reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Hehe weź on szuka zainteresowania jakby juz był zazdrosny, widzi ze piersi rosna i mówi:ale nie dla mnie! Przeszla mi juz później na niego złość, nawet zalatwil mi sprawę w Orange 😉. Dopóki nie mam brzucha, to chyba on jakoś nie ogarnia.
O matce mi swojej mowi, bo miała wczoraj zabieg z endoroteza w kolanie, to go interesuje, a ma 84 lata.
Powiedziałam wracam dzis z biura (jade na badanie + zatrudniam nową osobę i podpisuje umowe), to ma byc OBIAD dla Dzidziu + Dzidzi ❤❤❤! Zrobi piergoli z torebki, Ok ale juz raz cebulkę do takich spalił 🙈🙈🙈!
Ja uważam, że w wielu facetach instynkt ojcowski uruchamia się dopiero w momencie gdy mają naoczny dowód poczętego przez nich życia: uczestniczą w badaniu usg, widzą brzuszek, w którym porusza się mały człowieczek, albo wreszcie dopiero po porodzie 😄 Cóż, z jednej strony taka ich natura, a z drugiej to my jesteśmy w tej sytuacji uprzywilejowane bo to maleńkie życie rośnie w nas 😊 Najważniejsze, że Twój mąż się stara i tylko to się liczy 😊

reklama
Dzień dobry,
Piękny dziś dzień mamy 😊
Cukry mam w normie, więc jest super 😁

Bzdura. Znajdź mi łupinę z isofix 😂 ADAC jest bardzo istotny a Test Plus przechodzą tylko foteliki RWF, do tego jest to test nieobowiązkowy. Chcesz, to woź noworodka w takim, którego nie możesz wyciągnąć z samochodu. Chyba zapomniałaś jak bardzo delikatne są takie dzieci? Fotelik 0-18 np Klippan nie są polecane dla najmniejszych dzieci. No i ten nie kosztuje poniżej 1000 zł 😂

@Majjka. Axkid Minikid świetny, drugi fotelik.

@amely88 nam się nie sprawdził. Córeczka wybudzała się jak jej w nocy chciałam skontrolawac temperaturę. Ale był moim pierwszym wyborem 😊

@Dzidziu wal jak w dym 😄

@PałkaZapałka swietny pomysł z tą jazda próbną. Będzie mniej stresu. A i ten plan z odkładaniem też. Na same szczepienia do roku wydaliśmy już prawie 2000 zł. Do tego wizyty pediatry. Od marca do lipca tylko domowe w razie potrzeby. A taki lekarz nie życzy sobie 100 zł.

@alpine mam ten sam dylemat z samochodem. Niby auto mam duże, ale nie jestem pewna czy wejdą 3 foteliki w drugim rzędzie siedzen. Starszaka nie przeniosę ani do przodu ani do 3 rzędu siedzen, bo uważam, że jest to niebezpieczne. Tym bardziej z tylu- przecież to strefa zgniotu! Jak już się trochę lepiej będę czuła podjadę do sklepu, poprzymierzam. Spać przez to nie mogę.

Zmykam walczyć że śniadaniem.

Do niektorych kanap wchodza 3 foteliki, ale jednak ten fwf musi byc wtedy bardzo waski, i roznie jest z miejscem z przodu, np besafe izi flex jest waski, na asy jak na pasy, ale przewaznie jak wejda 2 foteliki to na 3 nie ma szans,my szukamy koniecznie 3x isofix, wiec osobnych foteli, jezdzimy bardzo duzo z dziecmi wiec kwestia bezpieczenstwa jest najwazniejsza :)
Mozecie podjechac do sklepu z fotelikami i zobaczyc jak to u was wychodzi

Lupinka wlasnie wpina sie w baze, ktora jest na isofix ;)

Mlodsza jezdzila bardzi szybko w foteliku besafe 0-18, ktory byl na stale zamontowany w samochodzie, nie wozilam dziecka w nosidelku na wozku tylko przekladalam do gondoli, pozycja w nosidelku jest dobra do samochodu, nie na spacer ;) a z wyciaganiem dziecka i przeniesieniem go pare metrow na rekaxh te.nie mialam pronlemu, mimo ze dzieci jesienno-zimowe, teraz bedzie wiosennie wiec wgl bez problemu :)

Niemowlak w foteliku to może 2 godziny bezpiecznie jeździć, więc ja nawet nie rozważam adapterów do wózka, tylko zawsze przenosiłam dziecko do gondoli.

Zazdro ja chodze jakos 4 razy w nocy i noc zarwana.wczoraj mega bol glowy,w nocy myslalam ze mi oko wypadnie,teraz jest ok i moge isc do pracy
Ja mialam objawy migreny kilka dni temu, zaczęłam mieć mroczki w jednym oku, czarne plamy. Wystraszyłam się, bo moja mama też ma migrenę. Kurcze..
Wstaje na drugi dzień okropny ból głowy. Szok. Następny taki sam. Dwa dni wyjęte z życia. 🙄🙄🙄

No a siku dziwne, ale nie chodzę często 😁😁

Ja mam 11 tydzien od wczoraj i czuje sie gorzej troche ale taki inny level mocniejszy,juz chyba wole lekkie mdlosci niz ten migrenowy bol glowy,bosz to straszne bylo.co do zakupow ja nie mam nawet pol spioszka,moze po prenatalnych jakos mnie cos natknie.za to moja sasiadka kochana pracuje w charity szopie,/second hendzie i mowi ze ma juz dla mnie jakies ciuszki nowe z metkami(w uk ludzie nowe tez czesto oddaja) ale kazalam trzymac i mi nie pokazywac

Ja też nie sikam jakoś super więcej, ale woda nie wchodzi mi tak jak przed ciążą.

