5 osobowy , więc całą gromadką nigdzie nie pojedziemy. Ale to ostatnia kwestia mamy czas conajmniej do kwietnia , najpierw mieszkanie a później kolejne przyjemności zakupowe [emoji3590].
Marzę o tym , żeby święta spędzić już w nowym gniazdku [emoji7][emoji7]

Co do fotelika myślę o maxi Cosi Pearl i bazie 2way fix , następny fotelik można wpiąć i tyłem i przodem do kierunku jazdy.

Ja w pierwszej ciąży też się strasznie stresowałam że nie dojadę do szpitala ( mialam 30 km) a skończyło się , że leżałam już wcześniej na patologii i poród trwał 14 godzin , się śmiałam sama z siebie że nad morze i z powrotem bym dojechała i jeszcze byłby czas [emoji1787][emoji1787][emoji1751]
Ślicznie dziękuję 😊😊🤗😍 u Ciebie też ma pewno wszystko super i może tez się dowiesz co przypuszcza lekarz o Twoim maleńkim lokatorze 😁😁😍

Do góry