@Dzidziu uwielbiam przypalona cebulkę :D

3latka jeszcze w dlugo pojezdzi w rwf, ma dopiero 9kg a on jest tylem do 25, wiec no

9 kg - maleństwo. Moja ma 27 miesięcy i 14 kg, za to wczoraj się okazało, że muszę jej zacząć kupować ciuchy na 104 - czyli na 4 lata, bo z 98 już wyrasta :o Jestem przerażona tym jak ona rośnie.

Jeśli chodzi o koszt szczepień, to my zrobiliśmy wszystkie, obowiązkowe i nie, wszystkie płatne i do 2 roku życia wyszedł to koszt prawie 4 tyś... :/

Ostatnia edycja:
Jeny ja wczoraj się cieszyłam, że rano bez wymiotów i jakoś mało mdłości ale za to żołądek dokuczał. Dzisiaj już nie boli ale musiało być poranne przywitanie z muszlą i cały czas mdłości, walczę o utrzymanie śniadania🤢

Ja uważam, że w wielu facetach instynkt ojcowski uruchamia się dopiero w momencie gdy mają naoczny dowód poczętego przez nich życia: uczestniczą w badaniu usg, widzą brzuszek, w którym porusza się mały człowieczek, albo wreszcie dopiero po porodzie 😄 Cóż, z jednej strony taka ich natura, a z drugiej to my jesteśmy w tej sytuacji uprzywilejowane bo to maleńkie życie rośnie w nas 😊 Najważniejsze, że Twój mąż się stara i tylko to się liczy 😊
Mojemu Nasz syn skradł serce i umysł gdy zobaczył Go jak kładli mi synka na brzuch po porodzie. Mówi że w tej sekundzie poczuł się jak by się szaleńczo zakochał od pierwszego wejrzenia...
Wiedział że jestem w ciąży, że będzie miał dziecko itd ale to była taka trochę abstrakcja a gdy piereszy raz zobaczył synka to było ogromne "bum" w jego sercu i głowie i tak jest do tej pory.
Więc opierając się na tym przykładzie to w 100% się z Tobą zgadzam facet potrzebuje naocznego dowodu.

reklama
Dzień dobry,
Piękny dziś dzień mamy [emoji4]
Cukry mam w normie, więc jest super [emoji16]

Bzdura. Znajdź mi łupinę z isofix [emoji23] ADAC jest bardzo istotny a Test Plus przechodzą tylko foteliki RWF, do tego jest to test nieobowiązkowy. Chcesz, to woź noworodka w takim, którego nie możesz wyciągnąć z samochodu. Chyba zapomniałaś jak bardzo delikatne są takie dzieci? Fotelik 0-18 np Klippan nie są polecane dla najmniejszych dzieci. No i ten nie kosztuje poniżej 1000 zł [emoji23]

@Majjka. Axkid Minikid świetny, drugi fotelik.

@amely88 nam się nie sprawdził. Córeczka wybudzała się jak jej w nocy chciałam skontrolawac temperaturę. Ale był moim pierwszym wyborem [emoji4]

@Dzidziu wal jak w dym [emoji1]

@PałkaZapałka swietny pomysł z tą jazda próbną. Będzie mniej stresu. A i ten plan z odkładaniem też. Na same szczepienia do roku wydaliśmy już prawie 2000 zł. Do tego wizyty pediatry. Od marca do lipca tylko domowe w razie potrzeby. A taki lekarz nie życzy sobie 100 zł.

@alpine mam ten sam dylemat z samochodem. Niby auto mam duże, ale nie jestem pewna czy wejdą 3 foteliki w drugim rzędzie siedzen. Starszaka nie przeniosę ani do przodu ani do 3 rzędu siedzen, bo uważam, że jest to niebezpieczne. Tym bardziej z tylu- przecież to strefa zgniotu! Jak już się trochę lepiej będę czuła podjadę do sklepu, poprzymierzam. Spać przez to nie mogę.

Zmykam walczyć że śniadaniem.
Zazdroszczę.... Ja cały dzień w normie a po nocy i tak 100 co bym nie robiła :( więc pewnie skończy się insuliną na noc [emoji24][emoji24][emoji24]

M_P Gratuluję córeczki [emoji7][emoji7] super wieści , obym i ja we wtorek też z takimi wróciła [emoji4]

My też musimy dokupić samochód co prawda to Nasze wspólne pierwsze dziecko ale ja z pierwszego małżeństwa mam córkę a partner 2ke a Nasz samochód jest 5 osobowy , więc całą gromadką nigdzie nie pojedziemy. Ale to ostatnia kwestia mamy czas conajmniej do kwietnia , najpierw mieszkanie a później kolejne przyjemności zakupowe [emoji3590].
Marzę o tym , żeby święta spędzić już w nowym gniazdku [emoji7][emoji7]

Co do fotelika myślę o maxi Cosi Pearl i bazie 2way fix , następny fotelik można wpiąć i tyłem i przodem do kierunku jazdy.

Ja w pierwszej ciąży też się strasznie stresowałam że nie dojadę do szpitala ( mialam 30 km) a skończyło się , że leżałam już wcześniej na patologii i poród trwał 14 godzin , się śmiałam sama z siebie że nad morze i z powrotem bym dojechała i jeszcze byłby czas [emoji1787][emoji1787][emoji1751]

Do góry